Колко газ Ви харчат колите:
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Re: Колко газ Ви харчат колите:
По принцип трябва да ти зареди 80% от бутилката и да изключи!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
да,това е логиката,80% от вместимоста.На 40литрова събира 33литра моята.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Milko1988 написа:Онзи ден реших да заредя до горе и имах за около 10км горе/долу газ и бутилката събра 25лв. демек около 21л газ.
Та въпроса ми към вас е:
Защо на бутилката ми пише 25кг.,а събра 21л газ. Не ми е ясно съотношението литри/кг,но мисля,че трябваше да събере повече.
Ако пише,че е 25 кг,то тогава трябва да събира поне 45 литра.Защото в 1 кг газ пропан-бутан,преизчислено в литри е около 1.8 литра.Това го говоря по спомени,не съм сигурен,че цитирам точно число!Така,че нещо не се връзва твоето писание.
- Milko1988
- Автомобил:
- Двигател:
balamata написа:Milko1988 написа:Онзи ден реших да заредя до горе и имах за около 10км горе/долу газ и бутилката събра 25лв. демек около 21л газ.
Та въпроса ми към вас е:
Защо на бутилката ми пише 25кг.,а събра 21л газ. Не ми е ясно съотношението литри/кг,но мисля,че трябваше да събере повече.
Ако пише,че е 25 кг,то тогава трябва да събира поне 45 литра.Защото в 1 кг газ пропан-бутан,преизчислено в литри е около 1.8 литра.Това го говоря по спомени,не съм сигурен,че цитирам точно число!Така,че нещо не се връзва твоето писание.
И аз така мисля и за това се чудя.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
лятото е 1,6 литра в кг.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
О,чудо газта са я направили 1.13,кило повече или по малко има ли значение
(шегичка)Re: Колко газ Ви харчат колите:
Голф 1.8 GT моно ADZ, смесен разход 11,5-12л/100км. газ. Уредбата е Ловато на 12 000 км. Според мен е много разхода. 
- boro7777777
- Двигател: AEA
Да се похваля.
Поиграх си една седмица докато влезна в час с тези центровки на изпарителя.
Преди няколко дни колата ми гореше много 17-18л. газ минавам около 140км градско в София и газта свършваше.
След центровката която направих на изпарителя при същите условия градско в София сега вече минавам 100км. с 9л. газ,което е перфектно вече за кола която се кара всеки ден.
Колата стана хем по-пъргава,хем доста по-икономична!Явно съм отцелил точното количество газ,което е нужно на мотора.
Колата е Голф 3 AEA 1.6 моно.
Поиграх си една седмица докато влезна в час с тези центровки на изпарителя.
Преди няколко дни колата ми гореше много 17-18л. газ минавам около 140км градско в София и газта свършваше.
След центровката която направих на изпарителя при същите условия градско в София сега вече минавам 100км. с 9л. газ,което е перфектно вече за кола която се кара всеки ден.
Колата стана хем по-пъргава,хем доста по-икономична!Явно съм отцелил точното количество газ,което е нужно на мотора.
Колата е Голф 3 AEA 1.6 моно.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
184км->16лв.Най-накрая успях да настроя колата да гори малко и да не върви
Разбрах коя е най-оптималната настройка днес след ходенето до Габровол.Малко гадно се кара,но доста евтино(100км е максималната скорост дето вдигнах и я държах между 80 и 90км).Иначе 22лв някъде при нормалните настройки 
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Не пълнете докраи бутилките за газ без да пътувате, че е топло.

- Ivo 1983
Tino91 написа:Голф 1.8 GT моно ADZ, смесен разход 11,5-12л/100км. газ. Уредбата е Ловато на 12 000 км. Според мен е много разхода.
Множко е - ръчкай по настройките на газовата.
- zahariev1212
- Автомобил: passat 92
- Двигател:
Заключението е че където и да е в БГ на която е да е КОЛОНКА винаги те ебават ...малко или много
- Ivo 1983
zahariev1212 написа:Заключението е че където и да е в БГ на която е да е КОЛОНКА винаги те ебават ...малко или много
Много вярно. В Еко Враца - заредих и градско ми даде 13/100
След това заредих на Лукойл и 11/100. Маршрута еднакъв, както и стила на каране. Тия не си играят - sonaris
- Автомобил: VW Passat B4 Syncro
- Двигател: ADY
- Контакти:
idpapi написа:sonaris написа:VW Passat 2.0i ADY Motor Synchro
То може да ти гори тоя пасат 9.8-10 газ градско ама плюс 5 литра бензин и какво стана а много икономичен викаш.За първи път виждам кола да гори повече на извънградско
Колега да наблегна че колата ми е Syncro и е нормално при по висока скорост да харчи повече. Да не говорим че се оказа че в този момент съм имал проблем с дюзите. Все пак имам снимки след това и мога да докажа разхода. Снимките са правени на магистралата Пловдив-Стара Загора. Да отбележа че разхода ми беше 7х100 при скорост около 100км в час и това е най добрия ми резултат постиган при тази скорост с минимален товар в колата около 150 кг + мен в теглото.

Най добрия разход който съм постигал е при 2000 оборота което е към 77км и разход 6.3х100км. Естествено горепосочените разходи са някак оптимални а реалните без да му мисля толкова за икономия са + 1,2 в повече.7,8 на 100км. Ако всичко е наред по колата и се кара икономично горепосочените резултати са постижими. Да отбележа че карам с оригиналния размер на гуми за колата, този който пише на капачката на бензина 205х50х15. Никой не обръща внимание на гумите а те също са много важен фактор за икономията на автомобила. Инжекциона ми е на Ланди монтиран в Пловдив и като цяло съм доволен. Горивната ми система е Simos произведена от SIEMENS за VW и мери разхода по количеството въздух а не по изразходваното гориво. Това ме кара да смятам разхода на компютъра за актуален а това се потвърждава и от бележките за гориво ако настоявате мога да публикувам и тях.
ОМВ най щадяща дюзите газ и най малко калорична, също така с най малко съдържание на сяра(която е абразивна за дюзите).
ЕКО следваща по качество цена.
Лукоил най калорична(минават се най много километри) но има в нея сяра която скапва дюзите и запушва филтрите. Ако карате с евтини дюзи и филтри или сте с моно инжекция Ви препоръчвам да карате с Лукойлска газ. Ако системата ви е скъпа инжекционна система ви препоръчвам да карате с ОМВ или ЕКО като от двете ОМВ е по чистата. Аз карам с инжекцион за 1200лв и филтрите са ми 45 газов + 15 лв на клапана и карам с газ предимно на ОМВ.
Наблюдението и мнението ми е такова. Колеги моля не се хващайте за всичко като за чиста монета. Все пак това е само моето мнение. Аз съм потребител и имам газова около 2 години вече и се радвам че мога да споделя опита си с колегите от форума. Дано намирате публикуваното от мен полезно.
Последна промяна от sonaris на Нед 08 юли 2012 2:50, променено общо 1 път.
- boro7777777
- Двигател: AEA
185 км. градско в София ,от които 80-90 с климатик.Изминал съм ги с 17.90 лв,15,8л. газ от OMV.
Голф 3 1.6 75 коня.
Бива
Голф 3 1.6 75 коня.
Бива
Върни се в “Автогазови уредби”