:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот velinsl » Сря 16 фев 2011 1:42

muns61 написа:Бе то че е така с парите за кола, ясно. Ама като пише някой, че търси скромна кола, като почнат едни приказки за от 1.8 нагоре...

Велин от Сливен - карал съм и с бутилка за битова газ, ще ми цакат оная работа! Само ние в Европа плащаме за битовата газ акциз и други глупости, както за автомобилно гориво.

Браво, ти си ентусиаст! За съжаление от 1999-2005 лашкам на на бенц - готино ми беше, ама като се сетя колко пари можеше да спестя лошо ми става сега.
Хубаво ми казваше баща ми сложи си газова (газта беше около 50 стотинки, бензина под 1,10), ама лапешки ъкъл - кой да слуша. За съжаление не съм такъв ентусиаст и късно се усетих в ситуацията чак 2005, щото бензина почна да минава 1,20 за литър и ми се виждаше много.

Иначе по въпроса кой как си купува автомобил мога да кажа, че може би просто човека си е направил сметката, че ще може да си вземе автомобил, със заем който не би му бил проблем без да включва ГИ и ще си подържа и ще води нормален живот без да се лишава много много(в днешни времена всеки прави някави лишения малки или големи всеки си знае). Ако не е сметнал и ГИ-то в общата цена на автомобила значи не е преценил реално заема си. Ако заема не го затруднява не виждам проблем да си дръпне зааем за автомобил - в днешно време кой няма такъв дори и аз, ама моя не беше само за автомобил.

Пфу! Пропуснах намалението от 5ст на газта. Нямаше да ми е лошо да заредя на 1,21, ама не ми било писано.

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Вто 15 мар 2011 15:43

така и аз да се изкажа. мислите , че има икономия от бутилка и парче маркуч а.? пример на газ спестявате 30% икономия+ данъците на газовата + това че газовата е 1000лв до 500лв за карбуратор + това че непрекъснато се явяват ремонти по газовата и гарнитури по двигателя + това ,че отзат има бутилка 50-100кг + това ,че намирисва понякога на газчица+ това че нама мощтност двигателя + това че пак трябва да палиш на бензин и да го зареждаш+ това , че се прецаква бензиновата помпа. може до утре да изброявам негативите на газта и къде отиват спестяванията , отиват при различни джобове и портфейли. хубавото е , че газта не замърсява околната среда , но поне да я направят 0.70ст и да се спре с плащане за годишни прегледи и данъци и паспорти. субективно на нещата е това ,че няма много голяма икономия на газ от порядъка на 60к спестявата едни 1500 лв където и на улицата може да ги намери човек :063: + главоболията и ремонтите по златния инжекцион :063: :lol: за 1000 лв. на тези цени на газта няма никаква файда 30% са малко за сметка на главоболията. пак казвам газта трябва да е 0.70ст тогава има някакъв смисъл от газта :x и да когато слагаш газова трябва да е абсолютно нова уредба тези втора ръка трябва абсолютно да ги забранят. успех. :beer

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 15 мар 2011 15:56

gollf_fff. написа:... пак казвам газта трябва да е 0.70ст тогава има някакъв смисъл от газта :x и.. :beer

Тук си прав в момента газта (природния газ е около 65 стотинки) или около 1.30 за кг

Така че слагай смело природен газ(метан) и карай евтино.
Иначе за проблемите които си изброил явно са събрани обобщено ... ама за това няма да спорим .. :beer

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Вто 15 мар 2011 17:01

kossel написа:
gollf_fff. написа:... пак казвам газта трябва да е 0.70ст тогава има някакъв смисъл от газта :x и.. :beer

Тук си прав в момента газта (природния газ е около 65 стотинки) или около 1.30 за кг

Така че слагай смело природен газ(метан) и карай евтино.
Иначе за проблемите които си изброил явно са събрани обобщено ... ама за това няма да спорим .. :beer

проблемите на метана са същите , че дори и по-лоши както при агу само ,че е по евтин mhihi
има далавера да си на агу ама само , че е 1.3лв. mhihi

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Вто 15 мар 2011 18:08

за колегата над мен ти на газ карал ли си някога като за начало да попитам.И ако си карал явно некадърници са ти слагали газовата и колата не ти е била в наи добро технческо състояние.ОК при теб ги е имало тези проблеми ако предположим че вобще някога си карал по дълго кола на газ и си я подържал.Кви са тези митове и легенди че колата няма мощност,че гарнитури се прецаквали,че тряабвало да е палиш на бензин за да не се прецакала помпата. За обикновенна газова вобшще не е нужно да се пали на бензин зимата при -15 си паля на газ спокойно и позагрява малко и тръгвам,а помпата бензиновата когато съм на газ е изключена тва пак зависи от маистора дали ще ти е исключи.

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Вто 15 мар 2011 18:26

pepo написа:за колегата над мен ти на газ карал ли си някога като за начало да попитам.И ако си карал явно некадърници са ти слагали газовата и колата не ти е била в наи добро технческо състояние.ОК при теб ги е имало тези проблеми ако предположим че вобще някога си карал по дълго кола на газ и си я подържал.Кви са тези митове и легенди че колата няма мощност,че гарнитури се прецаквали,че тряабвало да е палиш на бензин за да не се прецакала помпата. За обикновенна газова вобшще не е нужно да се пали на бензин зимата при -15 си паля на газ спокойно и позагрява малко и тръгвам,а помпата бензиновата когато съм на газ е изключена тва пак зависи от маистора дали ще ти е исключи.

колкото и да звучи тъпо на газ икономията е много малка и не си струва да даваш 1000лв за инжекцион когато колата утре може и да те остави а парите които си хвърлил по газовата и ремонтите по нея са останали само мераци да влагаш в евтино предвижване. тази уредба ако не си навъртял над 100000км ,а си навъртял само 20 000км и утре колата ти не става за нищо и само ремонта и струва два пъти колкото газовата. не си заслужава за 30% икономия на газ на 1.30лв :lol:

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Вто 15 мар 2011 18:36

Гледам какви глупости пишеш и се чудя колко си ...... .Аз имах пасат на газ 1.8ми и разхода ми беше 10 газ за 2 години не съм направил нито един ремонт по колата освен масло и филтри.Сега имам БМВ което пак е на газ и харчи 12 бензин с леко каране което е 30.24лв на газ ми харчи 11 което е 14 лева дали няма икономия ? или неможеш да смяташ 16.20лв на 100км ако не е икономия ..аз карам средно по 100 км на месец което е 160 лева на месец икономия слагам 20 лева бензин за месеца 140 стават незнам къде са твойте 30% ....... няма да коментирам повече за теб :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 15 мар 2011 18:40

Пътуването ми от Бургас до Ст.Загора на газ е 20 лв
в най-добрия случай на бензин с моето каране при това с 95 октана пътя ми скача с 15 лв :D
ако от това трябва да ми е зле заради газовото нека :lol:

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Вто 15 мар 2011 18:42

Еми тва казвам че при здрава кола и добре сложена газова няма да имаш проблеми нито ще те оставя на пътя и т.н.Неможе да искаш на вече развалена кола да сложиш газ при някои самоук маистор и да очакваш всичко да е добре.ПРИМЕР:Мойта кола вече 140 150 000 км се кара на газ в българия(от 10 години се кара на газ аз съм я карал само 2 години другите 8 башами я е карал) еми нито съм сменял гарнитури нито мембрани на испарителя нито колата ме е изоставала някаде нито помпата ми е изгоряла нито на бензин паля и на газ доста по добре работи мотора и вобще не му се губи мощност (верно гори ми 12 13 газ но пък вурви по добре от на бензин) Как според теб се разваля двигателя от това че работи на газ зашото аз съм на противоположното мнение от личния си опит.сменял ли си масло на кола която се кара смао на газ която не е карана никога на бензин и не е палена дори на бензин е ако не си сменял да ти кажа че маслото при смяна излиза толкова бистро и чисто както е било когато съм го наливал а на мотор които с екара смао на бензин по мои наблиудения винаги маслото е доста по тъмно и мътно в сравнение с това което е било налято.Все си мисля че за мотора ще е по добре ако работи с чисто и бистор масло предполагам и по малко ще се износва.

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Вто 15 мар 2011 18:44

player123 написа:Гледам какви глупости пишеш и се чудя колко си ...... .Аз имах пасат на газ 1.8ми и разхода ми беше 10 газ за 2 години не съм направил нито един ремонт по колата освен масло и филтри.Сега имам БМВ което пак е на газ и харчи 12 бензин с леко каране което е 30.24лв на газ ми харчи 11 което е 14 лева дали няма икономия ? или неможеш да смяташ 16.20лв на 100км ако не е икономия ..аз карам средно по 100 км на месец което е 160 лева на месец икономия слагам 20 лева бензин за месеца 140 стават незнам къде са твойте 30% ....... няма да коментирам повече за теб :)

браво колега ти изкара , че на газ ти харче с 1 л по малко :063: което значе , че другите са се набутали , защото им дава разход с поне 2 литра повече бензин/газ. :063:

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Вто 15 мар 2011 18:47

gollf_fff. написа:
player123 написа:Гледам какви глупости пишеш и се чудя колко си ...... .Аз имах пасат на газ 1.8ми и разхода ми беше 10 газ за 2 години не съм направил нито един ремонт по колата освен масло и филтри.Сега имам БМВ което пак е на газ и харчи 12 бензин с леко каране което е 30.24лв на газ ми харчи 11 което е 14 лева дали няма икономия ? или неможеш да смяташ 16.20лв на 100км ако не е икономия ..аз карам средно по 100 км на месец което е 160 лева на месец икономия слагам 20 лева бензин за месеца 140 стават незнам къде са твойте 30% ....... няма да коментирам повече за теб :)

браво колега ти изкара , че на газ ти харче с 1 л по малко :063: което значе , че другите са се набутали , защото им дава разход с поне 2 литра повече бензин/газ. :063:

Колега да уточня че горенето зависи от регулирането на газовата казъл съм по горе че моята вурви по добре на газ от колкото на бензин за сетка на това ми гори 12 13 но при рагулиране на испарителя д апуска по малко ггаз или както се прави там(бащами си я беше регулирал да му гори 10 11 но беше много спъната за сметка на това) не пречи да гори по малко

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Вто 15 мар 2011 19:01

мани го тоя виж,че незнае за какво става навъпрос .. газовият инжекцион никога няма да даде висок разход с нормално каране 11.3 последно ми даваша леко леко из града аз на газ не е ръчкам ако искам си я обръщам на бенз .. а незнам кой си слага газов инжекцион и той му харчи с 2 3 литар повече от бенза .. не съм чувал такъв досега ти сигурно си единственият балък на света, който е бил преебан .. :screwy :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Вто 15 мар 2011 19:05

Аз нека уточня че имам наблиудения за обикновенна газова при инжекциона си няам грам идея кое как гори как се настроива и т.н.Но знам че обикновената газова дава по голям разход от инжекциона и нека не обиждаме колегата може някои да го е подвел или заблудил,а и просто даваме мнения от личен опит не е нужно се караме и да се убиждаме

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Вто 15 мар 2011 19:18

При газовия инжекцион максимум да ти гори +1лт. от една година карам на газ и до сега никакви ремонти е нямало по системата, на газ върви като на бензин няма проблеми :) Скоро мога да ида там дето ми сложиха газовата да ми го настройват да ми гори по малко, според вас това ще вреди ли на двигателя? има ли смисъл? че в момента колата е като стрела :drunk

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 15 мар 2011 20:55

За газовия инжекцион си прав,само дето не отчиташ,че задължително гориш бензин докато загрееш до 40 гр,!...за разлика от обикновената газова.но винаги газта идва по-икономична от бензина...както и да изчисляваш!Виж за дизелите може да се спори..карам и дизелова 1.9 ТДИ 110 к.с. и газова 1.8 АБС...Огромното предимство на дизела освен невероятния въртящ момет е факта,че ако искаш можеш да го караш суперикиномично(аз успях да падна до 5,8 градско),но и същевременно с ТДИ имаш огромен резерв от динамика и мощност,които да използваш във всеки един момент.За съжаление икономиите с газта са много трудни(газта още повече намалява КПД на бензинката)...дори от един момент нататък затварянето на кранчето парадоксално увеличава разхода(е не е парадоксално,защото просто повече натискаш газта!)...Правя сравнението съвсем обективно....от 15 години карам на газ,но ТДИ-то за 2 месеца ми грабна сърцето!Пък и сравнете...едни и същи маршрути газ 12/100 -нафта 6/100...Но една е истината-човек трябва съвсем да не си прави сметката за да кара на бензин!Особено при съвременните дизелови ДВГ!

Върни се в “Автогазови уредби”