АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

Мнениеот vw_Krasi_vw » Сря 04 дек 2013 20:29

Няма да се сменя талона.....
http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/kolite-s-veche-postaveni-agu-niama-da-se-preregistrirat-5999466

http://press.mvr.bg/NEWS/news131125_02.htm

Ще се сменя талона задължително.....
http://www.standartnews.com/mneniya-intervyuta/vsichki_koli_na_gaz_shte_smenyat_talona-216553.html

Днес си смених талона в КАТ Плевен, комунизма цари навсякъде в държавните институции.Отивам в 08:30ч. няма кой да отключи входа към гишетата и след 10-15 мин. една от служителките идва най-нагло и и пита:- Защо не влизате? и се хили.След чакането дойде и моя ред. Казвам ,че идвам да си сменя талона на автомобила заради наредбата за газовите уредби. Взимат ми документите и ми ги оправят, не можеш да разбереш дали са на работа или са се събрали да си лафят,ама хората отвън си чакат. Кой работи на гишетата и кои на касата така и не стана ясно. Единия път тази дето ми взе едни 5 лв.на касата разбира се срещу документ беше на касата после работеше на гишето.Никой не спомена поне ,че все още не е ясно какво ще става.Дали ще се сменят талоните заради газовите уредби ли не.
Значи: 1:Избягах от работа за 3 часа
2:Дадох 27лв. ей така , че са ми много излишни.
3:Да и еба майката на тази шбана държава Абсурдистан и нашите шибани управници без никакво извинение.Това приятели може да се случи само в милата ни България.
В интерес на истината за тази наредба чух преди около месец, рових се , четох и питах получавах само противоречива
информация.Реших като съвестен гражданин и водач на МПС който държи автомобила му да е във нормите да си сменя талона ,и какво разбирам тази вечер от приятел който ми се обади, че по не знам коя телевизия казали .-Няма да се сменят талоните.
Ами на "господата управници " да не прекалявам с цинизмите 30 лв . ако са им само за закуска за мен не са. Не съм и за 30 лв. но това го приемам като подигравка.
Казвам се Красимир Асенов Асенов от Плевен съм , не се крия и не ми пука защото ми писна да ми се подиграват в лицето!!!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 04 дек 2013 21:39

Iezekil написа:Да,пише,че и след март може но най-вероятно ще трябва преди да се отиде на преглед да е сменен....

На практика няма как да мине преглед уредба,ако не е отразена в документите/талона/.Лично мое мнение,по силата на което не си се минал.За всичко останало си прав.
За това и аз ще си сменя бутилката,а и за да съм спокоен.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 05 дек 2013 13:17

Колеги, защо бързате?
При всички случаи имаме време до февруари 2014г.
До тогава я камилата, я камиларя!
Всичко е спекула и всяване на напрежение сред обществото.
Лично аз ще изчакам да се надприказват кухите лейки нагоре, които нямат никаква комуникация и синхрон помежду си и едва тогава ще предприемам каквито и да било стъпки.

rifad
Автомобил: golf 3
Двигател: 1.6 ABU -1994

Мнениеот rifad » Съб 07 дек 2013 12:31

здравейте, Имам и аз един въпрос.Имам газ на талона не ми пише но нямам и паспорт за газовата на прегледите не са ми искали такъв защото нали сега вече не се минава отделен преглед на газта а всичко на едно. Имам само един сертификат за качество на бутилката. Трябва ли да си изкарам паспорт за газта?

Потребителски аватар
alexass13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexass13 » Съб 07 дек 2013 13:40

:smile

Последна промяна от alexass13 на Пет 13 юни 2014 22:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 07 дек 2013 15:07

alexass13 написа: ...Спомнете си какво стана с номерата на колите.Смениха ги на всички.Пак беше Евро...таканататак. Който е ходил в Гърция е видял техните коли колко видове различни номера имат.По-вероятно е да удължат срока но не и да се откажат...

Ако клубовете ги наритаме в канчетата, може и да се откажат. Няма евро тън-мън. И в Германия си карат с номера от Хитлеровото време, и никой не им е стъпил на врата. Само нашите тикви действат все още по тоталитарен манталитет. Въпроса е докога ще ги траем?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 07 дек 2013 15:57

Странно.Онзи ден говорих с един от началниците в нашия КАТ и каза да не ходим никъде. :screwy

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 08 дек 2013 19:14

Аз пък пак пробвах да си сменя бутилката и сондата,този път в Бургас.И пак не щяха да ми вземат парите.Майстора вика:
-Я да ти видя бутилката,имаше едно време едни сиви,гладки,бяха върха.Сега ги правят от картон.
Отварям аз багажника и гледаме с оня-гладка,сива бутилка...
-Карай си,нищо не се знае.Сега са кекави бутилките,не ти трябва.
И така,продължавам си с моята...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 12 дек 2013 14:24

Такааа...след много мислене и консулти с юристи от КАТ реших да си сменя талона на газовата кола...ако четете внимателно изявленията на отговорните институции ще разберете,че още догодина ще се наложи да сменяте талона-просто няма да минете технически преглед ако в талона не е вписано,че колата е на газ!С малка подробност-преди влизането на наредбата в сила,талонът се сменя и с паспорт от който и да е сервиз или декларация(ако нямате паспорт) и всичко ще струва около 30 лв.След 1 март 2014 г ще трябва да сте минали задължително през лицензиран сервиз,което ще ви струва поне 5 пъти по-скъпо.Така,че сменяйте талоните докато наредбата не е влязла в сила!Вярно е,че се чака колкото за нова регистрация,ама след 1 март няма да се чака по-малкко,а парите ще са доста повече!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 12 дек 2013 15:23

Глупости!
Колега, недей да плашиш хората!
Колко хора ще имат възможност да платят 400лв за заверка на газова уредба, вярно, че са мошеници и измамници политиците, но и те знаят колко точно пари може да се източат от обикновения гражданин!
Ще кажеш, ако не иска да плаща, да маха инсталацията, ОК и какво правим после, мислиш ли, че няма да има натиск към политиците от петролните компании в страната, след като установят, пагубни загуби на пари, поради простата причина, че няма кой да консумира горивото което продават и от което са взимали милиарди левове на година!

И не на последно място, това ми звучи на като чист РЕКЕТ, плащай, че видиш ли после майка ти жална!!!!!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 12 дек 2013 15:43

Аз съм напълно съглсен с написаното от Жокера. А ти, който го определяш като "Глупости!" ... много си смел.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 12 дек 2013 15:48

Действай тогава по препоръките на Жокера!
И ти си много смел, чел съм твои мнения в хилядите твои постове и не виждам в тях нищо съдържателно освен само и единствено заяждане с хората, СПАМЕР!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 12 дек 2013 15:55

Ако Жокера греши и някой последва съвета му да смени талона преди март 2014, ще се е набутал с 20лв и един час в КАТ. Ако ти грешиш и някой те послуша ... какво следва?
Всеки има глава на раменете и може сам да прецени. :biggrin
Сега малко спам - ти определяш постовете ми като спам, който е забранен във форума - ползвай бутона с удивителната и ще ми ги трият и ще ме наказват с почивка от форума. Аз пък смятам, че голяма част от това, което пишеш ти във форума са глупости, което не е забранено от правилата и никой мод не се занимава да трие глупостите и неверните неща. Както виждаш, ти си облагодетелстван - радвай се! :mhihi

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Чет 12 дек 2013 16:03

Всеки може да прави каквото си иска, без да налага мнение сменяй/несменяй. Аз лично няма да сменям талони, пък ще видим какво ще стане.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 12 дек 2013 16:43

А аз да питам тия дето вече смениха талоните си...колата гледаха ли я на канала или само документи носехте?

Върни се в “Автогазови уредби”