АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
landir
Автомобил:
Двигател:

Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

Мнениеот landir » Пон 25 ное 2013 6:27

Stef4osg написа:Колеги , вижте тук : http://www.bta.bg/bg/c/MR/id/716583 .
Мисля , че пaникaтa е излишнa :-))) , a и мaй - всичко е въпрос нa тълкувaние ...

АЗ какво писах по горе?Някои тъпи медии разбрали не до разбрали и драскат.Други пък също не до разбрали и ще протестират.Смешна работа! :scare3

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 25 ное 2013 6:45

А дано,ама надали.Въпросния гратисен период тече от 2000г.и май именно той изтича февруари 2014.Това е причината на моя талон да пише бензин/газ още от 2007г.

Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Пон 25 ное 2013 7:57

"Газовата уредба " по никакъв начин не моне да е изменение в конструкцията на автомобила,освен няколкото пробити отвора за монтажните винтове,плочка или директен отвор към всмукателната система , две отклонения от охладителната с-ма. Не се нарушава конструктивната цялост и предназначение на автомобила.Както е казано по-горе ,тя е допълнение. Както са допълнение и впоследствие поставяни климатици,разни електроники, озвучителни системи ,огледала допълнителни и т.н.
Въпреки ,че в моя талон е записано "Бензин /Газ " , заставам зад мнението че не трябва да се изпълняват всякакви своеволия от страна на управляващите и да се заставят хората да правят нови разходи на време и пари след като веднъж са им били издадени необходимите документи за автомобила. Сигурен съм ,че тази теза пада в съда при обжалване,лошото е че санкцията ще е спиране от движение, до доказване на противното.
Пък и ако наистина са 800 000 автомобилите на газ , един процент от тях да се съберат пред парламента-аз бих отишъл, пък може и да си променят решението някой...
И не на последно място за колегите с дизелови автомобили- по старички,понеже вече има мнения из нета в тон -"Аз карам дизел-боли ме...." , скоро може да решат данъка да се определя на база замърсяване -изхвърлени вредни емисии и твърди частици, така че някой хора да не злобеят ,а да подкрепят колегите си!

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пон 25 ное 2013 8:27

Iezekil написа:А дано,ама надали.Въпросния гратисен период тече от 2000г.и май именно той изтича февруари 2014.Това е причината на моя талон да пише бензин/газ още от 2007г.

Наредбата влиза в сила от 01.03.2013г., така че недейте с тези от 2000г. Тогава си е имало други наредби.
Купуваш нов внос автомобил, регистрираш го, след една седмица слагаш газ и пак в кат за смяна на талон - недомислена е цялата работа.

ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Мнениеот ivanveltchev » Пон 25 ное 2013 11:07

http://novanews.bg/news/view/2013/11/22/62540/ ето репортаж по Нова ТВ за това изискване

osev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот osev » Пон 25 ное 2013 11:44

Преди малко звъннах в КАТ Пловдив - 032 932727 и от там ми казаха, че нямало още нищо окончателно решено и било в "режим на изчакване" :) :screwy

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 25 ное 2013 13:26

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 25 ное 2013 13:43

Да споделя и аз днешна информация първа ръка.
Та сложих едни пари в джоба и тръгнах.Както знаете,моят талон е с вписано газ/бенз още преди години,но ме върнаха от преглед за проба на 6 годишната ми бутилка.Та тръгнах по принцип за водна проба или нова бутилка с евросонда.Посетих по път един лицензира газаджия.Попитах и поисках да видя паспорта,който ще ми дадат с новата бутилка.Оказа се един лист сгънат на 4,за мен това е сертификат.Понеже имам паспорт на моята уредба продължих към Добрич за водна проба.Там пък се оказа/това го знаех де/,че никой в България няма лиценз за такава проба.Съответно от там ми казаха да карам така,докато не се приеме официално някакъв закон.
Другото ново обаче-от 2011 бутилките били с живот 10 години,след това се сменят направо с нови :eek Да,ама защо в моя пункт за ГТП не знаеха?
От там при друг газаджия,викам да сменя поне сондата.Оня ми вика и той-карай така,нищо не се знае,ти си заварено положение.Вади и въпросната наредба....
-Е,нали според приложението на чл.20/му думам/ трябва да съм с евро сонда и прочие?
-Трябва да си и с клапан на изпаритела-ми вика-ама такива имат само инжекционите...А сигурно ще измислят и още нещо.
-Абе искам евро сонда,да съм изряден-настоях аз
-Ами като искаш, ще ти взема парите.
-Да,ама ще ми го сложиш ли в херметически кожух,маркуч изведен в атмосферата и т.н..,както е по закон-викам аз
- :rolleyes
Та си заредих газ и се прибрах да изчаквам новите промени,макар и да съжалявам,че не сложих въпросната евро сонда,все пак и тя е от отдавна въведена...Никой нищо не прави,всеки изчаква...да видим,ако има глоби кого ще карам да ги плаща...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 25 ное 2013 14:09

И след 02 март 2014 г. ще продължи обслужването на собственици на МПС с монтирани газови уредби, тъй като пътните превозни средства, на които са били поставени такива уредби, са преминавали на периодичен преглед за техническа изправност. По силата на този факт не би следвало спрямо собствениците на тези моторни превозни средства да се прилагат санкции съгласно разпоредбите на ЗАНН.
От официален източник:
http://press.mvr.bg/NEWS/news131125_02.htm

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пон 25 ное 2013 14:29

ktamen написа:И след 02 март 2014 г. ще продължи обслужването на собственици на МПС с монтирани газови уредби, тъй като пътните превозни средства, на които са били поставени такива уредби, са преминавали на периодичен преглед за техническа изправност. По силата на този факт не би следвало спрямо собствениците на тези моторни превозни средства да се прилагат санкции съгласно разпоредбите на ЗАНН.
От официален източник:
http://press.mvr.bg/NEWS/news131125_02.htm

Най-сетне официално становище на МВР. Дано вече да се успокоим. Минаваш преглед февруари 2014г. и заверяваш за една година, а до тогава "я камилата, я камиларя".

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Пон 25 ное 2013 15:16

Аз трих клавиатурата ама умните глави-така си знае баба така си бае.Тоз дет се дразнел сега да целува ръка.Ще се променят доста неща,това е половинчато обяснение за успокояване на напрежението.Друг път чувайте какво ви пее петела.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 25 ное 2013 16:45

цитат от друг форум

Здравйте колеги, не бързаите да ходите на КАТ Пловдив за смяна на талоните, тази сутрин ни върнаха защото и те нямали яснота какво точно да се изисква от водачите и защо е нужна тази смяна, говорих с началника на КАТ- Пловдив които каза че са пуснали запитване до София но и от там мълчат и не знаят какво точно да им отговорят, та за момента каза че такава смяна не извършват, и се надявал до края на седмицата да се разбере. Целия проблем бил че монтажа на ГАЗ никъде не е опоменато като какво да се третира, промяна в конструкцията или не, защото ако ще е промяна ще се иска документ от технотест, което пък също е ъпсурдно защото струва над 500 лева а те повечето коли не струват толкова. Та така човека беше доста любезен да ми обясни защо тази сутрин ни върнаха след час висяне на студа. Общо взето както винаги в нашата родина всичко е пълна каша

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 25 ное 2013 16:52

От страницата на МВР е ясно,че не е задължително да се подменят талоните !
Карайте си колите

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 25 ное 2013 16:58

"тази сутрин ни върнаха защото и те нямали яснота какво точно да се изисква от водачите и защо е нужна тази смяна, говорих с началника на КАТ- Пловдив които каза че са пуснали запитване до София но и от там мълчат и не знаят какво точно да им отговорят, та за момента каза че такава смяна не извършват, и се надявал до края на седмицата да се разбере."
:th_up те кога ли са имали яснота върху нещо :h020

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пон 25 ное 2013 17:02

Имат,имат... Имат яснота по въпроса "к`во прай`м ся?"

Върни се в “Автогазови уредби”