А къде пише кога ти е монтирана газовата? Отиваш в първият пункт за ГТП (може да си избереш: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=397114) и казваш, че си за преглед и че колата е с газ.
Съответно извършват прегледа, дописват в протокола, че имаш газ и си караш.
Някой с АГУ да е минавал ГТП през 2013?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой с АГУ да е минавал ГТП през 2013?
Ами датата на монтаж е написана на гаранционната карта на ГИ. Не съм сигурен дали я няма и на паспорта на бутилката...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз съм минавал вече няколко пъти преглед без да показвам нито гаранционна карта, нито паспорт - никой не ми е искал такива. Просто отиваш - правят ти прегледа, вписват газта в протокола и всичко ти е наред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Явно ще опитам другаде, имам време. Тези, при които бях днес нещо ми усложниха живота. Понеже съм минавал два пъти при тях без газ, сега нямало как да ме впишат с газ. Та затова бил и тоя първоначален преглед, за който попитах тук. Имам чувството, че в тая държава всичко се прави така, че да е колкото се може по-сложно...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Влад не спори.От началото на 10 м имат нареждане да се вписва номера на бутилкатаи дата на п-во.
това, че си минавал няколко пъти - било е време оно. Н.Г. Нов късмет , ама преди Н.Г. го въведоха.
Сега пак ще се пропищи за паспорти на бутилка /уредба.
И не пищете . Стара наредба , която не се е спазвала.
На 5г водна проба с протокол от изпитанието на бутилката = ХХ лв.
Благодарете се, че не са сетили пак да въведат данък за ГУ, както преди по 470 лв/година / горе долу толкова беше .
бат Бойко като нищо може да се сети за този данък, хазната е празна , трябват нови автомобили за Дупетатите- поне по 150 000лв всеки
Влад -знам го от познат на ГТП.
това, че си минавал няколко пъти - било е време оно. Н.Г. Нов късмет , ама преди Н.Г. го въведоха.
Сега пак ще се пропищи за паспорти на бутилка /уредба.
И не пищете . Стара наредба , която не се е спазвала.
На 5г водна проба с протокол от изпитанието на бутилката = ХХ лв.
Благодарете се, че не са сетили пак да въведат данък за ГУ, както преди по 470 лв/година / горе долу толкова беше .
бат Бойко като нищо може да се сети за този данък, хазната е празна , трябват нови автомобили за Дупетатите- поне по 150 000лв всеки

Влад -знам го от познат на ГТП.
Последна промяна от kris11 на Чет 27 ное 2014 12:45, променено общо 5 пъти.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Последно съм минавал на 28 май 2014 г.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
В петък питах познатия на ГТП ,че 1 приятел иска да минава преглед 12 м /той си е наред, но не му се чака/. От прегледа ми каза -да си носи паспорта на бутилката.
Аз минавах в ЕЛША на 02.10 или 03.10, имах всички документи за газовата, но нищо не ми искаха.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На дядото на форда,му слагах газовата преди 2 месеца някъде.Оня ден ходил на годишен преглед и му казали,че трябва да имал някакъв сертификат за това коя фирма или сервиз му я е монтирала.Той си има паспорт,подпечатен и заверен,но ония си търсели сертификата.Имало някакъв закон за коли с монтирани уредби преди март тази година и преди това не се търсело документ.Накрая му писали,че автомобила нямал газова уредба,иначе не можело да го пуснат
И така до година.Аз пък минавах Април месец и им казах,че не работи на газ и си я карам на бензин и нищо не ми търсеха 

От 11.10.2014г я има тази тъпотия в системите ни и от тогава искаме паспорти.. По принцип искат да вкарат пунктовете за ГТП/ПТП , да правим първоначален преглед на Газовите уредби, но засега се прави само профилактичен преглед.
Поздрави :)
Поздрави :)
ако ти е монтирана в чужбина ще ги питам какъв сертификат ще видят
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
VWGT написа:ако ти е монтирана в чужбина ще ги питам какъв сертификат ще видят
Ще е вписано в чуждия талон и при пререгистрацията на "новото" возили.
добре, а паспорт тогава трябва ли да показвам ? В бг талона на гориво ми е вписано: petrol/LPG
Уредбата е поставена от дилъра на марката при закупуването на колата в чужбина. Нямам паспорт за нея.
Уредбата е поставена от дилъра на марката при закупуването на колата в чужбина. Нямам паспорт за нея.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
VWGT написа:добре, а паспорт тогава трябва ли да показвам ? В бг талона на гориво ми е вписано: petrol/LPG
Трябва да имаш....задължително сверяват номера на бутилката и вписания в паспорта и после го вписват в протокола от прегледа!Минаваш през лицензиран пункт и ти правят паспорт-оттърване няма!
- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
Цялата работа е ала-бала..... всичко се прави за пари, ако случайно все още някой не е разбрал. Одобрени са 46 бутилки на няколко производителя, атикер, мсм, дормаксан и още някаква имаше.... български и турски са само одобрените от цял свят...... 

Върни се в “Автогазови уредби”