За или против газова уредба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За или против газова уредба.
здравейте колеги,ще направя ретроспекция,имах голф 3 сложиха ми газова ,после го продадох ,взех пасат пак на газ ,старите бяха живи на село много каране ,сега си взех бе ем ве е 39 петица просто за удоволствие ,но за нищо на света газ ,газовата и струва от 1200 до 1600 лв че и повече ,няма избиване при моето каране ,всяка година преглед на газова 30 лв,филтри ,чувал съм гърнетата особено през зимата от кондензата на газта по бързо заминават ,на пасата и голфа сменях горивни помпи а пък на тва бе ем ве кой знае колко му струва тая помпа то пак не е гаранция че няма да замине ама както при мен и при моите приятели почти всички на газ си смениха и помпите ,после я проблеми с инжекторите пари за чистене на лазар,я с борд компютъра ,я няма да я настроят като хората и пак майстори ,тя е с пласмасови колектори та си рекох никаква газ ,че ще стане никаква файдата от ползата при пробег под 10 000 км забравете за газов инжекцион който струва 700 800 1000 лв и нагоре това е мое лично мнение ,американците са го казали не съм толкова богат да търся това дето ми излиза по евтино ,защото много често по евтиното излиза по скъпо ама ние българите искаме да вадим от керемида масло и после се вкарваме в едни дълги турски сериали които ни излизат
HEARTLESS написа:Колеги истината е че в момента газта е 1,35 1,37 и ако колата ви харчи градско 10 газ 10x1,35= 13.5 ,сьщата тая кола ако дава 8 бензин 8x2.2 = 16.6
Извьн града сьщата кола дава примерно 7,5 газ =9,45 лева
а ако е на бензин при 5,5 разход =12 лева
Ако според вас си заслужава за 3 лева на 100км да карате на газ ,карайте,но в момента в който газта стигне 1.50-а това е само още 10 процента отгоре на сегашната цена,а бензина остане на 2,20 ..просто всички ще оставите уредбите
За 100км няма смисъл от газова изобщо, но за 100 пъти по 100 си струва да се замисли човек.
Колега georgira, ако си прочел темата, щеше да видиш наколко поста преди това колегата theultimate е описал твоите приятели. Може би ако си бяха сложили хубави ГИ при кадърни майстори нямаше да намраят уредбите.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Дори дразликата газ/бензин да е 3лв на 100км, някой може ли да каже основателна причина да не се кара на газ след като веднъж е сложена газовата уредба?
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Winner25 написа:Дори дразликата газ/бензин да е 3лв на 100км, някой може ли да каже основателна причина да не се кара на газ след като веднъж е сложена газовата уредба?
И аз това се чудя?

- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Напълно съм съгласен с горните две мнения на колегите.И аз ще продължа да си карам на газ защото:
1.вече е сложена;
2.все още излиза по - евтино;
3.и не на последно място защото е по - екологично,все пак този въздух всички го дишаме.
По груби сметки за да се изравнят газта и бензина,газта трябва да стане поне 1.80 лв.Което няма как да стане,нали трябва да има хляб и за газаджиите.
1.вече е сложена;
3.и не на последно място защото е по - екологично,все пак този въздух всички го дишаме.
По груби сметки за да се изравнят газта и бензина,газта трябва да стане поне 1.80 лв.Което няма как да стане,нали трябва да има хляб и за газаджиите.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
А като цената и стигне 1.50(ония ден я гледах на 1,41)пак ли ще сте на газ?
Реалната цена на газта в момента е около 80 стотинки
За тия 300 лева....при цена от 1.50 няма да са 300 а 150..тия 150 ги сметни така:
30 за преглед на бутилка,120 за гьрнета да видя кьде ви е далаверата.На 30 000км според мен гьрнетата не издьржат на газ(освен ако не си с такива от дизел)
Зимата така и така палиш на бензин....на газ зимата не харчи 10 а са 15 и така нататак

За тия 300 лева....при цена от 1.50 няма да са 300 а 150..тия 150 ги сметни така:
30 за преглед на бутилка,120 за гьрнета да видя кьде ви е далаверата.На 30 000км според мен гьрнетата не издьржат на газ(освен ако не си с такива от дизел)

Зимата така и така палиш на бензин....на газ зимата не харчи 10 а са 15 и така нататак
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
HEARTLESS написа:А като цената и стигне 1.50(ония ден я гледах на 1,41)пак ли ще сте на газ?
Това е съвършено НЕвярно.

Никогаж не съм имал разлика повече от 0,5 - 1 литър между газ и бензин. Съответно и сметката не е вярна.
1000 км. извънградско правя около 1 път месечно. На бензин съм 8 на 100, на газ 8,5 на 100. Бензинът би ми дошъл около 170 - 180 лв. Газта - 100 - 110 лв.
Колега, та това са +80% ако съм на бензин вместо на газ. Миналата година минах около 30 000 км. и сметката става още по-интересна. Разликата, съвсем буквално, е още 2 коли като моята.

За коли, които дават разлики каквито ти си описал (аз лично такива не съм виждал на живо) си напълно прав. Няма особено голям смисъл. За друг разход и друго каране е съвсем различно.

Поздрави

П.П.: Това лято смъкнах предното и средното гърне от колата - оригинални, 20 годишни. От 12 години се кара на газ. Крайното все още е оригиналното и няма да види смяна в скоро време.

П.П.2: Естествено, че бих карал на бензин и при разход 30 на 100, стига да мога спокойно да си го позволя.

колега escrime на 100% съм съгласен със теб и аз минавам към 30 хил.км. на година и след пресмятания излиза че на 10 хил км на газ се спестяват между 800 и 900 лв и за 12-13 хил. км се избива газовия инжекцион!от 10януари т.г. съм навъртял 28хил.км ,избил съм газовата и дори съм спестил парици за ......да речем изкарване на Коледата и посрещане на Новата година някъде си или пък бих могъл да заделя париците за подмяна на автопарка в семеиството с някои нов стар таралясник след време! според мен монтирането на газова си заслужава парите дори и на този етап ,а защо не и на по следващ като се има предвид че всички горива поскъпват!
HEARTLESS написа:А като цената и стигне 1.50(ония ден я гледах на 1,41)пак ли ще сте на газ?
А бе кфи гърнета бълнуваш ве ? Аз 90 000 км минах не са мръднали гърнетата. И ти си чул някъде нещо на некоя спирка и си баеш.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Аз съм минал повече от 30,000 км и повярвай ми няма нито изгнило или каквато и да е ръжда...още си седи лъскаво и работи идеално! Казавам го, защото ми беше интересно и ходих до сервиз да го видят, и аз го видях...така, че ако частите са хубави не би трябвало да има чак такова огромно значение газ/бензин...Сега ако някой се е стискал и си е купил менте и после е сдало багажа е друг въпрос...нали? 

Prodriver написа:Напълно съм съгласен с горните две мнения на колегите.И аз ще продължа да си карам на газ защото:
1.вече е сложена;
Точно така газта винаги ще е по-евтина от бензина , ако ще и с 10 стотинки.

escrime написа:HEARTLESS написа:А като цената и стигне 1.50(ония ден я гледах на 1,41)пак ли ще сте на газ?
Това е съвършено НЕвярно.
Никогаж не съм имал разлика повече от 0,5 - 1 литър между газ и бензин. Съответно и сметката не е вярна.
1000 км. извънградско правя около 1 път месечно. На бензин съм 8 на 100, на газ 8,5 на 100. Бензинът би ми дошъл около 170 - 180 лв. Газта - 100 - 110 лв.
Колега, та това са +80% ако съм на бензин вместо на газ. Миналата година минах около 30 000 км. и сметката става още по-интересна. Разликата, съвсем буквално, е още 2 коли като моята.![]()
За коли, които дават разлики каквито ти си описал (аз лично такива не съм виждал на живо) си напълно прав. Няма особено голям смисъл. За друг разход и друго каране е съвсем различно.
Поздрави
П.П.: Това лято смъкнах предното и средното гърне от колата - оригинални, 20 годишни. От 12 години се кара на газ. Крайното все още е оригиналното и няма да види смяна в скоро време.
П.П.2: Естествено, че бих карал на бензин и при разход 30 на 100, стига да мога спокойно да си го позволя.
колега не всички коли са така много зависи от газовата , състоянието на колата и настройките на газовата.
Няма по-голяма сметка от метан. Излиза много по-евтино от всяко едно гориво освен ако не си на ток , но все още в българия няма коли на ток.
Също така метана е природен газ и в момента го има в изобилие , за 100 години напред. Също така и метана както газта запазва двигателя , че даже и няма проблеми с аспуха. От другата година минавам на метан. Който иска да си кара на газ
Също така метана е природен газ и в момента го има в изобилие , за 100 години напред. Също така и метана както газта запазва двигателя , че даже и няма проблеми с аспуха. От другата година минавам на метан. Който иска да си кара на газ
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
и да стигне и да не стигне щом имаш монтирана газова и ти е по-евтино от бензин.аз карам 99% на газ, бензин само ако свърши газта или сутрин е под -10.разлики от 50% повече да гори заради студа са смешни.освен ако не ти е наред колата
извинявам се на колегата с мнението за гниенето на гърнетата но и аз за пръв път чувам тази щуротия пассата кадеото го карам е от 10 години в семеството кара сесамо на газ навуртяни са около 100 000 км и след задното гърне(не съм сигурен дали е след задното или след резонаторното тоя големия куфар отзад) съм със средно гурне от лада 5
и нито моите гърнета са изгнили нито гърнето от ладата
Иначе съм на мнение че газта е по икономична за сега от бензина вече имам монтирана газова и си карам на газ ако те пурва трбваше да монтирам газова щях да си направа добре сметкатадали газовата ще мога да я избия с километрите които минавам.
Има някои които казват че на газ двигателя се износвва побързо
аз си мисля че НЕ е вярно това се пак като караш колата на бензин маслото и почернява зацапва се а като караш на газ маслото си остава бистро както си го сложил смятам че е по добре за мотора да работи с бистро масло от колкото с черно зацапано МОЕ МНЕНИЕ НЕ СЪМ МЕХАНИК НЕ РАЗБИРАМ 

Иначе съм на мнение че газта е по икономична за сега от бензина вече имам монтирана газова и си карам на газ ако те пурва трбваше да монтирам газова щях да си направа добре сметкатадали газовата ще мога да я избия с километрите които минавам.
Има някои които казват че на газ двигателя се износвва побързо

Върни се в “Автогазови уредби”