Колко газ Ви харчат колите:
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
ладичката я дават около 950 кила а голфа около 1100
Нищо лично ама, през 2016 година да спорите колко извънземни "коли" са Ладите....!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
moimoimoi написа:ами нормално, ладата е с независимо окачване отзад
Не позна.
На цял мост е.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Смисъл,че независимо как караш и какво правиш с нея,на ладата,все може да ти се откачи някое колело-къде предно,къде задно,оттам и термина 'независимо окачване' . Иначе е на мост.
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Руснак освен да прави танкове и оръжия, за друго не го признавам. А да и водка :) Карал съм мн. лади и няма смисъл да говорим. Това не е кола.
Няма какво да го обсъждаме!
Няма какво да го обсъждаме!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
1983 година Лада 1500S струваше в Кореком 3600 долара, Рено 18 - 8000. Колко такива Рена виждате на пътя? За времето си Лада беше добра кола на добра цена. Ако сте карали скапани таралясници, нормално е да имате лош спомен. Моята съм я взел от баща ми, купена нова и обслужвана и ремонтирана само от мен. За годините си е добра, но няма как да се сравнява с по-новите, освен като возия.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ники, няма смисъл да отваряме дума, че Ладите като технология от 1978-ма до към 1996-1997 не мръднаха - карбуратор и толкоз. Да не говорим за екстри - ел.пакети, климатик, борд. компютър и т.н. За времето си - визирам края на 70-те е била средна хубост кола с някои условности, след това вече с навлизането на инжекциите при по-масовите коли среден клас си е направо изостанала. Аз също съм имал удоволствието да покарам Лада, макар и само веднъж - два пъти, но не останах очарован. Баща ми имаха навремето 2101, не помня да е имало кой знае каква возия 

- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам ама админите май са в отпуска и ще има чистка тука :D
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:ладичката я дават около 950 кила а голфа около 1100
Явно вземаш твърде на сериозно числата от талоните, те много рядко имат някаква връзка с реалността.
Имал съм лада, точно като на Мунс, според кантара беше малко по-тежка от голфа. Около 1050кг за ладата срещу 1020за голфа. На талоните (старите талони, като тефтерче) пишеше, че голфа (4 врати 1,6) е 1480кг, а ладата 1450кг.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
За изминати 700км.600км магистрала и 100 км градско с 2О-30 км ,даде разход 8.7л на 100 км на газ.По метода пълно-празно го засякох
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
От 2 месеца имам голф 5 плюс, 1,6 102кс., сложих му и филтър кн. Пазарджик- София - Левкада по магистралите, със 100, 110кмч, даже има една част с много тунели 80кмч. 2 зареждания празно-пълно ми даде 32л 425км, 7,5л на 100км. Чесно казано съм много доволен, на бензин и с обикновеният филтър под 9 неможех даго бутна както и да го карах. Газта е по obd контрол
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Колата от профила-273 км,от които около 50 градско с 20 литра газ-7.69/100
Много съм доволен от разхода с тази настройка.Вярно колата няма много тяга,но гори малко.
Много съм доволен от разхода с тази настройка.Вярно колата няма много тяга,но гори малко.
lion_heart002 написа:Смисъл,че независимо как караш и какво правиш с нея,на ладата,все може да ти се откачи някое колело-къде предно,къде задно,оттам и термина 'независимо окачване' . Иначе е на мост.
Навремето, почти от нищото, на мен ми се извади предно ляво колело, от менте долен шарнир. Добре че карах с около 60 км/ч, но въпреки това спрях много трудно на три гуми, плъзгайки се стотина метра по бордюра. Когато ти се извади предно колело, загубваш почти на максимум спирачните и кормилните способности на колата и така си се движиш почти като неуправляема шейна, докато колата благоволи да спре някъде. Т.е. нещата стават много опасни...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
batVenci написа:Навремето, почти от нищото, на мен ми се извади предно ляво колело, от менте долен шарнир. Добре че карах с около 60 км/ч, но въпреки това спрях много трудно на три гуми, плъзгайки се стотина метра по бордюра.
Фантастика,даже не е и научна.
Zdravko Zankov написа: Фантастика,даже не е и научна.
Да така си беше, все пак нямаше никакви поражения по колата. Пътувахме трима човека, като се разминахме с лека уплаха. Даже аварията се случи близо до вкъщи. Отидох и взех друг шарнир, след което бързо го смених на пътя и продължихме все едно нищо не беше се случило...
Върни се в “Автогазови уредби”