Кой изпарител да рециклирам - БРЦ или Ланди Ренцо?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Re: Кой изпарител да рециклирам - БРЦ или Ланди Ренцо?

Мнениеот Lifeguard » Сря 11 дек 2013 13:00

Ton4o_84 написа:Здравей, предварително благодаря за темата ти.
Искам да правя същото нещо, но на малкия кръг на охладителната уредба на колата.
Колата е Октавия 1 с двигател бензин, АЕЕ 1.6, 75к.с., на динамото пише 70АН, и акумулатор 60-65АН.
Искам да вържа две подгряващи свещи като показаните по-горе и да свърша 12волтова циркулационна помпа за автономно парно и да я включвам някакво време преди тръгването от работа.
-Въпроса ми е, мога ли да ги свържа директно към акумулатора релето с двете подгряващи свещи и цуркулационната помпа и колко време може да работи, че да имам и ток да запаля после.
По мои изчисления ако две подгряващи свещи са 60АН, то ако работят постоянно, биха изтощили акумулатора за 1час. а знам, че две такива подгряващи свещи стоплят нативриза до 40 градуса за 10-15мин.
-Знам, че по изчисления всичко изглежда едно, а наяве друго, затова се допитвам и до вас.

Според мен така само ще си скапваш акумулатора.Ако това го правиш сутрин,когато колата ти е умряла от студ на -10 гр. примерно има голяма вероятност въобще да не запалиш ми се струва.

Потребителски аватар
Ton4o_84
Автомобил: Шкода Октавия 97
Двигател: AEE

Мнениеот Ton4o_84 » Чет 12 дек 2013 13:36

Значи трябва да се свържат с динамото и да дърпат от него след като запали, както мисля е при дизелите.

А колко свещи да свържа, така, че да не тормозят системата. До колкото разбрах 2 броя не е фатално.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 12 дек 2013 21:49

Ton4o_84 написа:Значи трябва да се свържат с динамото и да дърпат от него след като запали, както мисля е при дизелите.

А колко свещи да свържа, така, че да не тормозят системата. До колкото разбрах 2 броя не е фатално.

Мисля,че 2 такива свещи след като запалиш вече и ги държиш вкл. 10-15 мин. не би трябвало да имаш проблем,ако свързани през реле.Все пак трябва да се гледат ватове,ампери и да се смята, за да е прилично направено.Трябва някой по-компетентен да каже.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 15 дек 2013 14:06

колега не се знимавай с глупости ако нямаш гараж вечер да боднеш кабела а сутринта да запалиш и тръгнеш с отоплена кола...инак първия ден ще запалиш втория криво ляяо и на третия ще искаш ток от някого...освен ако всеки ден не ходиш до морето и обратно и успяваш да заредиш акумулато докато се върнеш...

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Вто 17 дек 2013 16:17

Ето едно мнение на колега от форума-писа ми на лично:

" 3 подгревни свещи /оригиналния фалнец на тди с 3-те свещи/ при външна Т около -1, -2 градуса, под 3-тата минута имам 60 градуса на водата

това е с много леко каране, без да товаря мотора докато е студен

ако се случи да карам по нагорнище, тогава със свещите загрява не повече от 2 минути на 60градуса. При -20 навън естествено става малко по-бавно

пиша ти 60 градуса, понеже имам датчик/ключ на антифриза от подгряването на всмукателния елемнт при моноижекционите, който ключ при достигане на 60 градуса автоматично разпада веригата и подгрева се изключва.

включването става едва след като мотора запали/ползвам изпулс от бобината/

в таблото имам изведен светодиод като оригиналния при погрева на дизелите и виждам кога подгрева работи и кога се изключва

1.8 пасат б3 "

Последна промяна от Lifeguard на Пон 17 фев 2014 9:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 16 фев 2014 17:51

И аз в момента съм пред същата дилема, имам ги и двата изпарителя, но инсталацията ми е пригодена за БРЦ, та затова клоня към него, пък и като беше нов разхода си ме устройваше - 10/100. Чувам мнение обаче, че БРЦ АТ90Е не бил подходящ за двигател 75к.с., някой имали подобни наблюдения, ако е вярно да слагам Ландито?

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Пон 17 фев 2014 9:34

Може да се каже,че и двата се рециклират сравнително лесно,почти идентично.Също така и двата са добри и мисля,че и от двата ще си доволен.Аз рециклирах БРЦ-то,но не усетих промяна в разхода.Само по-добри и стабилни обороти и по-лесно първо палене. :)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 17 фев 2014 10:46

Моя разход се покачи на 18, все ще има разлика, или се надявам да има, тоест проблема да е в изпарителя.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 24 фев 2014 22:33

Ландито Е шит...осем години се мъчих с това лайно...Може и да съм имал късмета да попадна на клапава бройка но не искам да чуя за този изпарител. Сега съм с Ловато и не мога да се нарадвам на колата....

Върни се в “Автогазови уредби”