Има ли някой с газова уредба на карбуратор и да пали от раз?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 05 апр 2007 16:43

VANKO57 написа:
zmej написа:...

Това означава само: или не добра регулировка на АГУ
Или характеристиката на АГУ не пасва на тази на ДВГ

Звучи малко гръмко но дългогодишният ми опит е установил това.
С малко игра е възможно да се преодолее този проблем / регулировката/.
Ако характеристиката на двете се разминава е най-добре да се смени изпарителя / типа /.

Възможно е. Но общо взето съм (много) доволен от разхода и не искам да пипам нищо. Единственото нещо, което ме дразни е чувствителността на празния ход към въздуха и състоянието на въздушния филтър (сменям го на 3-5к, но пак 'играе')...

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Съб 07 апр 2007 22:49

При мен се скапа на бензин и се налага да паля на газ. Есента, като захладня и започна трудно да пали. Изпарителя ми е вакумно "Ловато". Купих нови мембрани, смених ги и сега пали много лесно. Цяла зима палих сутрин на газ. Само чукам няколко пъти на обогатителя и пали от четвърт. Вярно, зимата беше мека, но колата ми стои навън. Когато е много студено я паля и я оставям да работи, докато изчистя всички стъкла. Антифризът ми е за -40 градуса.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 30 юни 2007 8:14

Можело значи, с вакуумно ловато съм вече на EZ-ката и паленето газ бензин е по еднакъв начин - перфектно, топла от първата искра, студена от четвърт оборот. :lol:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пон 02 юли 2007 11:04

L&R написа:Можело значи, с вакуумно ловато съм вече на EZ-ката и паленето газ бензин е по еднакъв начин - перфектно, топла от първата искра, студена от четвърт оборот. :lol:

и аз съм така

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Сря 04 юли 2007 11:55

Сега карам Пасат , но преди него имах едим Москвич 21412. Та Москвича имаше газова уредба от 1992 година. Човека дето ми го продаде ми даде и комплект мембрани. Изпарителя е производство на Дунарит-Русе. Та с тоя изпарител няма лете няма зима пали на четвърт. Мембрана една съм сменил и то малката(на високото налягане) щото се спука. Резервоара до едно време го носих с мен пълен с 5 литра масло да не ръждясва, после ми дойде идеята да го смъкна и там сложих газовата бутилка, стана много елегантно- зарядното му го изкарах на капачката за бензина:). Та моя опит е:центровка на изпарителя поне 2 пъти в годината(лично си я правя) и да му намериш цаката как пали. При мен беше без газ въртя и малко след като завърти стартера леко педала на газта.Всякакви други комбинации рискува да не пали. За 8 години нямаше отказ. А като свалих изпарителя от любопитство го отворих да видя голямата мембрана как е- ами добре си беше , без втвърдявания, напуквания и т.н. дето съм чувал.
Сега Пасата (моно) го карам само на газ също, с ел. изпарител Ловато, няма отказ и при него, но сравнително от скоро.

antifizant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antifizant » Пон 09 юли 2007 14:19

С вакумно BRC съм на EZ 1,6. Вече седма година. Лятото пяля само на газ, сутрин на обогатителя 2,3 щраквания и пали веднага, след което цял ден от четвърт. През зимата, вечер минавам на бензин преди да я угася и сутринта пали от четвърт, след 5 мин. минавам на газ и това е. Понякога когато е над 5 градуса си паля на газ. Мисля, че този двигател умира да работи на газ.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Има ли някой с газова уредба на карбуратор и да пали от раз?

Мнениеот velinsl » Сря 29 апр 2009 11:54

Моя автомобил до скоро палеШЕ на четвърт - Пасат В3.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот StS » Сря 29 апр 2009 13:36

R@do написа:С 2е2 съм колега и пали на газ от четвърт оборот ако съм натиснал обогатителя иначе от цял.Става въпрос ако цяла вечер е седяла на студено. през деня на газ си пали от раз

Същия случай, пали от раз :drunk

Потребителски аватар
biiily
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот biiily » Сря 29 апр 2009 22:13

[quote="Rabbit.

Последна промяна от biiily на Пет 31 юли 2009 23:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 07 май 2009 11:05

четох четох... и аз имам едно изпарителче вакумно ловато.. но нз каде точно да вържа вакум маркучето без да се дупчи нищо.. колата е голф 2 с карбуратор :( :talk:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 07 май 2009 11:11

преди сегашния автомобил имах 2 с карбураторния 1.8 90к и си палеше само на газ без никвакви проблеми без значение дали е лято или зима а най страното е че беше с тия турските изпарители-волтран май бяха и си даваше приличен разход

Потребителски аватар
Lorisss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lorisss » Пет 08 май 2009 0:44

аз съм с газ и карб и паля от раз обаче като изключи смукача гасне някой знае ли защо аз няма никаква представа

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Пет 08 май 2009 21:10

Паля и гася вечер само на безнин. Като минат няколко минути на запален двигател обръщам на газ Ако ще гася колата за повече от 1 час - пак оставям на бензин.

Колата е поло 1.1, карбуратор

Върни се в “Автогазови уредби”