НИКОГА АМА НИКОГА ПОВЕЧЕ ГАЗ !!!!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 29 сеп 2007 21:29

silent написа:
chefito написа:
mukche написа:2 месеца някъде е на газ :(

тамън компа яко се е сбозил....отивай да запоиш един ресет....

Тоя комп не обича много честия ресет.... По добре читав емулатор и ресет на няколко месеца.......

от ваското1 съм чувал същото и съм склонен ДА СЕ СЪГЛАСЯ!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 03 окт 2007 14:01

Аз вече 3 - 4 години карам на газ и нямам никакви проблеми с газовата. Е вярно бензиновата помпа изгоря и колата на бензин не върви, но на газ не се спира а и има парици за кафе :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 03 окт 2007 14:07

Действително точно с този "идеален за газ" двигател да се оплакваш толкова е странно.
Аз карам на газ от маса години, практически същия двигател - никакви проблеми.
Ама сам съм си монтирал уредбата! :-)

Иначе сериозно има 2 варианта:
1. груба грешка при монтажа на газовата, например погрешно прекъснат някой датчик, или забравен откачен куплунг. Газаджиите са 90% некадърници;

2. Настройка на газовата на прекалено бедна или прекалено богата смес без емулатор на ламбдата. В резултат - докато караш на газ компютъра се мъчи да коригира сместа, и в крайна сметка отива в някоя крайност - прекалено много или прекалено малко бензин. После кат речеш да палнеш на бензин той ползва последните запаметени настройки и се получава голям зор докато загрее ламбдата и компа се усети да се поправи.

Бих те посъветвал да разкачиш акумулатора за няколко минути, за да се ресет-не компа, и сетне да покараш само на бензин докато загрее напълно. Ако проблемите останат - отиваш на вариант 1 от горните, и изобщо търсиш проблеми в бензиновата част. Ако изченат обаче отиваш - на вариант 2.
В случая с вариант 2, или коригираш сместа така че компа по-малко да се шашка, или слагаш емулатор на ламбда сондата.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 03 окт 2007 14:15

три автомобила на ГАЗ и никога не съм имал ядове.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 03 окт 2007 15:03

много чудни неща станали с колата ве колега.Да няма някой дух в колата :lol: :?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 03 окт 2007 15:36

Ела да покараш същия ДВГ 1.8ABS,но с газово с ТАП и ламбда-контрол(всичките монтирани в Италия) и и ще изпиташ такъв технически оргазъм,че НИКОГА,АМА НИКОГА НЯМА ДА ПОИСКАШ ДА КАРАШ НА БЕНЗИН!!!!.....

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Сря 03 окт 2007 16:26

В допълне ние към написаното от колегата psstv18rp ще кажа че добро решение със шашкането на компютъра е слагането на реленце на кабела, който идва от ламбрдата и отива в компютъра. Когато се кара на газ да няма сигнал към компа и той автоматично минава в авариен режим не се опитва нищо да прави. И после като минеш на бензин релето включва сигнала от ламбдата и компютъра започва да си работи в нормален режим - не му трябват ресет-и и т.н. Вече 3 години е така при мене и на бензин работи както преди да беше сложено газовото. Няма ресет релета няма емулатори. Но е добре сместа на газ да не е много бедна, за да не прегори керамиката на ламбдата, щото като прегори и всичко друго да е наред пак няма да работи нормално.

mukche
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mukche » Сря 03 окт 2007 23:11

ако искате пък аз да ви дам да покарате мойта да видите за кво става въпрос :lol:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 04 окт 2007 10:32

mukche написа:ако искате пък аз да ви дам да покарате мойта да видите за кво става въпрос :lol:
по-добре я дай на тоя дето ти е слагал газовата :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 04 окт 2007 21:19

joker написа:Ела да покараш същия ДВГ 1.8ABS,но с газово с ТАП и ламбда-контрол(всичките монтирани в Италия) и и ще изпиташ такъв технически оргазъм,че НИКОГА,АМА НИКОГА НЯМА ДА ПОИСКАШ ДА КАРАШ НА БЕНЗИН!!!!.....
    joker извинявай че ползвам точно твоя пост :oops: но и 2000лв някой да ми подари за газ.инжекцион НИКОГА повече няма да си сложа газ респективно метан на колата, прекалено много я харесвам за да си позволя такова извращение към нея :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 04 окт 2007 21:58

хубаво е кола с газ ,ама да не е моя :lol:
избора е или бензин или нафта;другите мешаници водят до други проблеми

mukche
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mukche » Пет 05 окт 2007 1:48

аз май оправих работата :wink:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 05 окт 2007 4:43

mukche написа:аз май оправих работата :wink:

Хайде да кажеш и на нас как я оправи ..ама тихичко на ушенце :oops:

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пет 05 окт 2007 5:48

Теодор написа:
joker написа:Ела да покараш същия ДВГ 1.8ABS,но с газово с ТАП и ламбда-контрол(всичките монтирани в Италия) и и ще изпиташ такъв технически оргазъм,че НИКОГА,АМА НИКОГА НЯМА ДА ПОИСКАШ ДА КАРАШ НА БЕНЗИН!!!!.....
    joker извинявай че ползвам точно твоя пост :oops: но и 2000лв някой да ми подари за газ.инжекцион НИКОГА повече няма да си сложа газ респективно метан на колата, прекалено много я харесвам за да си позволя такова извращение към нея :wink:

Прав си ама.....и аз бех така но на 2 кинта бенз да бръмчиш по 100 км дневно.... издържах точно месец и нещо и айде - газ!В края на краищата съм я взел да върши работа нали?Да не съм и роб.....ако може и с вода че я карам! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 05 окт 2007 9:21

Теодор написа:

Въпрос на личен опит...и патила!!! :wink: това,че нашите газ-монтьори разсипват всичко по монтажа не значи,че винаги газовото води до проблеми....искам да кажа,че от всичко по колата,което за 3 години ми е късало нервите единствено газовото и свързаните с него промени не са ми създавали проблеми(явно ако не от друго то поне от газови Талянците бая разбират!).....и не знам за кави по-големи разходи на кансумативи се говори,като за 3 години не съм ползвал нито на йота повече консумативи от моя съсед също с Голф,който понеже е АФТ не смее да и сложи газ.....

Върни се в “Автогазови уредби”