Моно инжекциони-гасите ли на газ автомобилите?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Моно инжекциони-гасите ли на газ автомобилите?

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 21:00

muns61 написа:Как палиш на бензин - първо даваш контакт, или щракаш ключето на бензин? На газ спряна ли е помпата?

помпата не ми е спряна,ключа е автоматичен.

Да пишат опита си с такива ключове,без да се засягат колегите дето палят на газ ама не ми вършат работа и трупат само постове.Всичко ми е проверено,компа е ресетнат,отделно имам и ламбда емулатор.

ji4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ji4kata » Сря 06 юни 2012 21:14

Ivo 1983 написа:Iezekil няма проблем при първо палене, не е грешка на компа при него :wink:

При мен също при първо палене студена нямаше проблем ,но след като загрееше и загася след това после паленето на бензин беше голяма мъка .

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 06 юни 2012 22:48

Iezekil написа:
muns61 написа:Как палиш на бензин - първо даваш контакт, или щракаш ключето на бензин? На газ спряна ли е помпата?

Да пишат опита си с такива ключове,без да се засягат колегите дето палят на газ ама не ми вършат работа и трупат само постове.Всичко ми е проверено,компа е ресетнат,отделно имам и ламбда емулатор.

Имам го точно същия ключ, но не го ползвам. Работя си или с най-ляво положение (газ) или най-дясно (бензин). На средата не ми върши работа тъй като паля по 30 пъти на ден и автоматичното прехвърляне ако не съм на обороти ми изгасва от време на време колата и ме дразни супер мноо този лаг вместо плавно да прехвърли или се изфорсира, или пък угасне. Не трупам мнения, даже ако някой ми изключи статистиката ще ми е по-добре :applause:

P.P.: Аз потеглям на 1200-1500 и ми прехвърля доста над тях, но пак повтарям този режим не ми харесва заради забавянето. Даваш газ, поема колата добре, бум муцуната докато навлезе газта в моното и тогава пак набира. Тегаво ми е, по принцип съм свикнал на плавно каране и превключване като се движа по нормален път, на Калояново е друга работата ...

Последна промяна от azrod на Сря 06 юни 2012 22:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 22:52

не е въпроса да трупаш мнения на аватара си,а ги трупаш в тема където не помагаш с мнението си.Ключа се настройва на колкото оборота искаш да прехвърли,моя е на 1800 и няма как да изгасне колата при потегляне примерно.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Чет 07 юни 2012 6:23

Iezekil написа:Мерси Иво,би трябвало да нямаш,на първо палене и аз съм добре.Въпроса е през деня,при престои от 20-40 минути примерно.

Да на ти ''пикае''дюзата?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 07 юни 2012 6:48

Iezekil написа:

Не подскачай като ощипан, винаги се налага да се задават уточняващи въпроси. Да не мислиш, че някой ще ти покаже основния болт на колата, дето като го врътнеш и всички проблеми изчезват?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 07 юни 2012 7:13

ee Мунс61,не става дума за твоите уточняващи въпроси,а и този лаф помня къде го беше писал пак :D .Темата има заглавие,2 пъти разяснявам за какво иде реч.Събирам мненията за да уточня за себе си,има ли вариант давене при изправна система.Всеки има право да си държи копчехо на положение каквото си иска,за това съм уточнил конкректно-палене и гасне на съответното положение и нищо друго не ме интересува.За вече 3 страници има точно 3 мнения коректни.
Що се отнася до този мотор АБС,често се срещат теми за трудно палене.При мен е изразено с дълго въртене и аха аха в края на въртенето се позакрепят някви обороти...чисто давене.Последно смених и бобина за проба.Определено проблема е при каране на газ,при каране на бензин даже и с пълна бутилка проблем няма.

4i4o-dido,нормално ли е да пикае само при палене?Колата си върви на бензин без проблем.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 07 юни 2012 7:55

Eто ти тогава коректно мнение - запалих на газ, минах 20 км, изгасих на газ, влязох в офисното и се оказа, че няма да излизам затова си запалих на междинката, прехвърли на газ и паркирах пред офиса. Никакви проблеми при паленето. То по-скоро имам проблем, че понякога върти 2-3-4 оборота като паля на газ, но на бензин въобще.
По едно време се сещам, че имах проблем с паленето на бензин и държането на стабилни обороти - бяха се заголили и окъсили 4-те жици към моноинжекцията (тея дето влизат откъм капака на клапаните - честно не съм ровил какви са и откъде са и затова така ти обяснявам кои). Впоследствие ги отрязах, запоих и изолирах с термошлаух и оттогава проблем не съм имал на бенз.

Последна промяна от azrod на Чет 07 юни 2012 8:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 07 юни 2012 8:01

2за дюзата и 2 за датчика входящ въздух.Какъв беше интервала между първото гасене и второто палене?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 07 юни 2012 8:08

,има ли вариант давене при изправна система
:да:

При изправни "гумички" газта в изпарителя може да се запази часове.

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Чет 07 юни 2012 16:25

Днес гасих на газ и палех на бензин през различни интервали от време - 30 мин., час, два ..., като си палеше всеки път безпроблемно. Само да отбележа, че ми е прекъсната дюзата с реле , както и бензиновата помпа не работи когато съм на газ.

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Чет 07 юни 2012 17:58

Провери си автоматичния ключ! Проблема ти, според мен, е в газовата инсталация, щом пали без проблеми, когато работи само на бензин! Направи така, че помпата за бензина да се изключва при преминаване на газ, ще си спестиш ядове! Ако продължава да те ядосва, карай я на майстор! Не винаги еднократното ресетване на компа дава желания резултат. Компютъра трупа грешки и си иска чистене отвреме- навреме. Аз съм със същият двигател, но с ръчен ключ. Първото палене е на бензин, а ако е загряла следващите на газ, и остава изгасена на газ. Ако не е загряла добре, на второто палене на газ пали по-трудно, върти повече, но повтарям, ако не е загряла хубаво. Тогава и на бензин не пали веднага, а с повече вътене на стартер.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 07 юни 2012 20:14

Колкото повече обяснявам,по-сложно става.
Ресетнат комп имах предвид,че се ресетва след всяко изгасяне на мотора.
Това с реле на помпата има някакъв хляб,ама искам логично обосноваване за ефекта от това...

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Нед 10 юни 2012 9:25

при мене пали безотказно, но ако загася двигателя преди да е затоплил, пали с много въртене и след като натисна педала на газта до долу! след като затопли, няма проблем!

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 10 юни 2012 13:43

Кога пали най-трудно ?
Сутрин на първо палене - палиш след 2 минути да кажем гасиш и след това пали трудно .
Палиш на леко загряла кола около 50 градуса - гасиш и следващото палене е трудно .
На загряла кола гасиш и следващото палене е трудно .

Аз съм с автоматичен превключвател . И на мен ми прави номера но само когато е по студена колата . Сега забелязвам /което ме и учудва / , че в тия топли дни като я угася после пали от четвърт .А си имам разни прецакани работи и аз :lol: между другото тоя ламбда симулатор все си мисля че забатачва работата един чеп не прави . Постоянно се натрупват грешки след стотина километра .

ПП Паля бензин , гася на газ .

Върни се в “Автогазови уредби”