:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот player123 » Съб 12 фев 2011 12:23

ivoststefanov написа:
golf_td написа:Колега player 123 , съжалявам че трябва да поспорим, но ме предизвикваш.

Ма не се притеснявай,с него можеш да си спориш много mhihi

Само върни темата на зад и чети да видиш,то си е направо загубена кауза.

А ето го моят любим състезател с бързио гоуф :063: :063:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 12 фев 2011 12:39

player 123 - Aми явно нищо не можа да кажеш относно моя категоричен отговор и гледам че спора приключи - явно е по-добре да не се изказваш като хлапе, а преди това да потърсиш малко причини , ситуации и други гледни точки.Щото и аз като бях малък - като видя блъсната кола и казвах : "хахаа тоз къв смотан шофьор,блъснал си колата", ама смятам че тука сме всички над 18 и можем да мислим по-зряло или .... греша :roll:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 12 фев 2011 13:40

5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.

Спрете се!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 12 фев 2011 16:11

IvanMan написа:
5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.

Спрете се!
Съжялявам,че събудих темата заспала цели 15 дена.За цялата разправия съм виновен аз!В цялата тази разправия се доказа,че ние не само не уважаваме чуждото мнение,а не зачитаме и нашето собствено!Нямаме и уважението към другия,непознатия!Не знам манталитет,кулура или първите седем,ама работата е сериозна!Мисля,че и темата се изчерпа...Извинявам се на всички ако мислят,че съм ги обидил.Не чакам извинение за обидните думи които получих.Сори IvanMan...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 12 фев 2011 16:50

Чудно ми е при днешните цени на горивата как може да има още "против газовата уредба". :012:

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Съб 12 фев 2011 17:12

Ами има и такива, имам и бензинова кола и никога не съм се и замислял за газ. А ми прави впечатление от хората от обкръжението ми, които караха на газ, че след като си смениха колите с по-нови, никой от тях не си сложи газ, а или си купиха печки или си карат на бензин

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 12 фев 2011 17:24

Burner_inc написа:Ами има и такива, имам и бензинова кола и никога не съм се и замислял за газ. А ми прави впечатление от хората от обкръжението ми, които караха на газ, че след като си смениха колите с по-нови, никой от тях не си сложи газ, а или си купиха печки или си карат на бензин

Ами ето ,че има две мнения!Моите познати пък веднага сложиха след като си купиха новите коли.Лично аз не познавам такива които са карали на газ и не са доволни,не казвам ,че няма такива. :beer Със здраве !

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Съб 12 фев 2011 17:57

Ами те за това са темите за или против и е нормално да има привърженици и на двете :beer Аз още с първият си пост в тази тема изразих мнението си по въпроса и 15 човека се изредиха да ме убеждават, че не съм прав и газта е върха.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 12 фев 2011 18:10

А бе ,че не е върха ,не е !Ама на тия цени на горивата е наи добрият вариянт.Ако са на една цена газ и бензин ,никога няма да сложа.Тия километри дето съм ги минал ако бях на бензин никога нямаше да ги мина.

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Съб 12 фев 2011 18:21

Ето я пак задънената улица или по-точно неточното изказване, не е най-добрия вариант, а най-евтиния, въпреки, че най-евтиния вариант за каране е метана. Аз не съм почитател на тези алтернативни горива и за това си предпочитание плащам съответната цена :beer

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 12 фев 2011 18:39

Относно сигурността на газовите бутилки - доколкото знам рискът е преди всичко от излитане на бутилката при силен удар, а не толкова от взрив (не че не може да стане). Опасността от такова нещо е не по-малко сериозна отколкото взрив. Може би напречно разположените бутилки донякъде са по-устойчиви спрямо надлъжните и са по-навътре, но инерцията си е сериозен фактор.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 12 фев 2011 18:40

Burner_inc написа:Ето я пак задънената улица или по-точно неточното изказване, не е най-добрия вариант, а най-евтиния, въпреки, че най-евтиния вариант за каране е метана. Аз не съм почитател на тези алтернативни горива и за това си предпочитание плащам съответната цена :beer

Всеки си преценя ,Колега!Лично аз ако взема друг бензинов автомобил още на другият ден съм при моят газаджия.Мотора работи перфектно ,дърпа си нормално и на не последно място бъркам много по малко в джоба. :beer
пп.Не бих го направил ако бензина стане 1,20.

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Съб 12 фев 2011 18:52

A най-смешното в случая е човека пуснал пост с такава позиция за газта:

Meти написа:Колеги аз съм твърдо ЗА газовите уредби :!: Това дето го хвалят тоя дизел е глупост! Дизела толкова сажди и вредни емисии изхвърля,че незнаете колко се тровим от него :banghead: Пропанбутана е по икономичен по екологичен и още куп плюсове стига сте ми хвалили този Дизел в Гърция например частни автомобили нямат право да карат на дизел само даржавните и то по екологична гледна точка :wink: В куп други европейски страни колите на газ са с облекчени данаци дори някаде и се освобождават от данаци. твърдо ЗА АГУтата

А в същото време в същия този раздел е автор на тема, чийто първи пост е:

Meти написа:Колеги незнам какво да правя вече,откакто си сложих газовата все някакви ядове има. Първо като я поставих имаше същия проблем само,че го правеше и на място някакси губи високите обороти все едно не и фостига гориво,смених филтерчето на газовия клапанс ново и проблемите си останаха и отгоре на това почна дами гори 20л на 100км и накрая отидох при газаджиите в Люлин (аргус) момчето беше голям пич и я свали плочката и я препилва нещо и я обърна с щуцера към радиатора (аз я бях сложил към купето) върза ми маркучето за вакума защото го нямаше къде да го хвана и ми направи газ анализ.Разхода падна до 11,5-12 градско обаче проблема със високите обороти остана и то като карам над 70-80 км/ч а ми направи впечатление че газовия клапан мръзне става целия в скреж :shock възможно ли е да е развален и да не отваря? Или филтерчето се е запушило пак? и от него да ми прави тази мизерия защото майсторчето каза,че не е от изпарителя :x ако някой по запознат знае да пише ще съм много благодарен за съветите :beer

Имам чувството, че някои хора са мазохисти, като не визирам конкретно колегата който съм цитирал, а по принцип. А това да караш кола 90 коня и разхода да ти е 12 е пълно безумие

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 12 фев 2011 19:07

Виж какво ,това ,че не попаднал на точният газаджия е друг въпрос.И аз имах ядове ама едни прехвалени маистори ми сложиха газовото.Сега си имам ,човек и си ходя при него и ядовете ги няма.Скоро пак имах големи ядове ама газовото не е виновно а едни маистори при които ходих на елкон.

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Съб 12 фев 2011 19:19

Просто отивате при TheMachine и проблемите изчезват .. аз при друг не ходя само и единствено при него много е добър разбира си от работата и работи на добри цени :)

Върни се в “Автогазови уредби”