:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот ivo_555 » Нед 13 фев 2011 18:18

Що спорите за глупости, на всеки му е ясно че газово се слага заради икономията, всякакви там глупости за екология и не знам какво си няма, всичко е заради икономията! Сега да ви кажа аз защо карам на бензин, щото живея в широк център в не голям град, всички държавни институции са в центъра, лятото вървежните кафета пак там, големи магазини наоколо колкото искаш, на работа ходя със служебен транспорт, на село не ходя, и родителите ми живеят на 1 км от вкъщи! аз колата я карам като е по студено, бързам за някъде, нося багаж, или изпусна автобуса за работа :lol: ! Има няма 100 - 200 км месечно! Еми няма смисъл да дам 500 лева за газово нали? Освен това тези 200 км искам да ги мина на сигурно, не от безопасна гледна точка, а по скоро, да запаля и тръгна, а не да поливам изпарителя с топла вода, да прихълцва, и да ходя по газаджии за настройки прегледи и т.н. !

п.п. Моля, не правете изказвания от рода, "трябва ли ми изобщо автомобил", това съм, и го преценявам аз!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 13 фев 2011 19:06

E верно и аз ако карах толкова нямаше да сложа никога.Ама това за хълцането ,защо веднъж поне не ми хълцала и не съм поливал изпарителя с вода?Напротив,на газ пали и работи по добре.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 13 фев 2011 19:16

Да прав си, ама то или е до късмет, или до качествена уредба и майсторлък! Пък и такива са ми наблюденията от моите познати, все нещо не е наред по газовите!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 13 фев 2011 19:25

muns61 написа:Колкото повече се харчи нещо, толкоз по - скъпо се дава на потребителите. Така стана с нафтата. Така става с газта.
Колкото по - малко от ваз карат на газ, толкова по - евтино ще я купувам. Нямам нищо против да съм единствен в БГ, каращ на това гориво.
А електро ще има, когато публиката узрее да плаща за ток на 100 км толкоз, колкото другите горива. Поевтиняване на транспорта е изключено.
И тая тема е за ключ отдавна. :beer

Тогава ще те цакат с факта, че същите транспортни разходи се разпределят на по-малко автомобили. Иначе и аз да карам по 200-300км на месец и аз ще лашкам на бенц.
А дизела, бил скъп, скъп колко да по-скъп?
Бензинов автомобил + ГИ = дизелов автомобил по цена.
velinsl написа:
pepo написа:Много правилно,е газта сега е 1.35

Вчера мярнах Еко - 1,27 за литър.

Днес 1,26 за литър лека по лека достигаме до истината, но все още сме твърде далеч.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Нед 13 фев 2011 22:50

Burner_inc написа:
pepo написа: Не е исклиучен и варианта с твоето обкражение че хората може да са имали средства до толкова че да закупят мечтания автомобил но да не са им останали пари за газова

Имат пари, но не искат повече газова scare

pepo написа:Ами колега защо да е безумие?Какъв расход очакваш да дава една кола на газ при положение че по каталог и дават 11.2 бензин градцко http://vw.testdrive.bg/modification/442 ... 890Hp.html да не забравяме че колата си е на доста години и не се опитваи да я сравняваш с по нови модели

Ами най- малкото се чувства тъпо човек, че голфа от примера ми е 90 коня, а харчи като гти

А да попитам участниците в темата защо съм забелязал някаква закономерност, че колкото по-нова е една кола, толкова повече броят на газовите намалява? И не искам отговори като на колегата по-горе, че нямат защото не могат да отделят по 1200 лв. за уредба.

Колега какво ми е странното на отговора и никои не те пита какви отговори искаш защото темата не е твоя всеки каквото смята за правилно това отговаря.Като чета какви неща пишеш ти и твоето обкражение си имате стабилни доходи или не издържате семеиства щом 1200 лв в днешно време се отделят толкова лесно.Поне аз си мисля че са необходими поне 5 6 месеца за да се съберат тези пари от една средна заплата :no-no

Последна промяна от pepo на Нед 13 фев 2011 23:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Нед 13 фев 2011 22:58

golf_td написа:Че то дизела си е едно от най-доброто, затова е и толкова скъпо, изисква по мощен акумулатор, самите дизелови коли са по-скъпи от бензиновите такива. Дизела е по стабилен при натоварване, почти няма как да се случи дизел да откаже при вече работещ двигател.Особено пък при новите дизели няма това неприятно тракане и вибриране,ускорява супер добре, икономичност.. изобщо няма равен, предпочитан е много от по заможните хора с възможности и т.н.За съжаление обаче стана прекалено скъп!

Някои по запознат може да ме поправи но по мощния акумулатор се слага заради по голямата компресия на дизеловия мотор.Ква е връзката на акумулатора със скъпата и добра кола и кво обшо има темата за газова уредба с хваленето на дизела."По-заможните хора с възможности" явно купуват дизел защото е по икономичен от бензинов двигател, е смешно да си купят бензинова кола клас лимузина и да и сложат газ

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Нед 13 фев 2011 23:07

golf_td написа:За колегата, който се изказа преди мен - първо колега научи малко правописа. По темата - дали си на газ , бензин, дизел, метан, вода, кока-кола или водка в случая не е от значение.Но да имаш някакви пари и да ги дадеш всичките за кола - ето това е безумие.Като баща ти е взел костенурка от новите - честито , със здраве да я кара.Но доколкото знам тези коли никак не са евтини, на фона на цената им 1000 не са нищо.Ако човек купи такава кола се предполага, че печели добре, а ако си е дал и последната стотинка за тази кола - тя или ще стои като експонат или ще се продаде...

Колега ами чесно казано в момента има значение дали си на газ,нефта,бензин,кока-кола и каквото там каза и значението е,че темата е за газова уредба а не за нафта нито пък за кока-кола.И ще се повторя че сега точно тия 1000 лв трудничко се събират.Естествено,че като се съберат веднага ще се сложи газ на колата и между другото колата не стои каот експонат нито ще се продава а си се кара сувсем нормално както би се карала и ако имаше и газ :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 13 фев 2011 23:33

pepo написа:Като чета какви неща пишеш ти и твоето обкражение си имате стабилни доходи или не издържате семеиства щом 1200 лв в днешно време се отделят толкова лесно.Поне аз си мисля че са необходими поне 5 6 месеца за да се съберат тези пари от една средна заплата

Бих се съгласил, но човек ако си купува кола за 5-6-7 хиляди не би трябвало да се оправдава, че времената са трудни и трудно се "събират" 1200лв. 6-те хиляди как ги е събрал и защо не си е взел кола за 5 + ГИ?

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пон 14 фев 2011 0:16

Един написа:
pepo написа:Като чета какви неща пишеш ти и твоето обкражение си имате стабилни доходи или не издържате семеиства щом 1200 лв в днешно време се отделят толкова лесно.Поне аз си мисля че са необходими поне 5 6 месеца за да се съберат тези пари от една средна заплата

Бих се съгласил, но човек ако си купува кола за 5-6-7 хиляди не би трябвало да се оправдава, че времената са трудни и трудно се "събират" 1200лв. 6-те хиляди как ги е събрал и защо не си е взел кола за 5 + ГИ?

Колега Пепо, ти на 20 години издържаш ли семейство? Иначе за коментара на колегата Един мога да дам само :да:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 14 фев 2011 10:45

Aми много ясно - както са се събрали 6,7 хил. за кола - какво е трудното за 1000 лв.Това ми напомня на едни големи глупости тук покрай морето, където хора изкарват някакви пари от курорт и всички ги дават за кола, а после не могат да я поддържат :screwy или пък изкарват пари пари от продажба на земи и всичките за кола.Аз затова казах по-рано ако имаш например 6000 лв, дай 4 ,4,5 хил. за кола - за останалите не се притеснявайте - със сигурност ще им намерите приложение - дали за запълване на дупки в личния си живот или този на семейството си ако имате такова!Но има и друго - готовите пари колкото и много да са - лесно се харчат.Ако си вадиш всеки месец- тогава нямаш проблем нито с колата , нито с горивото и нито с нищо.Имам един приятел, който си купи ауди а4 новичко, някъде след 2001-ва година , но не може да го поддържа.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 14 фев 2011 18:24

Все едно тия 1200лв като ги дадеш отгоре на цената за да е TDI се събират по лесно...

А за поддръжката на колата - на запад си смятат колата според дохода и на никой не му пука после. При нас повечето хора взимат коли на ръба на възможностите им, за това е тоя рев колко скъпо е всичко.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 14 фев 2011 18:47

theultimate написа:Все едно тия 1200лв като ги дадеш отгоре на цената за да е TDI се събират по лесно...

А за поддръжката на колата - на запад си смятат колата според дохода и на никой не му пука после. При нас повечето хора взимат коли на ръба на възможностите им, за това е тоя рев колко скъпо е всичко.

Каде беше колегата който разправяше за Гърция все сешоари - до 1.2-3 , 1.4 вече е изтребител, на Запад не е по различно. Аз колкото тук Туарези и С класи съм видял на запад не...
Но газта е и ще има много + пред останалитге горива, даже пред Метана. По много причини. Та въпроса опира и в това че всеки трябва да се простира според джоба, както каза колегата ако имаш 7к купи кола за 5к другите 2 ще си отидат за части , аларми, каско и т.н Но ще имаш кола..
Повечето имаш 7к и взимаш още 1к заем че да се качиш на горния клас..Та ако се замислите ако повечето хора си правеха правилно сметката тая тема нямаше да я има... Успех!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 14 фев 2011 19:35

theultimate написа:При нас повечето хора взимат коли на ръба на възможностите им, за това е тоя рев колко скъпо е всичко.

Това е доста масово явление. Аз мисля, че човек ако има 10 хиляди е разумно да си вземе кола за 5-6 макс 7, да му останат за ГИ, ремонти и джобни. А не да имаш 4000 на камара, да вземеш 3000 заем и да се изцепиш с кола за 7000. После следва изцеждане на всички карти и джобове, икономисване от гуми, каско - имаме кола за имидж и стягаме каиша следващата 1 година. Докато се нормализират финансите тя колата се раздрънкала и обезценила.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 14 фев 2011 19:55

Бе то че е така с парите за кола, ясно. Ама като пише някой, че търси скромна кола, като почнат едни приказки за от 1.8 нагоре...

Велин от Сливен - карал съм и с бутилка за битова газ, ще ми цакат оная работа! Само ние в Европа плащаме за битовата газ акциз и други глупости, както за автомобилно гориво.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 14 фев 2011 22:42

pepo написа:Колега аиде и аз да дам пример като твоя:Бащами си продаде старата кола и с парите си купи костенурка от новите бензинова и тои като твоите приятели не е сложил още газ,защо ли?

колегите по горе маи имате навика да не четете всичко до краи ако вобще четете нешо.И на бащами не му е проблем да си я подуржа качествено и да си я храни със скъп бензин но едно облекчение с газова уредба ще му е добре на никои няма да са му излишни малко спестени пари но за това облекчение се искат пари на куп за инвестиция.
Burner_inc написа:
Колега Пепо, ти на 20 години издържаш ли семейство?

Ами колега не издържам семейство но примера го давам с бащами ако не си прочел които издържа семесто и казвам че на него са му малко трудни тия 1000+ за събиране.
И никаде не пише че е субирал пари за колата и я е зел на границата на възможностите щото гледам секи се напуъва тва да каже

Върни се в “Автогазови уредби”