Vlad777 написа:На последния ми ГТП се заприказвахме за глобен шофьор с 50лв за изгоряла крушка, човека се опитал да я смени на място, ама катаджийката любезно му обяснила, че не е квалифициран и трябва да иде в сервиз.
Трябвало е да обжалва човека! А полицайката имала ли е сертификат който и дава право да преценява кой каква квалификация има!? Моята кола като я купих, в Италиянския талон беше вписано Евро 2.Да ама при регистрацията в КАТ милиционерите това не са го написали в Българския ми талон.И сега кой е виновен по принцип? Ако аз съм виновен за нещо като шофирам, то полицаите са пет пъти по-виновни от мен!
samo_pechka написа:Така да се върнем на темата: писал съм поне два пъти на тема еко. Това е рестрикционен механизъм в цялостта си . Идеята е ясна. Имаше дори писанки из нета за "революционна" идея дори да се забрани ремонти по коли над 15 , имащи отношения по безопасността и/или газове. Т.е. ако ти откаже АБС блока примерно, да се смъкне тая кола от отчет , щото ще бъде забранен ремонта му... Тъй де, пробва се народа как ще реагира....
Бинго. Първо бедните ще са под ножа, после по-заможните. Докато накрая само богопомазаните (те се смятат за такива) ще могат да се движат с лични превозни средства Така им се иска де
ivan_pop написа:....Моята кола като я купих, в Италиянския талон беше вписано Евро 2.Да ама при регистрацията в КАТ милиционерите това не са го написали в Българския ми талон.И сега кой е виновен по принцип?!
Тази институция КАТ са още в 20 век. Какво очакваш ? Както и всяка държавна институциия, тромава бавна . Пълна олигофрения на идиоти. пр. 2011 г нямали интернет за проверка акт. състояние на фирма, има още но не ги помня вече, 2019 пред Ямбол нямали таблети за проверка на ГО / не им били дали/.2024 г същата история , караха ме да ровя за ГО, не могат да разчетат листа за ГТП - четата кога е бил прегледа и оп нямало преминат ГТП , а не четат по-надолу докога важи. Фиш за светлини за 20 лв - ходи го плати в срока за отстъпка - е няма има профилактика на сайта им само за 3 седмици - не съм за 2-3 лв отстъпката при заплащане в срока, но да проверявам дали е излязал през няколко дни в продължжение на 3 седмици / утре някой идиот ще ме спре и оп имам непплатена глоба/. Пълна олигофрения на държавни институции, а колко пари са налятио в тях. Преди 2-3 дни прочетох новинарска партенка за задължителни устройства против заспиване на водача , за новите авто задължителна за останалите до 3г да имат Утре нова идиотия .
fur1ous написа:Виждам,че си от Враца, там съм виждал най-много пушаци. Всяка втора кола с ВР номер пуши на ужас като карам по Хемус, т'ва не знам дали си го забелязал във вашия град Нещо сбъркано има там. В града локално не знам как е, щото не минавам често.
Отново вадиш генерални заключения, а не да не пътувам и аз в цялата страна.
Минавам за съжаление често пред Враца и селата, и си е така...Не е като да не прави впечатление...
ktamen написа:За 1 час на колата може да се демонтират резервоара и бензинопроводите, а колко пари, време и нерви ще са нужни за да се получи заветната бумажка? В съвременния свят стана норма за всяка добре звучаща думичка да се изисква сертификат, дали действително отговаряш на реалните, материални показатели за тази думичка е третостепенен въпрос, важното е да си платиш за сертификат на сертфицирана организация и постепенно тези сертификатори поемат пълен контрол над всичко.
Значи викаш трябва да е нормално и законно всеки сам да си прави каквито иска интервенции по горивната система на колата? Един ще си маха бензиновата система, друг ще си сложи газ, маз, мазут, а други водород, а защо не и динамит и реактивен двигател с керосин? И всичко да е безконтролно и да не се искат никакви одобрения от някой, който реално може да оцени дали е това изобщо е безопасно за околните или не е? или "на око" и на "честна дума" да го преценим? Ама отивай в Африка - там съм гледал по клипчета, че всеки може да си прави каквото си поиска и дялкат тампони от парче гума... Пък ако гръмне или се обърне - голяма работа - ще се родят други роби...
Сърдечно благодаря за емоционалния отговор, ама си се поувлякъл и си забравил да отговориш на пределно ясен и елементарен въпрос:
ktamen написа: колко пари, време и нерви ще са нужни за да се получи заветната бумажка?
Вместо това ми приписваш някви хипотетични щуротии....... Не съм против самата идея за сертификати - против съм уродливото и опорочаване и наглата злоупотреба с тази идея. За да ти спестя гадаенето как си представям оптималния вариант за въпросната манипулация с промяната на горивото - Може да е подобно на слагането на газова уредба, ама на обратно - Някой реже бензиновите чаркове - после в някой пункт за ГТП или направо при първия следващ ГТП отбелязват, че колата може да се движи само на газ и готово. Така харесва ли ти или не ти допадат простички и работещи решения на простички проблеми. Едит: Клипчето гледа ли го? Рейгън и той ли пропагандира за Африкански Ценности?
Vlad777 написа:Значи викаш трябва да е нормално и законно всеки сам да си прави каквито иска интервенции по горивната система на колата? Един ще си маха бензиновата система, друг ще си сложи газ, маз, мазут, а други водород, а защо не и динамит и реактивен двигател с керосин? И всичко да е безконтролно и да не се искат никакви одобрения от някой, който реално може да оцени дали е това изобщо е безопасно за околните или не е? или "на око" и на "честна дума" да го преценим? Ама отивай в Африка - там съм гледал по клипчета, че всеки може да си прави каквото си поиска и дялкат тампони от парче гума... Пък ако гръмне или се обърне - голяма работа - ще се родят други роби...
Не е нормално да не се спазва закона, пък бил той добър или лош!Ама това важи и за народа/електората и за държавните служители!Е да де ам държавните служители и те нарушават закона.Както казваше царя "трябва да се смени чипа".Но това нещо може да стане след мнооого дълго време!
Евала на w_smith за изказаното мнение. Аз съм държавен служител и положението е трагично колеги. Има няколко типа мързеливи, некадърни, луди, връзкари, зависими от разни вещества. Има комбинации. Тук там някой дето има логика в главата и той сигурно рови jobs.bg
Здравейте,Колеги.Отдавна не съм писал във форума ама като чета последните простотии при ГТП не се сдържах.Верно е ,че законите трябва да се спазват ама нашите законодатели задминаха и Император Клавдий по простотии.Той,Императора когато не е бил зает да се тъпче и повръща за да може да яде наново ковял закони,единия от които гласял. -Всеки Римски гражданин има право да се освобождава от газовете си,дори и на трапезата,без да чувствува угризения на съвестта за това си деяние. У нас работата е същата,с разликата Колеги, че от няколко години това си е откровен Фашизъм.Сега ще кажете защо фашизъм, никой не се бие,никой не ни убива.Да така е но Фашизъма има много лица,едно от което е да пречиш на хората да живеят нормално и поради липса на някои забранени от закона неща да измират.Коли на газ не могат да минат преглед.Толкова много ли замърсява тази кола.Тя само пали на бензин.Вместо да има някакви облекчения Назад да си я оправиш.Как да я оправя кат няма отде да и сипя качествено гориво.Ние пак ще му намерим лесното,ще се чудят по пунктовете отде тез показатели по ниски от заводските ,ама айде.Ами комините зимно време.Масово се горят ПДЧ и кой каквото намери.Беднотия ко да праят хората.Няма пари за дърва освен да умре от студ но да спази закона.Последно ще Ви дам пример с Пеницилина.Човека дето го е изолирал е лауреат на Нобелова награда.Пеницилина е излекувал стотици милиона хора по цял свят.С какво е вреден и защо е забранен.Добива му е ефтин и се получава от Мухъла.След забраната му настъпи БУМ на белодробните заболявания.Същата работа е и с преператите за растителна защита.Което вършеше работа го забраниха.Закон ко да прайш трябва да го спазваш,а ако перефразираме както казваше един мой познат мир на праха му. =Живот,ко да го прайш.Тряя да го живейш. Поздрави и да сме живи и здрави.
Забрави да споменеш и оловния бензин колко си беше добър и полезен... Това, че на газ колите са много по-екологични, е някакъв дълго насаждан мит. Ако беше така, отдавна щеше да го има в регламенти и документи. Има и по някой модел заводски на газ, и пак си е сертифициран за Евро-стандарт колкото на бензиновия му еквивалент. Ама кво да се прави, като нашите "експерти", които оформят общественото мнение, са разни анимационни герои като Филип Бричката, оня с брадата и двама-трима гайкаджии, които не знаят за кво става въпрос, ама иначе се мислят за по-добри от професори по ДВГ.
cecoa1 написа:че на газ колите са много по-екологични, е някакъв дълго насаждан мит. Ако беше така, отдавна щеше да го има в регламенти и документи........ "експерти", които оформят общественото мнение .... професори по ДВГ
Газова печка може да работи постоянно в нормална стая и всичко да си е наред, бензинова или нафтова печка в стаята без комин ще убият присъстващите за няколко минути. И никакви катализатори или ДПФи няма да помогнат. Не знам кой формира общественото мнение, но реалните правила за ГТП се правят от такива като cecoa1 В много държави колите на газ получават предимства. Примерно, доколкото си спомням, преди десетина години в Лондон имаха право да влизат в центъра без да плащат 12 паунда, точно както и електричките. Не съм се интересувал, но вероятно и сега е така. И между другото от 50те години на миналия век печките на дърва и въглища са забранени в Лондон. Затова там рестрикциите за ауспусите на колите имат смисъл, а у нас са само да тормозят редовите граждани.
Качвам го за втори път това клипче, ама този път ще преведа важните думички от него, щото някои колеги се правят, че не разбират какво говори Рейгън.
Ако фашизмът се върне в Америка, ще се нарича либерализъм, Какво е фашизъм - Това е частна собственост, но тотален правителствен контрол и регулации
Рейгън и той ли е русофил, путлераст и четирихилядник
Има калорифери и на дизелово гориво... А пък от ауспуха на кола на газ, също ще си се отровиш... Нещо не правиш разлика между непрекъснатото пълно горене в спомените отоплителни уреди, процесите в ДВГ. А за привилегиите на колите на газ, ако може по-конкретно, кои са тия държави, какви са тези привилегии?! Отделно, консумацията на пропан-бутан и метан, се стимулира щото...са нещо като отпаден продукт, а не че са чак в пъти по-екологични като гориво.
Има,но те са с комин.Газовата печка е с директен огън в помещението,няма комин и единственото изискване е да има пресен приток на въздух защото тя гори благодарение на него.Къде са вредните газове.Нали ще се изтровим ако е така както казваш.
Имам газова печка в гаража. С някои партиди газ гори добре и почти не мирише. С повечето след 30 минути не можеш да се добереш до вратата да проветриш. Щом и пропан-бутана са намерили с какво да го кръщават минаването на газанализатора е силно под въпрос.
В Чехия винетка за газов автомобил е много по евтина от такъв на бензин или дизел. В Швеция данъкът за автомобили на метан е много нисък почти десет пъти от такъв на дизел.