stefan4o написа:Газаджиите ги остави, с тях няма смисъл да се занимаваш.
От диаметъра на плочката,зависи колко въздух ще минава през нея.Ако плочката е с голям диаметър,може да се ограничи само въздуха!
stefan4o написа:Газаджиите ги остави, с тях няма смисъл да се занимаваш.
mario123123 написа: защото аз преди да го карам да я закачат коллата, отвивах с ключ 14 и въртях по посока на часовниковата стрелка, мърдам малко и стягам и гледам как върви и дали чука на бензин...
ivan_pop написа:А предварението влияе повече на вървенето отколкото на разхода!

stefan4o написа:ivan_pop написа:А предварението влияе повече на вървенето отколкото на разхода!
А вървенето и разходът нямат ли някаква зависимост? Ако колата ускорява по-леко в ниските обороти с по-малко газ няма ли да гори и по-малко
Направил съм си своите изводи за предварението и смесите. При обикновена уредба няма как да нагодиш колата да е ОК във всички режими на работа. Да не говорим, че с газ-анализатор резултатите невинаги са добри и откъм вървеж и разход, щото и този филм съм го играл преди години. Аз глася първо предварение и тогава пипам по врътки и тройници. Отделно на теория всеки един горивен мениджмънт се опитва да докара стехиометрията да е оптимална за всеки един режим на работа. Когато намесим и управлението на предварението, което според режимите на работа е с променливи стойности и става... Говорейки за архаични автомобили - карбураторни и монота там нещата са много далеч от оптималните на бензин, а какво остава за плочка с две кранчета за газ... Оттук насетне смятам, че човек трябва да си гласи колата на газ да движи отлично с минимален разход в тези режими, в които се кара най-често.Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 41 госта