:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

На "студено" гасне при тръгване и трудно набира на газ.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
icoair
Автомобил:
Двигател:

Re: На "студено" гасне при тръгване и трудно набира на газ-РЕШЕН

Мнениеот icoair » Сря 15 юни 2011 13:15

Здравейте колеги,
проблема го реших по следния начин, като чак сега намерих време и оставих колата на един свестен майстор, който е направил следните неща по нея:
1. маркуча, от картера който вкарва топъл въздух след дебитомера ми го бяха откъртили едни "майстори" - мърлячи на двете места - и горе (след дебитомера)и долу (на картера). Бяха го омотавали с изолирбан, и познайте колко хубаво е било уплътняването там, защото и аз поне два пъти съм навивал изолирбан на местата на снадките.
От там влизало атмосферен въздух и обърквало показанията и съответно въздушно-газовата смес (поне по думите на майстора). Сега снадките ги е направил кадърно със силикон.
2. Сменил е цялата карантия на газовия клапан (аз преди това изхвърлих цяла шепа боклуци от филтъра - чудно как се е побрало това количество в такова малко пространство)
3. Сменил е и темостата, който не затваряше докрай и колата загряваше много бавно.
4. реглаж на ГИ
Не знам кое от тези неща е оправило проблема, но сега резултата е че колата ми набира добре, не прекъсва и гасне, има и добра динамика.
И според мен не за много пари - 40лв е добре май.
Аз съм много доволен от пича. Разбира от всякакви коли, не само по газовата част. Ако на някой му трябва добър майстор в София да пише на лично ще дам координати.

Последно избутана от icoair на Сря 15 юни 2011 13:15.

Върни се в “Автогазови уредби”