Мнениеот Iezekil » Вто 16 авг 2016 12:14
Някъде назад из тези 300 страници бях писал,че моя 1,8 Вариант ми даваше градско в Шумен 14/100,а на дълг път с нормално каране 8.С изпъване 140 на магистралата съм удрял и 11газ.Тогава доста голфаджии и пасатаджии викаха,че е много...
Пак там някъде изказах разсъждения,че за извънградското е виновна късата ми кутия,а за градското оказва влияние релефа на града и броя на кръстовищата.Още съм на това мнение.
Какво се промени.Тогавашния разход беше с изпарител Волтран.Сега съм с БРЦ и вече засичам само смесено.Скорости от 140км/час от доста време несъм вдигал,че и сънувал.Засичам само смесен разход,който бетон е около 10/100.Лятото съм с големи гуми,зимата пък я подгрявам малко на бензин и е все толкова.
Но със сигурност съм я свалял до 7/100 на дълго,със макс.скорост 60км/ч.Същия разход 7/100 гори и едно РП в семейството,пак комби,но с малко по-скоростно каране и работа ,и настройки само на газ.Определено и скоростите му са малко по-дълги.
А в книжката разхода на бензин започва от 5,5- 6л/100км,като със всеки 10км.увеличаване на макс.скорост,разхода пропорционално се вдига с 0,5литра.
Имах и 115коня пасат,там със сигурност конете ядяха по-малко бензин от моите 90,по-малко се товареха и поддържаха по-висока скорост с по-малко обороти..
-
Прикачени файлове
-

- Това не е от моята книжка,но е някакъв пример за разход,свързан с десния крак
- 03032012564.jpg (34.5 KиБ) Видяна 1668 пъти