Oт къде зареждате газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Oт къде зареждате газ?

Мнениеот doaiena » Пон 20 фев 2012 20:29

Винаги съм зареждал на петрол, от скоро и от еко, но днес се случи нещо много интересно на петрол от който зареждам постоянно, бях си заредил бутилката до горе което е 24л от 30 възможни, нали бутилката има клапан който възпира до 80% което е 24л, изминал съм 80км градско от които поне 40 са са дълги отсечки, отивам да долея газ, и си мисля таман, ще засеча колко ми харчи, служителката ми наля като пич 18литра газ, което ще рече, че колата ми харчи 20литра на сто, казвам и на тая, нормално все пак е 8 цилиндъра 4 кубика около 350 коня атмосверка, това е перфектен разход, в началото май не включи, че се базикам, но след последвалия разговор и въпрос, как може такова нещо и че, следващия път ще отида с празна бутилка която побира 24л и ми налеят 50л газ в нея, ще си имат сериозни разправии!

пп Тези нещастници кой знае от колко време ме ебават по този начин, даже си бях изчислил, че ми харчи около 15л на 100 градско!!!!!

Нещастници!!!!!

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пон 20 фев 2012 22:37

doaiena, ми да ти кажа това с допълването не е засичане и не е норма за определяне (не искам да те упреквам или давам урок, не искам да прозвучи така). Отчита се пълно до празно. А относно твоята случка-нормално е - зима е! Може да ми видиш поста от 20-та стр! :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 21 фев 2012 19:30

dushanov написа:doaienaкажа това с допълването не е засичане и не е норма за определяне

Ако е на една и също колонка не виждам причина, да не се смята за достоверен начин на засичане на реален разход.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Вто 21 фев 2012 20:19

velinsl, колега, не искам да влизам в спор. Обаче трябва темп. на бутилката, еднакво налягане и всякакви други причини да са 1 към 1 на въпросната колонка! Иначе и аз съм педант и за "на една и съща колонка" съм абс. съгласен! Но да не се изместваме от темата... :beer

п.с.Така или иначе лично за мен правилното засичане е от пълно до празно!

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Вто 28 фев 2012 10:40

От Ромпетрол

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 28 фев 2012 21:14

doaiena написа:Винаги съм зареждал на петрол, от скоро и от еко, но днес се случи нещо много интересно на петрол от който зареждам постоянно, бях си заредил бутилката до горе което е 24л от 30 възможни, нали бутилката има клапан който възпира до 80% което е 24л, изминал съм 80км градско от които поне 40 са са дълги отсечки, отивам да долея газ, и си мисля таман, ще засеча колко ми харчи, служителката ми наля като пич 18литра газ, което ще рече, че колата ми харчи 20литра на сто, казвам и на тая, нормално все пак е 8 цилиндъра 4 кубика около 350 коня атмосверка, това е перфектен разход, в началото май не включи, че се базикам, но след последвалия разговор и въпрос, как може такова нещо и че, следващия път ще отида с празна бутилка която побира 24л и ми налеят 50л газ в нея, ще си имат сериозни разправии!

пп Тези нещастници кой знае от колко време ме ебават по този начин, даже си бях изчислил, че ми харчи около 15л на 100 градско!!!!!

Нещастници!!!!!

Не ти е сработил ограничителя и бутилката е пълна до горе. Често срещано.

Потребителски аватар
vasil_koprivshtenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasil_koprivshtenov » Сря 29 фев 2012 2:04

В неделя сутринта на Еко-то което е след кръговото на Драгалевци посока Младост ме цъкнаха много яко с Газта.Спирам и викам на момчето до горе и ми сипаха 32 литра газ. scare
1-во бутилката ми е 40 литра и ми събира някъде 34 литра
2-ро бях минал 260км от които 140 извън градско
3-то бутилката ми спира от раз а там трака трака и вкара още 1-2 литра и му казах да спира защото лъжата вече е очевидна и сигурно ако него бях накарал да спре щяха дами сипят повече от колкото е бутилката
Отивам на касата казвам на касиерката сипахте ми повече газ тя се опита така с подвикване да ми каже че била само касиерка...и превъртях и след малко ама господине има мениджър тука и казах викни го и дойде някакъв си там измислен...
Ама господине моля ви това няма как да стане превят ни се проверки на всеки 6 месеца.
А пък и аз от къде да знам вие вашата кола с какви гуми я карате топла студена на дълги разстояния и му обяснявам че аз си плащам и искам да ми обяснят защо ми сипват повече Газ и изведнъж ама аз господине не карам на Газ не съм компетентен.
И му казах че слабо ме вълнува той на какво кара или ходи пеш и станах и си тръгнах
бесен.От там карам посока Пазарджик и на Еко Преди Вакарел спирам пълня до горе...
35км 1.910л и спря колонката от раз.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Сря 29 фев 2012 21:57

Последния път когато заредих на "Петрол" в Кюстендил (изхода за София бензиностанция 201) видях че манометъра някакси "стърчи" от колонката напред.Поогледахго и извадих телефона да снимам налягането в този момент служителката т.е. "бензинджийката" ми направи забележка че съм нямал право да снимам-това било частен обект.Винаги зареждам на тази бензиностаннция и съм доволен от газта.Дори тук във форума съм споделял за позитивните си впечатления от качеството на газта.Но това е България и две хубави неща няма!!!
Прави ми впечатление "кадровата" политика на ПЕТРОЛ-целия персонал НЕ Е на място затова никога няма да се превърне в "ОМВ" или "ЛУКОЙЛ"
п.п.Компанията "ПЕТРОЛ" няма на сайта си и-мейл за обратна връзка.Добре че поне имат актуален телефон :Mr Green Fun

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Чет 01 мар 2012 8:49

На 27-ми заредих за 20 лв. 13,8 литра на ЕКО на Ботевградско и на 50-тия километър свърши, обикновенно карам поне 120км .Това ми се случва за втори път тази зима.Явно жасат повече пропан

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Чет 01 мар 2012 21:41

GT limited edition написа:
malinakis написа:аре стига бре 1.38 газ ??????????? scare scare scare
кога пак я увеличиха мамицата им

Колега , ако това те плаши изчакай до година да видиш колко ще стане ..... :twisted:
Момчета и момичета стягайте си коланите..... да не падат гащички в неудобен момент ..... :Mr Green Fun

hayabusa_gsxr написа:
Нещо конкретно ли имаш предвид "догодина"?

GT limited edition написа:

Ами да колега .... ти да си видял всяка следваща година гаста да пада ..... защото аз от 15 години от смисления си живот не съм видял ..... До колкото помня газта тази година почна от 1.15-1.20лв. и ще завърши близо 1.40лв ... средно да я увеличът с по 6.ст на година без да смятаме намалянията през годината .... направи си сметка края на следващата година с каква цена трябва да завърши годината ..... (това са си само мой сметки и разсъждения който МОЖЕ БИ няма да имат нищо общо с реалността която ни очаква ... )

agent_kowalski написа:

Според мен нещата ще се движат по същия начин и догодина.Ако си спомняте миналия демекември газта пак беше 1.30 и нещо,а март падна на 1.15-1.18.Предполагам сега зимата ще я държат на 1.30 ,пролета ще я върнат 1.20...надявам се де..а то и бензина не е тръгнал да пада,за нафтата да не говорим никога не е била 2.58..

Да захапя една стара тема .. ; ) Нещата с цените на горивата изобщо няма да се движат по същия начин .... и да бойкотираме Лукойл пак ще е същото , жалко е но това е самата истина.Просто сме едни малки пешки , като капки в морето, Всичко зависи от онея управляващите с големите кухи глави и от нас когато ги избираме да мислим поне малко , или като се усъзнаем че сме сгрешили да си поправим грешката .... и да си отворим очите най после стига сме спали , ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА ! Да излезнем на вън и да им го кажем ,ама жалкото е че това е в кръвта на българина , все да чака другия да направи нещо а той да гледа отстрани и да си трай до последо ... неискам да обидя някой , но съмите обстоятелства който се случват около нас са само факти ... пак казвам ВСИЧКО засиви от ВСИЧКИ НАС ... а не само от 1000 или 2000 човека

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 04 юни 2012 10:58

Аз зареждам газ от около година само на Петрол. Харесал съм си една бензиностанция и само от там. Намира се във Варна "8ми приморски полк" баира посока Виница. То колко съм си я хареса, но пътя ми минава от там :) Но и по принцип газ само на петрол слагам. Като си тръгна за Плевен пълня там и ако ми се наложи допълвам на петрола в Бяла (русенско) и толкова. Авариино мога да сипвам и на Ромпетрол. Еко избягвам, ОМВ изобщо, а лукойл може би не съм и пробвал. Шел - такова животно нема.

Потребителски аватар
eXecuteRz
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 8v 2e

Мнениеот eXecuteRz » Пет 08 юни 2012 13:00

Не мога да разбера, защо всички се оплакват от Шел ?! Живея в Габрово и често ми се налага да минавам Шипка. Като заредя газ на Лукойл, колата по балкана я няма никаква. Чух добри отзиви за газта на Шел и реших да пробвам... честно да ви кажа останах много доволен, колата вървеше адски добре, повече километри изминавах. От тогава зареждам само на Шел газ (за бензин не мога да дам никакво мнение) и до сега не съм се разочаровал. Заредих един път на ОМВ... ммм не бих повторил ! Та за Лукойл, бензин да, добър е, но газ, не мерси !

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 17 юни 2012 9:29

Ромпетрол.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател: