За лесно палене на студено може да се монтира бутон за почерпване, както на ключето за вакуумен изпарител.
Автоматичните превключватели не пускат почерпка, трябва да завърти стартер и като се появи искра, импулса дава разрешение за отваряне на клапаните на газта. Почерпването с бутон намалява значително времето за въртене на стартера.
Палене на студен двигател направо на газ - 1,6 AFT
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Re: Палене на студен двигател направо на газ - 1,6 AFT
muns61 написа:За лесно палене на студено може да се монтира бутон за почерпване, както на ключето за вакуумен изпарител.
Автоматичните превключватели не пускат почерпка, трябва да завърти стартер и като се появи искра, импулса дава разрешение за отваряне на клапаните на газта. Почерпването с бутон намалява значително времето за въртене на стартера.
Без почерпка по принцип нищо нестава
Браво,много се радвам като видя такъв автомобил.
Това показва,че собственика си поддържа добре автомобила.А такова палене на газ,че е настроена добре системата.За Философите,които казват,че паленето на газ е пагубно за двигателя мога да кажа едно-никога не си слагайте газова уредба,защото и след това е пагубно или още по-добре не си купувайте автомобил,защото се износва от студените стартове и карането по пътищата ни.
Поздрави!
Това показва,че собственика си поддържа добре автомобила.А такова палене на газ,че е настроена добре системата.За Философите,които казват,че паленето на газ е пагубно за двигателя мога да кажа едно-никога не си слагайте газова уредба,защото и след това е пагубно или още по-добре не си купувайте автомобил,защото се износва от студените стартове и карането по пътищата ни.
Поздрави!
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
На мене пък ми е много интересно, като кажат че на газ харчела повече като е студена.. ОКЕЙ, нека да приемем че е така.. Ами на бензин, нафта не харчи ли повече, преди да загрее колата..
Браво на колегата добре си поддържа колата, и аз паля почти винаги на газ, просто при цена 2,62 за бензин, не смятам за нужно колата ми да го помирисва дори..
Браво на колегата добре си поддържа колата, и аз паля почти винаги на газ, просто при цена 2,62 за бензин, не смятам за нужно колата ми да го помирисва дори..
и аз като колегата паля само на Газ дори и при -30 колата е Опел астра 1.6 75 кончета,по простата причина че нямам резервоар.Разхода обаче ми е малко повече от обикновенно около 20/100км тъй като в Плевен е карам на ден около 6км„на ден но всеки ден до работа и обратно
Върни се в “Автогазови уредби”