Изгодно ли е на метан ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Изгодно ли е на метан ?

Мнениеот pensiq » Чет 31 мар 2011 20:06

Огромните разлики в цената на метана и аз не мога да си ги обясня.
Варна - 1.59 София - 1.23
Тук всички карат бегачки и печки, който горят по 4л. машинно масло или 6л. 100 октаново гориво.Не смятам,че съм толкова богат,че да храня бензиостанциите.Като сметна, че си взех моя таралясник за 5 бона и съм налял за метанова инсталация 2300 - не ми става хубаво.Обаче изведнъж уискито ме пуска и осъзнавам,че съм минал с тая гняс 50000км за една година и някакси получавам душевния оргазъм.

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пет 01 апр 2011 9:15

pensiq написа:Огромните разлики в цената на метана и аз не мога да си ги обясня.
Варна - 1.59 София - 1.23

Колега и ние от София лятото като дойдем на море във Варна не можем да повярваме на разликите в цените (заведения , ядене , пиене и т.н. ...), но продължаваме да ходим на море ,но тази рзлика сигурно е заради по-ниската цена на метана при нас mhihi

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 01 апр 2011 11:12

Аха значи съм тотално прецакан.Цяла година тука ям и пия, а само като дойда в София получавам еФтино метанче.Чудно,чак да Ви завиди човек. :banghead: Така като гледам и данъците Ви по-ниски, пътищата Ви са пътища,а не коларски друм.Да ти е.а и най-добрия град за живеене за 2010.Хайде да отивам в Бургас,че малко разтуха да имам (все пак сега те са най-добрия град за оцеляване :063: ).

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 01 апр 2011 11:45

За цените на метана - най- интересното е, че без надценка ако ти сипят 1 кг метан реалната цена е 8-10 ст за кг а ти го продават за 1.30 -1.60 т.е надценката е над 1000 % и пак е евтино

Все пак ми е ясно че ако метанстанциите работят с 200-300 % надценка нямам как да изкарат ....

Интересно ми е ако направят 1000 % надценка на безнина какъв вой ще се вдигне .. то за 1 лев акциз какви циркове са :banana

Замислил съм се да сложа 1-2 водордни клетки на пасатко :idea:

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пет 01 апр 2011 12:20

pensiq написа:Аха значи съм тотално прецакан.Цяла година тука ям и пия, а само като дойда в София получавам еФтино метанче.Чудно,чак да Ви завиди човек. :banghead: Така като гледам и данъците Ви по-ниски, пътищата Ви са пътища,а не коларски друм.Да ти е.а и най-добрия град за живеене за 2010.Хайде да отивам в Бургас,че малко разтуха да имам (все пак сега те са най-добрия град за оцеляване :063: ).

Колега това за пътищата ще се направя , че не съм го прочел mhihi
Ако само цената на метана ни беше проблема... :banghead:

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Пет 01 апр 2011 12:25

kossel написа:За цените на метана - най- интересното е, че без надценка ако ти сипят 1 кг метан реалната цена е 8-10 ст за кг а ти го продават за 1.30 -1.60 т.е надценката е над 1000 % и пак е евтино

Все пак ми е ясно че ако метанстанциите работят с 200-300 % надценка нямам как да изкарат ....

Интересно ми е ако направят 1000 % надценка на безнина какъв вой ще се вдигне .. то за 1 лев акциз какви циркове са :banana

Замислил съм се да сложа 1-2 водордни клетки на пасатко :idea:

метана не се влияе от нефта той може да бъде създаван и изкуствено от разлагането на растителни и животински организми , също и природен газ , затова се продава на кг. метан има в изобилие за много години напред понеже и от нефта също излиза метан , но главно това е природен газ който се възобновява най бързо от всички горива на планетата. в русия има ний много находища на гозообразното гориво. метан също има и на други планети в слънчевата система. :beer

Последна промяна от gollf_fff. на Пет 01 апр 2011 12:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пет 01 апр 2011 12:28

Да и точно поради тази прични , че е еко гориво постоянно му вдигат цената, за да ни мотивират да кара ме на него. За това и увеличават броя на метан станциите , както и цените за монтаж mhihi mhihi mhihi
Умна държава...

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Пет 01 апр 2011 12:37

s5501na написа:Да и точно поради тази прични , че е еко гориво постоянно му вдигат цената, за да ни мотивират да кара ме на него. За това и увеличават броя на метан станциите , както и цените за монтаж mhihi mhihi mhihi
Умна държава...

Държавата няма сметка от метана, има евродиректива еко горивата да нямат акциз (пропан бутана има в БГ, но е изключение в цяла европа) Та затова даже мисля че държавата стимулира слухове че метана 'сдухва'мотора на колата или че 'колата върви като спънат кон' scare

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пет 01 апр 2011 12:54

Нищо аз се радвам , че съм един от ,тези които яздат спънат кон със скапан двигател :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Пет 01 апр 2011 14:43

s5501na написа:Нищо аз се радвам , че съм един от ,тези които яздат спънат кон със скапан двигател :Mr Green Fun

Хехе,да прав си, ама най се чудя на някои хора които никога не са карали на метан и дават мнения :idea:

Аз например съм карал на метан около 100 000 км и на пропан бутан около 500 000 км

Потребителски аватар
gozzu
Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
Двигател: BDE 2002 г

Мнениеот gozzu » Пет 01 апр 2011 16:17

gollf_fff. написа:метана не се влияе от нефта той може да бъде създаван и изкуствено от разлагането на растителни и животински организми , също и природен газ ,затова се продава на кг. метан има в изобилие за много години напред понеже и от нефта също излиза метан , но главно това е природен газ който се възобновява най бързо от всички горива на планетата. в русия има ний много находища на гозообразното гориво. метан също има и на други планети в слънчевата система. :beer

Продава се на килограм защото има своиството да се свива и то ного, освен това е газ и няма как да се измери в литри :roll:
А по темата по-изгодно от метана в момента няма! От три години карах пасата на метан, сега и на голфа ще му сложа и то инжекция па нищо, че на година минавам по има няма 10 000 км. ама като реша да тръгна за някъде, разходи за гориво не сятам. Тежки били бутилките, скапвало се окачването и т.н. е на пасата бутилките ми бяха 50 кг., резервара е 70+ литра, на голфа е 55 литра, като е с 10-15 литра вътре :??? отделно дават 50 кг. полезен товар, хора да се возят, така, че окачването не е чак толкова за жалене :Mr Green Fun недостатъците са, че се намалява обема на багажника и, че няма много метан станции,но те като направат много тогава ще поскъпне :shock навремето като имаше няколко газ-станции в София се возехме за без пари :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 01 апр 2011 17:48

s5501na малко офф, но не мога да не ти отговоря.Ти идвал ли си във Варна изобщо последните 3 години?Ти знаеш ли в момента какво е тук?Ти знаеш ли, че семейството на собственика на фирмата. която се грижи за пътищата се возят в коли за по няколко доживотни заплати на някоя учителка? У СОФИЯТА поне половин около-мръсно си имате, а тук бяло ламборджини.Не го пиша за да се оплаквам или да създавам дразги,но тук е много зле и си изливам мъката :banghead:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 01 апр 2011 17:54

Стига сте са жалвали, няма кой да ви чуе 2012-та идва и не пита, само Дънкън Маклауд и Лили Иванова ще останат живи, а тях за мета не ги грее!

п.п Та сега по темата!
На метан за момента е най-изгодно човек да си набута 500 лева за метанова уредба и да кара по цял ден докато не избие уредбата (ако има късмет) А относно цената на метана, всичко е толкова ясно че няма смисъл да го коментираме, а само ще кажа! Карайте докато е евтино, не разбрахме ли че една стока колкото повече се търси толкова цената и се вдига!? Давам пример: Едно момиче колкото повече момчета и се свалят тя, толкова повече се мисли за красива, и отказва на всички покана за кафе примерно mhihi
Та хич не го мислете, винаги пУтребителите (ние) сме прецаканите, и това няма да се промени!
Та само мога да кажа, радвайте се че има хора, (будали) като мен и някой друг, дето още си карат на бензин и не са минали на метан, че тогава положението става лошо... Търговците си мислят че са вързали всички с вериги и че могат да си контролират цените както искат (Криза е) само за такива като нас! :screwy

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Съб 02 апр 2011 10:42

my heart iS iCe написа:Стига сте са жалвали, няма кой да ви чуе 2012-та идва и не пита, само Дънкън Маклауд и Лили Иванова ще останат живи, а тях за мета не ги грее!

п.п Та сега по темата!
На метан за момента е най-изгодно човек да си набута 500 лева за метанова уредба и да кара по цял ден докато не избие уредбата (ако има късмет) А относно цената на метана, всичко е толкова ясно че няма смисъл да го коментираме, а само ще кажа! Карайте докато е евтино, не разбрахме ли че една стока колкото повече се търси толкова цената и се вдига!? Давам пример: Едно момиче колкото повече момчета и се свалят тя, толкова повече се мисли за красива, и отказва на всички покана за кафе примерно mhihi
Та хич не го мислете, винаги пУтребителите (ние) сме прецаканите, и това няма да се промени!
Та само мога да кажа, радвайте се че има хора, (будали) като мен и някой друг, дето още си карат на бензин и не са минали на метан, че тогава положението става лошо... Търговците си мислят че са вързали всички с вериги и че могат да си контролират цените както искат (Криза е) само за такива като нас! :screwy

тук вече си прав точно така е за това в момента на ток е най евтино да се кара кофтито е първоначална инвестиция от около 8000лв и ще изминаваш 100км за 2.50лв. в япония и китай вече има таксита такива и изминават до 250 км с едно зареждане.

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Пон 04 апр 2011 16:48

Стара Загора да кажат колко струва метана -> ще ни паднат шапките :P

Върни се в “Автогазови уредби”