Ton4o_84 написа:Здравей, предварително благодаря за темата ти.
Искам да правя същото нещо, но на малкия кръг на охладителната уредба на колата.
Колата е Октавия 1 с двигател бензин, АЕЕ 1.6, 75к.с., на динамото пише 70АН, и акумулатор 60-65АН.
Искам да вържа две подгряващи свещи като показаните по-горе и да свърша 12волтова циркулационна помпа за автономно парно и да я включвам някакво време преди тръгването от работа.
-Въпроса ми е, мога ли да ги свържа директно към акумулатора релето с двете подгряващи свещи и цуркулационната помпа и колко време може да работи, че да имам и ток да запаля после.
По мои изчисления ако две подгряващи свещи са 60АН, то ако работят постоянно, биха изтощили акумулатора за 1час. а знам, че две такива подгряващи свещи стоплят нативриза до 40 градуса за 10-15мин.
-Знам, че по изчисления всичко изглежда едно, а наяве друго, затова се допитвам и до вас.
Според мен така само ще си скапваш акумулатора.Ако това го правиш сутрин,когато колата ти е умряла от студ на -10 гр. примерно има голяма вероятност въобще да не запалиш ми се струва.