Ламбда Контрол - що е то, за кво, къде, кел файда

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Re: Ламбда Контрол - що е то, за кво, къде, кел файда

Мнениеот Krasi » Нед 28 яну 2007 22:33

wili98 написа:...

Колега, на тези от Рунел Теч съм им пращал поне 3 имейла във връзка със системата им за ламбда контроли отговора всеки път беше,че тя е в процес на изпитание....даже това го бях написал в една от темите и бях казал, че нямам намерение да правя колата си на опитно зайче...бях питал също дали някой има отзиви за тях - в интерес на истината ти си първия който каза нещо по въпроса..защо обаче все още в тяхната страница стои надписа че ЛКС е процес на изпитание? - Според мен не са сигурни какво точно са направили и опипват почвата....Същите тези, от Рунел Теч съм ги засичал пак преди около година в други форуми да пускат обяви че изкупуват стъпкови електромотори.....мисля че беше в дира....
Както те виждам обаче ти си доволен и това ме радва и мен.
А отстъпките които си спазарил, за клуба ли са само или за целия форум, щото ние от форума сме мнооого повече като потенциални клиенти

mod edit: Sunny
Цитата

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Пон 29 яну 2007 0:49

Краси, в допълнение на това, което си написал ще спомена, че миналата седмица аз също им пратих и-мейл и в отговора си казват, че ламбда-контрол системата е 100лв, като в цената се включва контролер и дозатор за газта.
Това би трябвало да означава, че вече са готови със системата. Но ме смущава факта, че на сайта все още пише, че е в процес на разработване.
Яд ме е, че забравих да ги попитам какви сигнали се подават към контролера ( примерно от сондата ( това е очевидно ), датчик за положението на доселната клапа, температура и обороти на двигателя ) ...
Всъщност на последния въпрос вероятно wili98 може да даде отговор.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пон 29 яну 2007 17:20

zdr_spasov написа:Краси, в допълнение на това, което си написал ще спомена, че миналата седмица аз също им пратих и-мейл и в отговора си казват, че ламбда-контрол системата е 100лв, като в цената се включва контролер и дозатор за газта.
Това би трябвало да означава, че вече са готови със системата. Но ме смущава факта, че на сайта все още пише, че е в процес на разработване.
Яд ме е, че забравих да ги попитам какви сигнали се подават към контролера ( примерно от сондата ( това е очевидно ), датчик за положението на доселната клапа, температура и обороти на двигателя ) ...
Всъщност на последния въпрос вероятно wili98 може да даде отговор.

Чакаме те Wili98 да кажеш :?:

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пон 29 яну 2007 21:15

По късно днес забелязах, че в сайта на Рунел Теч вече са изчезнали надписите че системата им за ЛК е в процес на изпитание и се питам дали някой от нас не ги е подсетил за това. В края на крайщата, ако аз я разработвах тая система, в първия момент в който бих бил убеден че тя е наред, ще сваля надписите че е в процес на изпитание веднага,а не след като ги коментираме във форума...Както и да е...дано това което са направили да е читаво

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 06 сеп 2007 20:22

Изчетох темата и тя завършва някак никък. Хайде някой да каже сложил ли си е ламбда контрол, доволен ли е и прочие. Благодаря преварително :)

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 06 сеп 2007 20:56

Да колега сложиха доста хора но не точно тази а на АЕБ ВОЙЛА и до колкото знам нямат проблеми с тях.

breezer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breezer » Пет 07 сеп 2007 18:56

Ще слагам ламбда контрол,но не мога да реша на коя фирма,вече навсякъде чета различни неща и се обърках.Та до колкото знам най-добре е да е на lovato ако не греша?Дайте някъв съвет какво да взема.Мерси предварително! :wink:

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Пет 07 сеп 2007 19:20

Колега зависи колко пари си готов да дадеш. А за това че ЛОВАТО е най добрата може доста да се поспори *лично мое мнение е че ЛОВАТО не е най доброто което можеш да сложиш*.

breezer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breezer » Пет 07 сеп 2007 19:22

Попринцип мисля до към 200 и няколко лева да отделя за това нещо.Струва ли си да дам повече пари?

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Пет 07 сеп 2007 21:01

До към ценовия диапазон 250лв. е най добрата ТАРТАРИНИ ТЕК99 ЕВОЛЮШАН *АЕБ ЛЕОНАРДО*. Но тази система управява цялата газова и ще се наложи да промениш цялата ел. схема на газовата и се настройва само на комп.. Ако имаш газова те съветвам са сложиш система която работи като самостоятелен модул а не да променяш ел схемата.

breezer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breezer » Пет 07 сеп 2007 21:03

Имам газова,в аргус ми казаха да си намеря ламбда контрол и те ще ми го
монтират срещу 20 лв.

breezer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breezer » Пет 07 сеп 2007 21:09

Какъв ламбда контрол да взема тогава със самостоятелен модул и каква е разликата от другите?В смисъл дали аз ще усетя някаква разлика иначе ясно че едните работят самостоятелно.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пет 07 сеп 2007 21:39

Колеги хайде моля ви се ако някой си е сложил ламбда контрол, независимо каква марка и модел, да сподели за впечатления, предимства, недостатъци, цени, сервизи и други такива. За да мога да се ориентирам все пак дали е нужно и аз да си сложа. Благодаря предварително :)

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Пет 07 сеп 2007 22:25

Колеги прочетете малко по другите форуми особедно по този има доста информация в него http://www.fiat-bg.org/forum/viewforum. ... 0&start=60

Morrandi
Автомобил:
Двигател:

Re: Ламбда Контрол - що е то, за кво, къде, кел файда

Мнениеот Morrandi » Чет 12 май 2011 23:13

Здрасти Вили98.
Моторът ми е 1,8моно 90 коня.
Интересува ме дали имаш забележки към твоя ламбда контрол , защото съм решил иаз да си сложа. Засега съм решел да взема АЕБ Виола.Но ако твоят е добър може да си купя като твоя.

Върни се в “Автогазови уредби”