Колко газ Ви харчат колите:
- albena_sladurana
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: PB
Re: Колко газ Ви харчат колите:
С 40лв газ 345км в София при празна бутилка и най чудното е,че не почна да загива и днес сипах пак
Мотора е 1,7 T.Spark 115hp
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:засича се празна-празно,това е.Всичко останало е не реално.
Смесен разход 150км.селско и 40 между селско-13/100
Гледам какво минавам и не ми пука какво засичам!Върви без пари в сравнение!!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
albena_sladurana написа:С 40лв газ 345км в София при празна бутилка и най чудното е,че не почна да загива и днес сипах пакМотора е 1,7 T.Spark 115hp
Направо се радвай!!Това е ламя!За Алфа става дума нали!!?
- albena_sladurana
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: PB
rokera671 написа:albena_sladurana написа:С 40лв газ 345км в София при празна бутилка и най чудното е,че не почна да загива и днес сипах пакМотора е 1,7 T.Spark 115hp
Да колега Алфа е 1.7 8v 2 вала.Мисля ,че разхода е приличен за тази кола.
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
stefan4o написа:boro7777777 написа:Аз по принцип засичам така: Бутилката ми е 20 литра и събира около 17-18л.Пълня я до горе, минавам 100км и пак я пълня.
Това обяснява достатъчно добре разхода ти от 8.5 на 100 градско газ
Казваш, че не е точен ли?

Последна промяна от boro7777777 на Пет 29 юни 2012 15:02, променено общо 1 път.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
albena_sladurana написа:rokera671 написа:albena_sladurana написа:С 40лв газ 345км в София при празна бутилка и най чудното е,че не почна да загива и днес сипах пакМотора е 1,7 T.Spark 115hp
Да колега Алфа е 1.7 8v 2 вала.Мисля ,че разхода е приличен за тази кола.
Колегата ми кара 1,3 или 1,4 не знам със сигорност.Но като я купи му казах ,че ще гори.Чел съм из форумите и доло горе съм в час.Ами сложи и газ и в момента гори 15 газ.Моли се да се отърве!!
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, колата ми е 1.8т пассат б5.5, всяка седмица пътувам за морето, и интересното е, че като тръгвам рано сутринта и карам нормално без климатик(90-110) без резки ускорения, ми дава точно 10 газ, на връщане през дена с пуснат климатик, с малко по агресивно каране(100-140) с резки изпреварвания ми дава пак 10 газ. Това ми прави впечатление вече 3та седмица. И искам да добавя, че термостата ми не е наред, играят много градусите. Някой да е забелязал подобно нещо?
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
И пак да се обадя и аз. Г3 1,8 моно код на мотора ABS. Засичам като ми свърши газта пълня и пак докато свърши. Може и да има известна неточност от положение "свършено", но все пак си познавам колата и мога да я преценя доста точно кога въобще не може да върви повече на газ и се придвижваме на бензин. Зареждането е с газ от SNG.
Градско 11-12/100 в зависимост от задръстванията (тука се включва и едно много малко извънградско придвижване). Това е минимума при спокойно каране без зорене по светофарите и изпреварвания тип NFS
Бях се шашардисал и дори бях набелязал изпарителя за смяна, но уви. Тази седмица ми се наложи два пъти да излизам на по 70-80 км извън града и засякох средно разход от 8.8-8.9л/100км при нормална скорост и нарушаване на ограниченията с 10-20 км/ч отгоре. Струва ми се нормален разход за шофиране с нормално ускорение и без големи амплитуди в скоростта при положение, че бяхме двамата с колегата по около 100 кг трупно тегло + пълен багажник с инструменти и други боклуци 
Градско 11-12/100 в зависимост от задръстванията (тука се включва и едно много малко извънградско придвижване). Това е минимума при спокойно каране без зорене по светофарите и изпреварвания тип NFS
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
Аз като моя разход не видях никъде! Като отида на сервиз всеки ми казва че за тази кола бил нормален, никой от вас няма такъв... не знам къде е истината
Колата е ПАСАТ В5.5 1.8Т Автомат - AWT мотор.
Та градско сега през лятото на къси разстояния, наистина не по дълги булеварди където ако няма задръствания можеш да свалиш разхода - средно 21-22л газ/100км. Говоря за газ - ако карам на бензин 18-19.
Извънградско със скорост между 100-130км/ч - разхода е: 11-12л/100км газ.
Извънградското се трае, но градско ( което основно карам) си е меко казано кошмар.
Аз имам приятел с Mercedes GL420 бензин и му гори толкова колкото на мен.
Та градско сега през лятото на къси разстояния, наистина не по дълги булеварди където ако няма задръствания можеш да свалиш разхода - средно 21-22л газ/100км. Говоря за газ - ако карам на бензин 18-19.
Извънградското се трае, но градско ( което основно карам) си е меко казано кошмар.
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
VeselinTsonev написа:Аз като моя разход не видях никъде! Като отида на сервиз всеки ми казва че за тази кола бил нормален, никой от вас няма такъв... не знам къде е истината![]()
![]()
Ами извънградския не е толкова отчайващ, но щом той е нормален тогава градския явно е такъв заради много задръствания. А щом и на бензин ти е толкова завишен според мен маршрута е проблема. Нормалното е на бенз да е с 1-2 литра надолу от разхода на газ ако всичко в бензиновата уредба е нормално ...
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как да видиш като твоя раазход, защото няма кой друг да кара 1.8Т и да му харчи като 4.2. Моя кошник гори само 1л повече от твоя - нещо не ти е наред колата.VeselinTsonev написа:...
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
hol1gans написа:Значи, колата ми е 1.8т пассат б5.5, всяка седмица пътувам за морето, и интересното е, че като тръгвам рано сутринта и карам нормално без климатик(90-110) без резки ускорения, ми дава точно 10 газ, на връщане през дена с пуснат климатик, с малко по агресивно каране(100-140) с резки изпреварвания ми дава пак 10 газ. Това ми прави впечатление вече 3та седмица. И искам да добавя, че термостата ми не е наред, играят много градусите. Някой да е забелязал подобно нещо?
С неработещ термостат ми даваше колкото и когато го оправих.
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:hol1gans написа:Значи, колата ми е 1.8т пассат б5.5, всяка седмица пътувам за морето, и интересното е, че като тръгвам рано сутринта и карам нормално без климатик(90-110) без резки ускорения, ми дава точно 10 газ, на връщане през дена с пуснат климатик, с малко по агресивно каране(100-140) с резки изпреварвания ми дава пак 10 газ. Това ми прави впечатление вече 3та седмица. И искам да добавя, че термостата ми не е наред, играят много градусите. Някой да е забелязал подобно нещо?
С неработещ термостат ми даваше колкото и когато го оправих.
Колега можели малко по-подробно да обясниш, че нещо не захванах.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Писах ти и на лично.Даваше ми разход на гориво ,колкото и преди това.Колата никога не се кара на къси разстояния.И затова сега цената и е такава!
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
имам 1,8 АБС с 10 лв минавам 55 км...излиза около 15-16/100...и на бензин гори много...дайте идеи какво може да е,благодаря предварително
Върни се в “Автогазови уредби”