програмиране/режими на газов инжекцион

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 25 ное 2008 20:59

Пример:
4-цилиндара
120 Крs на LPG-то
150 Кс
1800сс
Дюзи:2.5мм

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 25 ное 2008 21:06

За какъв инжекцион това?

Ловато работят с доста по-малки дюзи, Бигаз с доста по-големи (при тях са само 2.0 2.5 и 3.0 и опционално 3.3)...

Явно зависи от бързодействието на самите щракалки на дюзите :) - колкото са по-бързи, с толкова по-големи дюзи може да се работи без да се губи от празняи ход и преходните режими :)

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 25 ное 2008 21:14

За RAILL дюзи ecu-то е без значение

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Сря 26 ное 2008 11:33

Пичове, газовата е Фобос. При поставянето сложиша дюзи 2.0 след 3 месеца сложиха 2.2 (монтирана е в София преди година и половина) и нещата се пооправиха. Пролетта ми се скапа температурния датчик и понеже не намерих "МАЙСТОРА", който ми я постави се обадих на тези от Фобос (шефа им Ивайло) и той ми подмени датчика. Понеже компа беше минал в сервизен режим, го помолих да направи диагностика. Тогава той реши да качи новата версия на софтуера и проблемите започнаха. Разхода се завиши и след няколко донастройки, хората от сервиза на Фобос край Долни Богров решиха да ги направят 2.5, но нещата не се оправиха. Ходих при един пич в Илиенци и той прегледа газовата, направи някои настройки и каза, че ако не се оправи разхода ще сложи дюзи 2.2. Та затова поставих въпроса за дюзите. Иначе по точни параметри не мога да дам.

Върни се в “Автогазови уредби”