Газово ракетно устроиство :(((

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Madjo (*_*)
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Madjo (*_*) » Пет 24 фев 2006 20:24

Относно техническото състояние голфето е супер , има си и личен маистор дето си го преглежда всеки месец ( голямо преимущество да имаш приятелка с баща - Дупнишки АВТОДЖАМБАЗИН )

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 25 фев 2006 9:39

vasstop написа:Аз нямам проблеми с газовата. Мога да ти посоча поне още няколко човека които нямат проблеми с нея на различни двигатели:
madmen, .....

Само да допълня, ......всеки гледа през собствените си очила.
Усмивки от старите ленти:
Имах газова преди мнооого време на една жигула... Когато взех пъвата си джета(инжекцион) и прехвърлих същата газова на нея. Минал съм по спомени около 80хил.км(с джета-та) и всички на всичко само веднъж беше "кихала", щото след пароструйка на двг.-то се беше намокрила дистр.капачка. За сведение изпарителя беше БРЦ-ментак вакуумен...Та само за статистиката за тези километри съм избил цената не само на газовата, а и на цялата кола. Апропо трета година откакто съм я продал и още се кара и то почти само на газ...

п.с.Може би Селнет-а ще спомене и колегите които имат непреодолими проблеми с газовата...?А може би самите те ще напишат какви са им проблемите.... :roll:

Потребителски аватар
Madjo (*_*)
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Madjo (*_*) » Съб 25 фев 2006 14:31

Готово голфа е газифициран незнам още да плача ли или да се радвам хората в Княжево маи си свършиха работата . Направи ми впечатление ,че барат доста внимателно . Сега планувам да я повоза малко тая газова и тя бял свят да види пък дано ми се отблагодари :lol:

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Чет 30 мар 2006 10:29

Братле, как е газовата? Нищо не казваш. :lol: Само да спомена, че съм с 2-ка 1.8 gti 112 bhp PB матор. Колата е от Италия и дойде с газова. На газ фърчи кат' самальот :wink: Даже като я вкарах и явно не беше карана на бенц и нещо се замисляше на бенз, но не и на газ. Сега вече се изчисти и върви еднакво добре и на двете горива. Само за сведение PB е много идиотски мотор :D Пълна, електронна инжекция обаче е без ламбда контрол на изгорелите газове и може би точно за това върви толкова добре на газ, но имам познат, който си сложи ламбда контрол базикня на Ауди Б4 90 коня моноинжекция и в големите студове само на градско каране и само на газ мина 300 км с 32 литра газ, а и колата му се кара супер приятно. Как е а? Има далавера в този ламбда контрол.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 30 мар 2006 10:34

Madjo написа:Готово голфа е газифициран

Гледам вече си завъртял един месец, не е лошо да споделиш какви са ти впечатленията...

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 30 мар 2006 14:36

turbogti написа:....................
Само за сведение PB е много идиотски мотор :D Пълна, електронна инжекция обаче е без ламбда контрол на изгорелите газове и може би точно за това върви толкова добре на газ, но имам познат, който си сложи ламбда контрол базикня на Ауди Б4 90 коня моноинжекция и в големите студове само на градско каране и само на газ мина 300 км с 32 литра газ, а и колата му се кара супер приятно. Как е а? Има далавера в този ламбда контрол.

Ама той си е сложил ламбда контрол, тъй като има ламбда сонда, а пък ти нямаш такава... :idea:

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Чет 30 мар 2006 20:30

Нали и аз това казвам. На неговата кола, която е с ламбда сонда, е сложен този лабда контрол и бегачката върви чудесно с него. При мен е стандартно изпълнение на газовата и пак върви супер, защото по принцип моторът ми нема ламбда сонда. Хмммм... Той обаче е голям мераклия да ми шибне една лабмда сонда и да я закачим само към един ламбда контрол, за да може да реализирам малко икономия на газ... :wink: Хмммм... 8)

Потребителски аватар
za6o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот za6o » Чет 08 юни 2006 20:20

искам да задам един въпрос и на мен малко да се посмеете ламда контрол и ламда емулатор едно и също ли е

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 08 юни 2006 20:30

Гледам темата отново изплувала бях я забравил ( може ми би защото забравих , че карам на газ :D ) . Само да почертая не съм слагал нищо допълнително , за ресетване на компа , за трупане на грешки няма нищо . Даже едно кабелче имаше дето щяха да го връзват към компа и то не е вързано , така си седи . Минавах няколко пъти през сервиза там да ги видя колегата сменил голфа ( от 1,6 75 к.с. минал на 1.6 101к.с климатроници някви чудеса има 97г ) малко се е поизръсил ама смятам че си заслужава . Иначе с моито на ГАЗ 180 даже дигна само за кратко де аз само да пробвам .

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Пет 09 юни 2006 8:16

Madj0 написа:.....

Колега, а как си с разхода?
При мен първа засечка на пълна бутилка - 11,7
Втора засечка на пълна бутилка 12,5
Трета засечка за 10лв. 16/100!!!!
Или е ужас, или е улегнал изпарителя и иска настройка. Трябва да намеря време да отскоча до павката и лъчо. Колата е голф 2.0 115кс ADY.
Трябва да си проверя и кабелите и свещите, но при Васко е някаква лудница и незнам кога ще стане.
mod edit: golfer

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пет 09 юни 2006 18:02

Да като слегне се регулира пак . Аз съм с 1.8 моно пръскачка над 10 разхода много рядко ми минава . Изънградско 7,5 - 8 ако сестрата кара 6,5 - 7 :shock малко невероятно ама тя кара с 80-90

КУЧЕТО
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КУЧЕТО » Пон 03 юли 2006 10:12

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ КАРАМ ОТ ДОСТО ВРЕМЕ НА ГАЗ ИМАХ ПРЕДИ ГОЛФ 2 ,ПАК НА ГАЗ СЕГА СЪМ С ПАСАТ ТРОЙКА ПАК Е НА ГАЗ ВЪРВИ ПЕРФЕКТНО ГОРИ МАЛКО НЕ МИРИШЕ И ПРОСТО Е ЕВТИНО ПЛЮС ТОВА Е АВТОМАТИК ПЪЛНА ИНЖЕКЦИЯ НА ТРИ МУСЕЦА ВЪРТЯ ПО 10 000КМ
ДО СЕГА ПРОБЛЕМИ НЯМА КАТО Е ИЗПРАВНО ВСИЧКО ПО ЕЛ. ИСТАЛАЦИЯ И НОВ ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР НЯМА ЯДОВЕ :? :?

Потребителски аватар
BEX---GLX
Автомобил: Polo 6R
Двигател: 1.4i

Мнениеот BEX---GLX » Сря 26 юли 2006 22:41

сложи си зад седалките - повече багаж ще приема. аз съм с отстрани и ако можех да се върна, щах да сложа пура зад седалките.
и не се коси - много караме на газ. не е осезаема разликата и не мирише. ако мирише - имаш проблем :lol: не трябва да мирише. :)
поздрави и безаварийно каране на газ
пп - сложи ловато.

voffka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот voffka » Чет 07 юни 2007 11:44

Ами аз смятам, че най-добре е да си с такава като геврек(на мястотот на резервната гума). Някои, обаче твърдят че маркуча като е метален, може да се счупи, ако тресе много колата(при дупки и т.н.) и да почне да изтича газ. Ако си избираш между странична и до заднаат седалка, втората според мен, Колкото и да твърдят че са безопасния тия газови уредби, колкото по-далече от мястото, където могат да те ударят, толкова по добре според мен :)

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 07 юни 2007 13:04

Вофка темата е на 1 година бе човек :ihihih:

Върни се в “Автогазови уредби”