Колко газ Ви харчат колите:
-
svilen0974
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Мога да кажа за моя пасатор, но без да разсъждавам по темата, защото разхода зависи от много работи. Та при мен е: 7,5 - 8л./100км. извънградско и 11 - 12/100км. градско. Колата е 91г. 1,8 моноинжекция, 90 к.с., седан.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
За щастие в Плевен...аз вися тука в София по 10-15 минути на светофар сутрин....до работата ми има 5-6....

-
svilen0974
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако това за Плевен си го писал за мен, не е Плевен а е Белене. До работата ми 1 км. С няколко захода да закарам щерката до училище и да мина да си взема нещо за хапване го докарвам до 2 км. На паркинга пред работа я оставям да работи на място 10-15 мин. докато си изпия кафето преди да вляза на работното си място и гася. Това е. Зимата карам на бензин, че то няма къде да загрее, че да обърна на газ. Зареждам само на Пет**л и съм много доволен и от бензина и от газта.
velinsl написа:velinsl написа: Еко дето се намира северно от стадиона до гробищата
от същото това Еко с 20лв 85км. Страх ме е да го сметна направо
От Еко до жп-гарата сипах 15лв, направих 75км и допълних, че трябваше да отлитам. Имаше си още газчица в бутилката. Тия до стадиона кво праят не знам, ама каквото и да е направо се уливат.
Тия всички експерименти се правят в гр. Варна.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Айде аз може да се каже,че си настроих колата успешно :) Не мисля да я барам много(бих пробвал с по-големи дюзи,но ако не ми хареса резултата връщам старата настройка).
Градско Стара Загора в пиковете часове с поне 7-8 студени старта : 6.5-7кг метан
Извън градско със скорост 100-120км/ч : 4.5-5кг метан
Колата има динамика дори с включен компресор(то в тея дъждове ,не че го спирам някога).Общо взето дали щеше да е метан ,дали газ няма разлика като се направи като хората.Само единственият проблем на тея алтернативни горива(карал съм седан на газ А4 със същият мотор) е ,че по байра много умаляват с компресора(говоря за байри от яко стръмните,а не някви стандартни възвишения(за пример мога да дам нагорнището към Лозенец в СтЗ).
Градско Стара Загора в пиковете часове с поне 7-8 студени старта : 6.5-7кг метан
Извън градско със скорост 100-120км/ч : 4.5-5кг метан
Колата има динамика дори с включен компресор(то в тея дъждове ,не че го спирам някога).Общо взето дали щеше да е метан ,дали газ няма разлика като се направи като хората.Само единственият проблем на тея алтернативни горива(карал съм седан на газ А4 със същият мотор) е ,че по байра много умаляват с компресора(говоря за байри от яко стръмните,а не някви стандартни възвишения(за пример мога да дам нагорнището към Лозенец в СтЗ).
- tony125p
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б4 ADZ грд: 9.5/11.5, на дълго: 7,3 с бавно каране до 100км.
- VWPASSATGL
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBDC 2009
Най-после засякох чисто градско каране, което включва 2 седмици ходена на работа по 2.5км сутрин и същите вечер. Предимно палих на газ но имаше 2-3 запалвания на бензин и веднага прехвърляне на газ. с 14.9 литра газ минах 93км коет идва 16/100. Колата е Б4 ABS! Как ви се струва...?
- VWPASSATGL
Лошото е, че нямам база за сравнение колко би горяла в същите режими на бензин. По книга и дават 11/100, но е на почти 20 години и може в такъв режим да удари 12-13. Което сравнено с 16/100 газ да е добре.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
VWPASSATGL написа:Лошото е, че нямам база за сравнение колко би горяла в същите режими на бензин. По книга и дават 11/100, но е на почти 20 години и може в такъв режим да удари 12-13. Което сравнено с 16/100 газ да е добре.
Твърде е вероятно разходът ти на бензин да е наистина около 12 и нагоре при подобно каране. Има един вариант за проба дали ти гори много - намираш някой със същата кола, твой познат и си ги менкате за една седмица
Нали не подгряваш на място преди да тръгнеш? Иначе можеш да я засечеш на бензин много лесно щом караш винаги по един маршрут - пълниш догоре резервоара, караш 100на километра и засичаш пак с пълнене до горе.- VWPASSATGL
Доста скъп тест около 180 лева. Но пък ще имам бензин да паля поне 2 години.
-
Mishonti
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
VWPASSATGL написа:Доста скъп тест около 180 лева. Но пък ще имам бензин да паля поне 2 години.
Хахахах.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
VWPASSATGL написа:...и може в такъв режим да удари 12-13. Което сравнено с 16/100 газ да е добре.
Ко му е добрето?На газ пак е по-евтино.
- VWPASSATGL
Газаджията ме настрой, че повече от 10-11 няма да ми гори, а то 12-13 лятото зимата 15-16. А добре е затова че на бензин 12 литра х 2,54 е 30 лева, а на газ 16 х 1,40 е 22 лева.
На моя АБС, монтиран на комби от предното купе прави 13 като работата ми беше на около 5км в посока с малко повечко разтикване събота в градът. Зиме със стандартни гуми, лете с 205/55/15 все е 13. Имам две прецедентни постижения от 12,2 и 12,8
16 според мен си е доста, но ако нямаш проблеми не го барай. Сливен си е равен в 90% от площа си, а това също оказва влияния на разхода.
Във Варна отново е толкова КОГАТО ГАЗТА Е ХУБАВА.
16 според мен си е доста, но ако нямаш проблеми не го барай. Сливен си е равен в 90% от площа си, а това също оказва влияния на разхода.
Във Варна отново е толкова КОГАТО ГАЗТА Е ХУБАВА.
Върни се в “Автогазови уредби”