метан за пасат B4?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 26 яну 2007 10:41

sin orel C20XE написа:...

Виж значи определено си стигнал до правилно заключение-и аз съм на същото мнение,че такива коли не стават за газ,метан,керосин и прочие :wink: :handshake
Той и колегата ще го разбере ама на малко по-висока цена .... :wink:
mod edit: Sunny

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пет 26 яну 2007 14:06

аз си сложих газовия инжекцион преди 20 000 км.
не сам имал никви ядове и колата си е екстра.
не мерише, не се пренастройва след смяна на филтри или на влажността на въздуха.
всъщност и да искаш да бараш не може щот се прави само през букса за компютър.
има само 1 копче за принудително прехвърляне на бензин и един диод който показва на кво караш.
относно 150коня на газ - точно тва е колата за газификация, щотото и да ти избегат 10-15
пак върви като дзвер.( дори теоритично не може да върви колкото на бензин щото газта се възпламенява по бавно -
руснаците са нарисували некви графики където е обяснено но не знам каде ги гледах)
относно газ - бензин - не мога да разбера след като колата ти е лична
от къв зор да се набутваш за бензин като газта е по евтина.

относно мотажа ми я монтира Любо 0888450085 според руснаците той е представител за София
и освен че (сина му) ми беше разкачил имобилайзера и се видях в чудо докато го оправя съм много доволен

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 26 яну 2007 15:38

Не мога да си обясня как така мненията се делят на 2 фронта когато става въпрос за монтаж на газова на по-мощна кола. Аз например не разбирам от материята, обаче като погледна немците какви коли слагат на газ тук, тук или тук се питам защо в БГ се носят такива легенди, че не можело...Освен това за разлика от БГ ако в Германия колата се сгомняса от слагането на газовата, то човек може да съди майстора стабилно, така че ако имаше някъв риск, то фирмите дето слагат газови едва ли щяха да просъществуват.

За мен обяснението е, че в БГ има голям процент пишман разбирачи, които в комбинация с нагласата "Слагаи, ама да легне по-евтино" водят до тези градски легенди...

Лично мое мнение е, че един светнат БГ майстор е поколения по-напред от немските му колеги, защото в Германия 250-300 сложени уредби за година си е постижение (не че им липсват поръчки, а работят по-мудно), а лично съм гледал как 2 души в БГ слагат за 1 ден 3 броя...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 26 яну 2007 15:49

Ти да си чул за осъден майстор в БГ. А точно за това че тук се слагат на конвейр по няколко на ден работата се претупва и логиката е както и да работим все ще има клиенти. А в Германия явно не работят мудно а обичат да изпипват нещата и затова почти няма рекламаций. Но си прав за това че гледаме да минем с най-евтиното но такъв ни е стандарта.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 26 яну 2007 18:22

teodor6769 написа:А в Германия явно не работят мудно а обичат да изпипват нещата и затова почти няма рекламаций.

Тва също е една БГ легенда. Голяма част (~ 50%) от работилниците които ми попаднаха по времето когато се интересувах по въпроса (преди 6 месеца) са на поляци, турци и руснаци.

А немците са наистина най-мудни, щото са свикнали така, да не ги юрка никой.

Ти предполагам знаеш, че в БГ слагане на уредба трае горе-долу ден. А в немско ако стане за седмица, значи си уцелил джакпота.

Айде че стана офф ...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 29 яну 2007 0:41

Върни се в “Автогазови уредби”