Колко газ Ви харчат колите:

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко газ Ви харчат колите:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 18:25

Ами тя е отпадъчен продукт и трябва да е така ,ама тя се движи успоредно с другите горива.

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Нед 08 апр 2012 19:42

голф 3 2.0 мотор 115 коня газов инжекцион извънградско 100 км скорост 7.5 л на 100 км :banana

Потребителски аватар
Hristo.Cekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristo.Cekov » Чет 12 апр 2012 10:26

Колеги може ли автомобила да увеличи разхода от изгоряли гърнета ?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 12 апр 2012 17:04

защо не,щом може да си увеличи мощността.Чувал съм че влияят и на смазването,ама не мога точно да си спомня.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 12 апр 2012 20:48

Hristo.Cekov написа:Колеги може ли автомобила да увеличи разхода от изгоряли гърнета ?

Малко покачва мощността. Да речем до 1-2% в най-добрия случай, поради факта, че изгорелите газове напускат по-бързо системата. Би могло да се каже, че разхода пада със почти същия процент.
Разликите са пренебрежимо малки, остава само неприятното бръмчене от двигателя.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 14 апр 2012 7:00

Засякох последното ми извънградско - Ст.Загора - Търново - Трявна - Ст.Загора
25литра газ изминати 315 км, от които някъде към 35 градско. Малко под 8. Ходих при едно чиче да погледнем центровката на запалването. Карам с 15 градуса предварение, при заводски 6, на ПХ с изваден вакуум към регулатора на делкото (както пише в АУТОДАТА). Колата е екипирана със сравнително тежички усилени гуми 195/50/15 и лети джанти. Возихме се 4-ма възрастни пасажери с общо тегло, да речем 270кг (понеже две от тях са нашите дами - пепелянки mhihi ). Нормално каране като на отиване малко си дадох зор (на по-хубавите участъци из прохода я изпъвах, почти колкото си може, за да постигна средна скорост поне 70км/ч по борд, за да стигна навреме), че поради ПТП бяха спрели движението през Хаинбоаз и закъснявах за изпита (който взех с отличен... 4 mhihi ).
Оказа се, че имах и малко кражба на въздух от едно вакуумно маркучле, което чак вчера го видях как се беше сцепило баш на снадката mhihi И аз се чудих тая кола как така без да я пипам стана по-мудна та набедих джантите и гумите :Mr Green Fun Предстои монтаж на ТАП скоро и ще видим какъв ще е разходът и динамиката. С това предварение като цяло колата се държи доста пъргаво и адекватно до около 4000 оборота, оттам насетне само реве без да ускорява, но ако се кара до тези обороти харчи много прилично, както се вижда от цифрите, без това да е за сметка на динамиката. Празният ход е малко по-висок малко над 1000 оборота, но с това предварение е почти невъзможно да се направи на 850 без да подскача мотора (пробвахме на 6 градуса моторът работи доста равномерно на 900 оборота, но не ме кефи вървежът, все пак я карам, а не я държа на ПХ). :beer

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 14 апр 2012 8:08

stefan4o написа: Карам с 15 градуса предварение, при заводски 6,
С това предварение като цяло колата се държи доста пъргаво и адекватно до около 4000 оборота, оттам насетне само реве без да ускорява,

Опитай с 19 градуса и ще спре да тъпче след 4к :beer

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Съб 14 апр 2012 8:12

Vidol Nikolov написа:
stefan4o написа: Карам с 15 градуса предварение. С това предварение като цяло колата се държи доста пъргаво и адекватно до около 4000 оборота, оттам насетне само реве без да ускорява,[/quote

Опитай с 19 градуса и ще спре да тъпче след 4к :beer

С 19 ще умре съвсем. Освен това при такова предварение е възможно и да се появят детонацийки леки, не смея да си правя чак такива експерименти с тоя мотор, който може да ме предаде всеки един момент mhihi Колкото е по-голямо предварението, толкоз колата става по-мудна във високите и по-пъргава в ниските. Така зная аз :wink: Опитът ми с моята кола го потвърждава - карах доста време с предварение 8, при заводско 6 и автомобилът се ускоряваше по-добре от сега след 4000 оборота, само че в по-ниските беше осезаемо по-муден, което не ме устройваше никак като вариант. :wink: Именно затова реших да опитам (съвсем безплатно) с ТАП, който нулира екстрапредварението след 3500 оборота и според информацията за него, автомобилът не би следвало да си загуби ускорението след тези обороти - т.е. остава с бензиновото предварение.

Последна промяна от stefan4o на Съб 14 апр 2012 8:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 14 апр 2012 8:16

Ееее..добре,само предложих. :да:
При мен от няколко проби с различни предварения-13,16,19,21 установих,че с 19 и е най-добре и сега съм с такова mhihi

При 13 направо все едно са ми избягали 40 коня :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Съб 14 апр 2012 8:20

Видоле, твоята кола е със заводски 18 градуса, затова при теб е по-добре с такова предварение. Моята е заводски 6 градуса. Не е като да няма разлика, нали? Просто двигателят ти е проектиран още от завода да работи на такова предварение. Ако при теб 19 градуса се отразят по един начин, при мен, повярвай - ще са по друг :beer
Ако трябва да съм честен чак с толкоз не бих опитал поради простата причина, че нямам излишни пари в момента за нов двигател, а тоя нито му знам пробега, нито колко още може да изкара, въпреки, че до момента нямам оплаквания и не съм го ремонтирал.

Последна промяна от stefan4o на Съб 14 апр 2012 8:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 14 апр 2012 8:22

Нямах идея,че заводски съм с 18..мислех,че са 12,благодаря научих нещо полезно :bowdown

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Съб 14 апр 2012 11:18

ТАП-ът е вече монтиран. Първите ми впечатления са, че колата работи доста по-мазно на ПХ, няма ги тези вибрации, ускорява сравнително добре дори след 3500 оборота (вдигам си спокойно 120 на 4-та предавка, преди малко зорно беше да се достигнат). Недостатък - на първо четене в ниските и средните сякаш няма тази сила. Първо добавих 10 градуса, после с дип-ключетата го направих на 15, засега ще тествам така. Предстои ми пътуване извънградско, така че ще имам възможност да засека някакъв разход, въпреки, че не вярвам да падне с до 10 процента, както пише в сайта mhihi Но то и без това идеята на ТАП-чето не ми е да сваля разход, а да подобрим малко минусите, да не са такива големи и дебели mhihi

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 14 апр 2012 13:37

stefan4o написа:ТАП-ът е вече монтиран. Първите ми впечатления са, че колата работи доста по-мазно на ПХ, няма ги тези вибрации, ускорява сравнително добре дори след 3500 оборота (вдигам си спокойно 120 на 4-та предавка, преди малко зорно беше да се достигнат). Недостатък - на първо четене в ниските и средните сякаш няма тази сила. Първо добавих 10 градуса, после с дип-ключетата го направих на 15, засега ще тествам така. Предстои ми пътуване извънградско, така че ще имам възможност да засека някакъв разход, въпреки, че не вярвам да падне с до 10 процента, както пише в сайта mhihi Но то и без това идеята на ТАП-чето не ми е да сваля разход, а да подобрим малко минусите, да не са такива големи и дебели mhihi

На 4та абу то трябва повече да вдига,моето е като гти до 120 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Нед 15 апр 2012 20:17

vaiper 1 написа:На 4та абу то трябва повече да вдига,моето е като гти до 120 :Mr Green Fun

Приятелю, на АБУ се монтират различни СК. Пък и никъде не съм казал, че съм вкарал мотора в лютеницата, за да вдигна 120 mhihi. Просто казах, че ги вдигна доста по-лесно, отколкото със статичното +10 градусово предварение.
Бях обещал вчера да опиша впечатления за ТАПчето. На отиване карах със зададени 15 градуса предварение към заводското. За жалост обаче вървежът си бе така близко до скопена кола. Понапъвах я колицата, ама не успях да й харесам вървежа на ниските и средни обороти. Нямаше какво да губя и си викам - давам на макс предварението и каквото такова, ако излезе проблем винаги мога да я върна в предишното й предварение. Та набих й 19 градуса, които са максимумът на ТАП-ът. Поиграх си малко и с винта на изпарителя докато ми хареса как работи на ПХ. На прибиране я карах с тези си настройки и колата движи една идея по-добре, но сякаш малко не й стига в отношение динамика и доускорение, за да стане като при твърдия аванс от делкото. Засега ще я карам така, понеже пък за моя радост се оказва, че наистина след 3500 не умира както преди това със завъртяното делко. Честно казано към момента не мога да реша как повече ми харесва с или без ТАП, но с голямо статично зададено предварение.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 16 апр 2012 15:18

stefan4o написа:
vaiper 1 написа:На 4та абу то трябва повече да вдига,моето е като гти до 120 :Mr Green Fun

Приятелю, на АБУ се монтират различни СК. Пък и никъде не съм казал, че съм вкарал мотора в лютеницата, за да вдигна 120 mhihi. Просто казах, че ги вдигна доста по-лесно, отколкото със статичното +10 градусово предварение.
Бях обещал вчера да опиша впечатления за ТАПчето. На отиване карах със зададени 15 градуса предварение към заводското. За жалост обаче вървежът си бе така близко до скопена кола. Понапъвах я колицата, ама не успях да й харесам вървежа на ниските и средни обороти. Нямаше какво да губя и си викам - давам на макс предварението и каквото такова, ако излезе проблем винаги мога да я върна в предишното й предварение. Та набих й 19 градуса, които са максимумът на ТАП-ът. Поиграх си малко и с винта на изпарителя докато ми хареса как работи на ПХ. На прибиране я карах с тези си настройки и колата движи една идея по-добре, но сякаш малко не й стига в отношение динамика и доускорение, за да стане като при твърдия аванс от делкото. Засега ще я карам така, понеже пък за моя радост се оказва, че наистина след 3500 не умира както преди това със завъртяното делко. Честно казано към момента не мога да реша как повече ми харесва с или без ТАП, но с голямо статично зададено предварение.

Много играчка иска настроиката,аз докато я направя доста си играх,но все има какво дасе желае при мен.:talk: Дано се справищ по добре от мен :beer

Върни се в “Автогазови уредби”