Колко газ Ви харчат колите:
- peikovi1994
- Автомобил:
- Двигател:
- George_131
- Автомобил:
- Двигател:
От скоро съм притежател на VW Голф 1.6 101к.с. AFT двигател, карам я на бензин, ама нещо много удря в джоба, та съм се насочил към слагането на газова, та имам няколко въпроса.
Разлика(освен цената) м/у обикновенна газова уредба(каквото и да значи това
) и газов инжекцион, също така какъв ще е разхода градско/извънградско с едното и другото? Оот прочетеното в тази тема разбирам че разхода е 12-13л. градско и 8-9л. извън, тези данни май не са от газов инжекцион. Другото, което ме интересува е колко парички трябва да приготвя и къде в Пловдив ще ме посъветвате да сложа газовата.
Разлика(освен цената) м/у обикновенна газова уредба(каквото и да значи това

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
George_131 написа:От скоро съм притежател на VW Голф 1.6 101к.с. AFT двигател, карам я на бензин, ама нещо много удря в джоба, та съм се насочил към слагането на газова, та имам няколко въпроса.
Разлика(освен цената) м/у обикновенна газова уредба(каквото и да значи това) и газов инжекцион, също така какъв ще е разхода градско/извънградско с едното и другото? Оот прочетеното в тази тема разбирам че разхода е 12-13л. градско и 8-9л. извън, тези данни май не са от газов инжекцион. Другото, което ме интересува е колко парички трябва да приготвя и къде в Пловдив ще ме посъветвате да сложа газовата.
Защо не помислиш за метанова уредба ? Аз сложих такава преди 2 месеца и сега ме е яд че не я сложиш преди 2 години , на метан ми върви много добре - по добре от пропана. Иначе газовия инжекцион ... скъпо и малко несигурно, аз бих заложил на обикновенна газова с клапани срещу гърмене. В софия в задръстванията сутрин и вечер където се чакам на светофаар на сточна гара по 10 мин ... ми гори 5.6 кг метан на 100 км (около 6 лв) ако карам междуградско ми идва около 4-5 лева на 100 км.
Върни се в “Автогазови уредби”