:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот Burner_inc » Съб 12 фев 2011 19:23

rokera671 написа:Виж какво ,това ,че не попаднал на точният газаджия е друг въпрос.И аз имах ядове ама едни прехвалени маистори ми сложиха газовото.Сега си имам ,човек и си ходя при него и ядовете ги няма.Скоро пак имах големи ядове ама газовото не е виновно а едни маистори при които ходих на елкон.

Ами точно поради тази причина не обичам допълнително вградените системи и не мога да разбера как може толко да хвалиш нещо, което поради една или друга причина ти е скъсало нервите, но само заради факта, че си си сложил такава система на колата тя е върхът и с горния пример исках да покажа точно това. А и не коректо да се правят сравнения за разход и пари за изминати километри за коли с разлика в мощността, като сравнението на някои колеги, че "аз за 100 км. плащам 12 лева за газ, а ти за 100 км даваш примерно 15 лв. за дизел или бензин, но не отчитам факта, че моята кола е примерно със 75 к.с., а твоята е 110-120 к.с."

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 12 фев 2011 19:38

Лично мен никога не можеш да ме убедиш ама както казах всеки сам си преценя.Аз съм твърдо ЗА и горещо препоръчвам на всеки които се колебае.Различни хора ,различни мнения!Всеки си преценя.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Съб 12 фев 2011 19:41

Наистина много се отклонихме от темата! Все пак вместо за или против газта набъркахме тук и дизела :screwy Истината е една, колите които можем да си позволим (болшинството от нас) са такива, че няма какво да им се чудим ако има по-евтин (и същевременно по-екологичен) начин за експлоатиране на превозното средство! Значи бас държа, че след време (ако няма в момента) в Дизел форума ще се пусне тема за или против био-дизела? Това, че едно гориво е алтернативно, не го прави по-лошо! Все пак технологиите се развиват и тенденцията е именно да се подобряват алтернативните горива, да се правят по пригодни към тях двигатели, като същеременно най-вероятно двигателя с вътрешно горене ще отпадне! Да бавно, особено в нашата държава, но това рано или късно ше стане :)
А по темата - ТВЪРДО ЗА ГАЗ :да: /но наистина фактор монтаж е по-важен от фактор марка на уредбата/

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Съб 12 фев 2011 19:46

rokera671 написа:Лично мен никога не можеш да ме убедиш ама както казах всеки сам си преценя.Аз съм твърдо ЗА и горещо препоръчвам на всеки които се колебае.Различни хора ,различни мнения!Всеки си преценя.

:да: Аз и не те убеждавам колега, просто изказвам различно мнение

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 12 фев 2011 23:50

Burner_inc написа:
rokera671 написа:Лично мен никога не можеш да ме убедиш ама както казах всеки сам си преценя.Аз съм твърдо ЗА и горещо препоръчвам на всеки които се колебае.Различни хора ,различни мнения!Всеки си преценя.

Пич, само разлайваш кучетат тук. Никой не пише за дизел, освен теб и още един от 3 страници насам. Никой не иска газ, ама на бензин няма живот при тези цени. Никой не слага газ от обич към гориво, просто принуда. Ако всеки има пари да кара това, което му харесва в България щеше да има само 3 марки автомобили - Мерцедес, Ферари и за недоразвилите се келеши БМВ и все бензинови.
Не ми казвай, че караш дизел, щото разход от 25лв на 100 не те притеснява, обаче те кефи дизела, присадките и тубите. За да караме с АГУ значи предпочитаме бензиновия двигател, спрямо дизела по една или друга причина. Просто АГУ-то ни допълнително облекчаване на бюджета.
Още 10 страници да изпишеш колко лошо е газта и че имаш право на това мнение, не можеш да убедиш никой тук, както и ние теб в погрешността на избора.
Аз също предпочитам бензин, обаче няма дохо дза това карам карам с АГУ, сега съм се запалил по ТДИ, обаче тия цени на автомобили и горива ми убиват желанието.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Нед 13 фев 2011 0:40

Burner_inc написа:Ами има и такива, имам и бензинова кола и никога не съм се и замислял за газ. А ми прави впечатление от хората от обкръжението ми, които караха на газ, че след като си смениха колите с по-нови, никой от тях не си сложи газ, а или си купиха печки или си карат на бензин

Колега аиде и аз да дам пример като твоя:Бащами си продаде старата кола и с парите си купи костенурка от новите бензинова и тои като твоите приятели не е сложил още газ,защо ли?Като гледам твоите расуждения ще си кажеш че на бащами му е дошъл акъла в главата и си кара на бензин и не му трябва?Еми не е така просот парите които събра му стигнаха смао да купи колата която искаше но все още събира 1200 лв за газов инжекцион!!!!!! Не е исклиучен и варианта с твоето обкражение че хората може да са имали средства до толкова че да закупят мечтания автомобил но да не са им останали пари за газова,защото повечето нови коли им препоръчват инжекцион които не е много ефтин,а толкова пари в днешно време трудно се спестяват :012:

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Нед 13 фев 2011 0:52

Burner_inc написа: А това да караш кола 90 коня и разхода да ти е 12 е пълно безумие

Ами колега защо да е безумие?Какъв расход очакваш да дава една кола на газ при положение че по каталог и дават 11.2 бензин градцко http://vw.testdrive.bg/modification/442 ... 890Hp.html да не забравяме че колата си е на доста години и не се опитваи да я сравняваш с по нови модели

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 13 фев 2011 9:58

За колегата, който се изказа преди мен - първо колега научи малко правописа. По темата - дали си на газ , бензин, дизел, метан, вода, кока-кола или водка в случая не е от значение.Но да имаш някакви пари и да ги дадеш всичките за кола - ето това е безумие.Като баща ти е взел костенурка от новите - честито , със здраве да я кара.Но доколкото знам тези коли никак не са евтини, на фона на цената им 1000 не са нищо.Ако човек купи такава кола се предполага, че печели добре, а ако си е дал и последната стотинка за тази кола - тя или ще стои като експонат или ще се продаде...

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Нед 13 фев 2011 10:33

velinsl написа:
Burner_inc написа:

Пич, само разлайваш кучетат тук. Никой не пише за дизел, освен теб и още един от 3 страници насам. Никой не иска газ, ама на бензин няма живот при тези цени. Никой не слага газ от обич към гориво, просто принуда. Ако всеки има пари да кара това, което му харесва в България щеше да има само 3 марки автомобили - Мерцедес, Ферари и за недоразвилите се келеши БМВ и все бензинови.
Не ми казвай, че караш дизел, щото разход от 25лв на 100 не те притеснява, обаче те кефи дизела, присадките и тубите. За да караме с АГУ значи предпочитаме бензиновия двигател, спрямо дизела по една или друга причина. Просто АГУ-то ни допълнително облекчаване на бюджета.
Още 10 страници да изпишеш колко лошо е газта и че имаш право на това мнение, не можеш да убедиш никой тук, както и ние теб в погрешността на избора.
Аз също предпочитам бензин, обаче няма дохо дза това карам карам с АГУ, сега съм се запалил по ТДИ, обаче тия цени на автомобили и горива ми убиват желанието.

Ти май или недовиждаш или не четеш!!! Къде толко пиша за тоя дизел дето си ме подхванал? Тука сте като коне с капаци братче.

pepo написа: Не е исклиучен и варианта с твоето обкражение че хората може да са имали средства до толкова че да закупят мечтания автомобил но да не са им останали пари за газова

Имат пари, но не искат повече газова scare

pepo написа:Ами колега защо да е безумие?Какъв расход очакваш да дава една кола на газ при положение че по каталог и дават 11.2 бензин градцко http://vw.testdrive.bg/modification/442 ... 890Hp.html да не забравяме че колата си е на доста години и не се опитваи да я сравняваш с по нови модели

Ами най- малкото се чувства тъпо човек, че голфа от примера ми е 90 коня, а харчи като гти

А да попитам участниците в темата защо съм забелязал някаква закономерност, че колкото по-нова е една кола, толкова повече броят на газовите намалява? И не искам отговори като на колегата по-горе, че нямат защото не могат да отделят по 1200 лв. за уредба.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 13 фев 2011 11:28

Именно и аз това се чудя - уж казват че си избиват не само газовата , ами и цялата кола - е щом е така значи то ако трябва заем ще вземат и пак ще сложат газова, защото нали все пак казвате че се избиват парите. Така че няма логика - 1200 лв даваш ама после пестиш, тогава къде е логиката ?

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Нед 13 фев 2011 11:34

Именно и аз това се чудя - уж казват че си избиват не само газовата , ами и цялата кола - е щом е така значи то ако трябва заем ще вземат и пак ще сложат газова, защото нали все пак казвате че се избиват парите. Така че няма логика - 1200 лв даваш ама после пестиш, тогава къде е логиката ?

И аз това се чудя къде е уловката. :roll:

Потребителски аватар
Romboni_kr
Автомобил: Mk3 Gti
Двигател: ABF

Мнениеот Romboni_kr » Нед 13 фев 2011 11:51

Колеги аз съм твърдо НЕ за газовите уредби,или бензин или навта.Това е.....

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Мнениеот zlatko83 » Нед 13 фев 2011 11:57

Що не прочетете въпроса от първа страница пък после да пишете глупости.
То от втора или трета страница на сам отговорите нямат нищо общо с повдигнатата тема.
Че пък даже и разни с киросинови печки се намесиха,то направо стана цирк :063: .
Ама на кои му пука нали е весело :drunk .

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 13 фев 2011 12:11

Че то дизела си е едно от най-доброто, затова е и толкова скъпо, изисква по мощен акумулатор, самите дизелови коли са по-скъпи от бензиновите такива. Дизела е по стабилен при натоварване, почти няма как да се случи дизел да откаже при вече работещ двигател.Особено пък при новите дизели няма това неприятно тракане и вибриране,ускорява супер добре, икономичност.. изобщо няма равен, предпочитан е много от по заможните хора с възможности и т.н.За съжаление обаче стана прекалено скъп!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 13 фев 2011 18:02

Колкото повече се харчи нещо, толкоз по - скъпо се дава на потребителите. Така стана с нафтата. Така става с газта.
Колкото по - малко от ваз карат на газ, толкова по - евтино ще я купувам. Нямам нищо против да съм единствен в БГ, каращ на това гориво.
А електро ще има, когато публиката узрее да плаща за ток на 100 км толкоз, колкото другите горива. Поевтиняване на транспорта е изключено.
И тая тема е за ключ отдавна. :beer

Върни се в “Автогазови уредби”