Да споделя и аз днешна информация първа ръка.
Та сложих едни пари в джоба и тръгнах.Както знаете,моят талон е с вписано газ/бенз още преди години,но ме върнаха от преглед за проба на 6 годишната ми бутилка.Та тръгнах по принцип за водна проба или нова бутилка с евросонда.Посетих по път един лицензира газаджия.Попитах и поисках да видя паспорта,който ще ми дадат с новата бутилка.Оказа се един лист сгънат на 4,за мен това е сертификат.Понеже имам паспорт на моята уредба продължих към Добрич за водна проба.Там пък се оказа/това го знаех де/,че никой в България няма лиценз за такава проба.Съответно от там ми казаха да карам така,докато не се приеме официално някакъв закон.
Другото ново обаче-от 2011 бутилките били с живот 10 години,след това се сменят направо с нови

Да,ама защо в моя пункт за ГТП не знаеха?
От там при друг газаджия,викам да сменя поне сондата.Оня ми вика и той-карай така,нищо не се знае,ти си заварено положение.Вади и въпросната наредба....
-Е,нали според приложението на чл.20/му думам/ трябва да съм с евро сонда и прочие?
-Трябва да си и с клапан на изпаритела-ми вика-ама такива имат само инжекционите...А сигурно ще измислят и още нещо.
-Абе искам евро сонда,да съм изряден-настоях аз
-Ами като искаш, ще ти взема парите.
-Да,ама ще ми го сложиш ли в херметически кожух,маркуч изведен в атмосферата и т.н..,както е по закон-викам аз
-
Та си заредих газ и се прибрах да изчаквам новите промени,макар и да съжалявам,че не сложих въпросната евро сонда,все пак и тя е от отдавна въведена...Никой нищо не прави,всеки изчаква...да видим,ако има глоби кого ще карам да ги плаща...