:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот Burner_inc » Съб 12 фев 2011 3:29

player123 написа:
mupk0 написа:Има нещо...уж много икономични,а като се събираме 2-3ма човека в дизелова кола и както гори 4извън града изведнъж почват да го смятат по 5.5-6 :D

Аз мога да кажа кой дизел харчи наистина 3.8 и това е чисто нова Toyota Yaris.Тя е на жената ама аз я карах 200 км градско и даде 3.8 нали но карах извън градски път със скорост от 90 до 100 :).НООО има едно голямо НОООО дизела е нов и колата е на 15000 километра мотора е 1.4 90 к.с. бая пъргав в града харчи 5-6 тоя интервал.А ваще голфове 3 ките на по 20 години 4 ворките на по 10 не харчат толкова разберете го !

а пасатите на по 22 по-добре ли са?
И пак ще се повторя, но на газ само с фабрична такава иначе на бензин heavy metal zork и това, че не ви се дават пари за бензин не прави газта по-добро гориво!!!

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Съб 12 фев 2011 8:46

Май в тая тема се говори за или против газова уредба никаде не се споменава нафта.Хората си казват мнението и личния опит с газ и бензин,плюсове и минуси,ама никои не е споменал за нафта в тая тема не се обиждаи ама според мен си офф в тая тема.Не съм ровил с търсачката и незнам дали има тема от рода на "бензинът ли е по добре или деизелът" или пък "кой вид гориво предпочитате" е ако има ти си за там. :Mr Green Fun
Надявам се че колегата с дизела засича разхода с пълен резервоар и после с доливане,а не да вярва на бордкомпютара :beer

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 12 фев 2011 8:48

myrshavija написа:Няма мужда да ме возиш - аз също карам 1.9тди - скоро ще станат 90000км от както е купена и имам "някаква" представа колко върви и колко харчи. Ако искаш и справка по дати мога да ти дам.

Ако имаш предвид това ауди комби не знам защо го сравняваш с голф по разход, след като разхождаш долу горе 2 голфа.

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Съб 12 фев 2011 9:52

Няма мужда да ме возиш - аз също карам 1.9тди - скоро ще станат 90000км от както е купена и имам "някаква" представа колко върви и колко харчи. Ако искаш и справка по дати мога да ти дам.

Ако имаш предвид това ауди комби не знам защо го сравняваш с голф по разход, след като разхождаш долу горе 2 голфа.

:да:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 12 фев 2011 10:31

Според мен е личен избор - кой каквото иска това да кара.И все пак - при един евентуален удар (никой не е застрахован) е напълно възможно да избухне тази бутилка.Зависи къде е удара, но за мен това си е риск, да няма спор -това в момента е най разспространено , най-икономично.Но сигурността не е за подценяване!Колкото и добри шофьори да сме , не знаем кой е отсреща.Аз лично съм обръщал колата по врати като съвсем нов шофьор, от тогава насам имам 100 000 км без произшествие , но тогава така или иначе се случи, не знам какво щеше да стане ако бях с газово...Дори по врати обърната двигателя си работеше (дизелов), излязохме 4 човека невредими.. то един път става!На никой не го пожелавам.Какъв е смисъла от всички защити в една кола, след като опасността си я имаме с газово, нима не сте чули за гърмящи коли с газови уредби дори без удар...Сигурността преди всичко, не знаех че се произвеждат коли с фабрично газово, при тях може би не е такова положението, но аз не се интересувам от коли с пластмасови фарове и кичозни дизайни - тоест коли след 2000г с много малки изключения!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 12 фев 2011 10:40

Колега ,моли се да не те среща мечка!На батко ми мерцедеса -дизелов ,както си вървеше и се запали.Виждал съм коли с грозни удари с газ без да се запалят .Така че.........!

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Съб 12 фев 2011 10:44

golf_td написа:Според мен е личен избор - кой каквото иска това да кара.И все пак - при един евентуален удар (никой не е застрахован) е напълно възможно да избухне тази бутилка.Зависи къде е удара, но за мен това си е риск, да няма спор -това в момента е най разспространено , най-икономично.Но сигурността не е за подценяване!Колкото и добри шофьори да сме , не знаем кой е отсреща.Аз лично съм обръщал колата по врати като съвсем нов шофьор, от тогава насам имам 100 000 км без произшествие , но тогава така или иначе се случи, не знам какво щеше да стане ако бях с газово...Дори по врати обърната двигателя си работеше (дизелов), излязохме 4 човека невредими.. то един път става!На никой не го пожелавам.Какъв е смисъла от всички защити в една кола, след като опасността си я имаме с газово, нима не сте чули за гърмящи коли с газови уредби дори без удар...Сигурността преди всичко, не знаех че се произвеждат коли с фабрично газово, при тях може би не е такова положението, но аз не се интересувам от коли с пластмасови фарове и кичозни дизайни - тоест коли след 2000г с много малки изключения!

то е такива като се обръщат като тебе са опасността ..

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 12 фев 2011 11:14

Колега player 123 , съжалявам че трябва да поспорим, но ме предизвикваш.Първо - колата беше току-що купена - най-много на месец.Бях млад шофьор без никакъв опит преди курса, както и след курса ( има някои които от малки карат с бащите си а и след курса продължават с тях).Взех книжката на 20 години , купих си кола на 22 години.Пътя беше с много прахоляк, колата поднесе с ниска скорост в населено място.Не бях пил алкохол, бях и с колан!Просто на всеки може да се случи.Опасността идва точно от такива като теб,защото ми се струваш много самоуверен!А ситуации има всякакви - опасността идва от неправилно изпреварване, високи скорости, алкохол, минаване на червено и т.н.Ако едно от тези неща беше в онзи ужасен ден на 2004 когато се обърнах - не знам дали щях сега да съм тук и да пиша! Така че недей се изказвай като пътен полицай, за когото винаги шофьора е виновен и не е преценил пътната обстановка.Това че запазих себе си и още 3 момчета невредими и колата с леки щети след този инцидент даже е много особено за млад човек без капка опит!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 12 фев 2011 11:22

Може да се случи на всеки!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 12 фев 2011 11:23

Айде и аз да напиша нещо,понеже гледам много остроумни хора се навъдиха тук...Аз преди 7-8 години изгубих управлението на тогавашния ми голф в остър завой с неповече от 40 км/час през юли месец,в най-голямата жега!Сега остава да познаете защо,ами беше толкова топло,че асфалта се беше разтопил точно където бяха минавали колите пред мен,бяха се получили като коловози и върху тях размазана гума от другите коли....Завъртях се в насрещното,но успях да я вкарам в пътя,след което спрях и като видях какво се е получило на пътя се хванах за главата... Оттогава съм сменил 5-6 коли и съм навъртял около 300 000км,въпреки всичко не смея да твърдя,че съм перфектен на пътя...Перфектни няма,тези дето твърдят,че са такива,тези които ръсят смело наляво-надясно определения към непознати хора,понеже се имат за шофери,просто са някакви комплексарчета... Колкото до газта,тази ми е трета кола на газ-проблеми няма...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 12 фев 2011 11:27

Боже, колко мъка...
Карайте си кой на каквото иска и не се карайте кое е по - добро!
Бутилката с газ не гърми толкоз лесно. Доста по - здрава е от резервоара, който най - често е пластмасов.
Около 80 атмосфери е налягането на рарушаване.
:beer

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 12 фев 2011 11:32

Абсолютно си прав за газта!По-безопастна от бензина е при правилен монтаж и изправна уредба!Преди два месеца дадох 200 лева за евросонда,просто за да съм спокоен!Остава обаче и момента с здравината на ламарината,смея да твърдя,че нищо,че колата която карам в момента е доста стара е много-много здрава на ламарина...Имал съм и опел,него го карах на бензин,защото при един лек удар щеше да се сгъне като фъшкия... :lol: :lol: :lol:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 12 фев 2011 11:45

Аз никога не съм карал на газ , така че моето мнение не е на човек който може да даде отговор от личен опит, ама съм чувал че някои бензинови двигатели са по пригодни от други, и освен това зависи и колко км минаваш - ако не я караш много .. няма нужда.Иначе няма да я спирам на газ при тия сметки дето тука ги правите - то си е без пари почти.Ама пък и в някои коли така силно мирише на газ че... абе неприятно.Ако не спъва много динамиката на колата..абе и аз не знам - тотално съм раздвоен, има си и плюсове но и минуси.Наскоро карах едно ауди 80 б3 без газово 1,8 карбуратор - ами собственика е много доволен от разхода ..пък и аз като я карах из града не се отклони много стрелката :lol:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 12 фев 2011 11:46

Един написа:Ако имаш предвид това ауди комби не знам защо го сравняваш с голф по разход, след като разхождаш долу горе 2 голфа.

Ей, тва чукчите писатели се множите като зайци! mhihi
Айде като ви мързи, ще ви дам линкче и ще ви го напиша като за писатели:
garage_vehicle.php?mode=view_own_vehicle&CID=1198
Карам Октавия2 1.9ТДИ.
Аудито даже не е печка. :banana

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 12 фев 2011 12:21

golf_td написа:Колега player 123 , съжалявам че трябва да поспорим, но ме предизвикваш.

Ма не се притеснявай,с него можеш да си спориш много mhihi

Само върни темата на зад и чети да видиш,то си е направо загубена кауза.

Върни се в “Автогазови уредби”