Днес ще ми слагат метанова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Велосираптор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велосираптор » Сря 22 авг 2007 20:31

В метана е истината!
Поздравявам те за решението ти колега!
Аз лично карам с неолекотени бутилки 20 и 43 литра и в тях хващам общо по4ти 10кила метан,които ми стигат за около 220-240 км(извън града).Зависи къде съм заредил.
Наистина върви по-тромаво, но за тези пари съм навит да ми върви по-тромаво.
А за взривовете...ами бутиките на метана са може би най-сигурния елемент от цялата кола :) .Единственото кофти е , че с твоите 3 наистина си снижил чувствително полезния обем на багажника :(
П.С. метанстанциите в България са на около 150км една от друга

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 23 авг 2007 6:03

Велосираптор написа:В метана е истината!
Поздравявам те за решението ти колега!
Аз лично карам с неолекотени бутилки 20 и 43 литра и в тях хващам общо по4ти 10кила метан,които ми стигат за около 220-240 км(извън града).Зависи къде съм заредил.
Наистина върви по-тромаво, но за тези пари съм навит да ми върви по-тромаво.
А за взривовете...ами бутиките на метана са може би най-сигурния елемент от цялата кола :) .Единственото кофти е , че с твоите 3 наистина си снижил чувствително полезния обем на багажника :(
П.С. метанстанциите в България са на около 150км една от друга

че и на по-малко даже, скоро и в Бяла на гарата ще отварят :wink:

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Чет 23 авг 2007 23:55

Добре де , ама ако на дълъг път ти се свършат сичките бутилки -пропан,бутан,метан, хекцан и бензин , а? К'во ше праиш? Тогава е добре да си сложиш за секи случай и едно варелче 200л нафта на дзадната седалка и между изпарителите едно малко дизелово агрегатче/има ги вече олекотени -по 250 кила са/ и си си екстра!!!Нема кой да те барне!!!

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Пет 24 авг 2007 7:27

walentin написа:Добре де , ама ако на дълъг път ти се свършат сичките бутилки -пропан,бутан,метан, хекцан и бензин , а? К'во ше праиш? Тогава е добре да си сложиш за секи случай и едно варелче 200л нафта на дзадната седалка и между изпарителите едно малко дизелово агрегатче/има ги вече олекотени -по 250 кила са/ и си си екстра!!!Нема кой да те барне!!!

Колега, какво точно се опита да кажеш с това твое мнение :roll: , малко неподготвено прозвучава!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 24 авг 2007 7:39

mafiota написа:
walentin написа:Добре де , ама ако на дълъг път ти се свършат сичките бутилки -пропан,бутан,метан, хекцан и бензин , а? К'во ше праиш? Тогава е добре да си сложиш за секи случай и едно варелче 200л нафта на дзадната седалка и между изпарителите едно малко дизелово агрегатче/има ги вече олекотени -по 250 кила са/ и си си екстра!!!Нема кой да те барне!!!

Колега, какво точно се опита да кажеш с това твое мнение :roll: , малко неподготвено прозвучава!
много даже,особенно с нафтата mhihi mhihi mhihi mhihi ,напрао паднах под масата от смехххх :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 24 авг 2007 8:54

Ей какви сте зевзеци !
Аз искам да карам евтино - 100 км градксо за 5 лева. А бензина и пропан бутана си бяха с колата когато я купих.

Ако махна пропан бутана няма да се освободи място - бутилката е на място на резервната гума ...

ПС за нафтата е добра идея ... ама нямам познати автобусни шофьори макар да живея до автобусно обрущало и гледам какво става вечер с тубите :lol:

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Пет 24 авг 2007 9:12

A нафтова уредба имаш ли? :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 24 авг 2007 11:14

mafiota написа:A нафтова уредба имаш ли? :wink:

аз предлагам да се монтира на покрива един двигател на F-16.....за експресно придвижване...то и без това с толкоз енергийни източници на борда няма да има проблеми с количеството на горивото!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 24 авг 2007 11:39

Ее стига да, колеги... Побъзикахме се. Колегата така е решил, така е направил. Нека му пожелаем всичко да е наред и да удари 1 000 000 км... :)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 24 авг 2007 12:03

joker написа:

аз предлагам да се монтира на покрива един двигател на F-16.....за експресно придвижване...то и без това с толкоз енергийни източници на борда няма да има проблеми с количеството на горивото!

Пробвай да сметнеш колко е икономията за 100 000 км ако караш на метан сравнявайки с бензин или с gaz ... май е колкото една нова кола а ?

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Пет 24 авг 2007 12:21

kossel написа:
joker написа:

Пробвай да сметнеш колко е икономията за 100 000 км ако караш на метан сравнявайки с бензин или с gaz ... май е колкото една нова кола а ?

Верно е никой не го оспорва, но посто трябва да въртиш километри.
Лошото е само че, да не те изложи при някоя по-остра ситуация на изпреварване.
Иначе успех :)
Аз лично съм виждал камион Европа, пригоден на метан,и окичен от горе до дло с бутилки.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 24 авг 2007 12:24

а къде си държиш резервната гума? :shock

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 24 авг 2007 12:27

kossel написа:
joker написа:

Знаеш ли ,че при изчисляване разходите по един автомобил ,разходите за гориво съставляват САМО 10% от общата стойност на поддръжката.....Единствения смисъл има ,ако караш такси,защото там и печелиш....ама нещо и такситата дръпнаха назад от метана и се връщат на пропан-бутан....
И най-важното да не те дразни това,че колата ти става като евнух от султанските хареми...... ленива и с увиснала задница

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 24 авг 2007 14:24

joker написа:
kossel написа:
joker написа:

Знаеш ли ,че при изчисляване разходите по един автомобил ,разходите за гориво съставляват САМО 10% от общата стойност на поддръжката.....Единствения смисъл има ,ако караш такси,защото там и печелиш....ама нещо и такситата дръпнаха назад от метана и се връщат на пропан-бутан....
И най-важното да не те дразни това,че колата ти става като евнух от султанските хареми...... ленива и с увиснала задница

joker чесно ти казвам голяма глупост си написал

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Пет 24 авг 2007 23:05

Колега Косел, извинявай,пошегувах се, но както виждам, си мъжкар и не се засягаш от простотии. Искам обаче да споделя , че според мене целта ни в крайна сметка при карането не е да правим кинти от икономии, а да се возим ефективно,без главоболия и икономично.На мен лично ми се вижда трудно да поддържам в изправност в три различни сервиза трите хранителни системи .Просто твърде много психическа енргия и натоварване е да мислиш се за това на какво гориво си и докъде и при кой майстор да отидеш като стане качемак.Щото двете газеници са си самоделки у България.Според мене.Ти си знаеш най-добре- едни ходят на риба ,други на бънджи скокове - ти си решил да минаваш най много километри с най-малко кинти, каквото и да ти ти излезе това като капиталовложение , сервиз и нерви.
Между другото, твоя номер го видях у един голф тройка.Даже имаше още място в багажника . Хвалеше се човекът, че дошъл от Севлиево до София с 8 лв.с 4 пасажери
Честита придобивка и бъди здрав !!!

Върни се в “Автогазови уредби”