KingoftheROAD написа:joker написа:...И тази кола ме накара да преразгледам железните си газаджийски виждания от последните 15 години...
Докторе, не съм казал, но пак повтарям, правиш некоректно сравнение. Вземи ТДИ от годините на ABS мотора производство, и тогава сравнявай, и турбо с турбо,и атмосферска с атмосферка. Ай сравни 1,8 ABS мотора с атмосферка дизел 1,9 от същите години?
Така :
1.Годините 1,8 ABS-1994 г,всъшност се произвеждат до 1998 г като ADZ(малка разлика само в комппа и голяма в екстрите),1.9 ТДИ AHF ми е от 1999 г...произвидството започва от 1998 г-почти идентичен с АFN.
не виждам съществена разлика в годините.
2.Сравнение турбо с атмосфера....ако сравня турбодизел с турбобензин по показателя разход тогава

...иначе 1.8Т е чудесен ДВГ с максимален въртящ момент при 1750 об,докато при 1.9 TDI е при 1950 об...ама разходът на 1.8Т

,а на обикновения 1.8 125 к,с пък е още по-

...
А атмосферния дизел за леките автомобили(то май и за тежкотоварните!) вече отдавна остана в историята...както и моноинжекциона...

...а заедно с моноинжекциона и евтините газови устройства
Абе просто хубавото ТДИ си е чудесна алтернатива на газта(която пак тръгна нагоре!)и който не ми вярва(както и аз преди не вярвах) да опита ....