не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
Изолирането на подгряването на всмукателния колектор/таралежа/ може да се осъществи, но някой с познания да обясни има ли полза от това при работа на двигателя предимно на газ.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
При мене има...пали и работи по-добре определено като е студено.
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За ел.подгрева може да се махне релето, може да се извадят двата мъркуча и да се съединят с тръбичка, но на практика дали има полза от упражнението. Никой с познания и практически опит не отговори. Всички казват, че газта не се обича с топлия въздух, но без подгряване бензина кондензира по стените на колектора и се влошава качеството на сместа. Аз карам предимно на газ и искам да попитам дали си струва???
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По принцип някои си махат подгрева т.нар. таралеж физически от колектора. Режат ли го, пилят ли го, не знам ама... казват имало ефект - все пак по-малко съпротивление в колектора - по-добро пълнене.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
vilden написа:За ел.подгрева може да се махне релето, може да се извадят двата мъркуча и да се съединят с тръбичка, но на практика дали има полза от упражнението. Никой с познания и практически опит не отговори. Всички казват, че газта не се обича с топлия въздух, но без подгряване бензина кондензира по стените на колектора и се влошава качеството на сместа. Аз карам предимно на газ и искам да попитам дали си струва???
Ако караш само на газ да.Иначе не.Няма как да премахнеш подгрева на колектора ейтака с една тръба,защото от главата водата отива в колектора.Трябва да запушиш отвора на онази гумичка между колектора и главата.Физически ако караш на газ може да изключиш колектора с реле,а не да махаш неговото.В положение газ релето да е НО(нормално отворено),и да прекъсва +са до таралежа,а при каране на неутрално и бенз да става НЗ.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Айде преди да изкл. и барникате каквото и да е, си иззяснете функцията на таралежа и кога работи, и кога се изключва, т.е. кое го управлява!
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Забелязах че някой колеги са писали тук само да си покажат колко са им дълги "газ анализаторите"
Да не казвам че някой карат на газ още преди да влезе в България (как си карал 22години на газ като тук има газстанции от близо 15 години).
Защото от кола до кола има разлика.
Пишете се майстори а в същото време никой не казва нищо хубаво за "майсторите"
При нормална работа на клапата не се променя дебита на въздуха а само температурата. Системата си поддържа около 45градуса. Нито повече нито по малко а когато е изолиран топлия въздух на
-10гр. външна температура какво става.
Аз като може би последен правил ремонт по системата мога да кажа(а не да предполагам и давам акъл защото така съм прочел) че е в плюс при каране на газ поне студените дни.
А по темата със запушването ето колко кг. въздух са необходими за оптимално изгаряне на бензина и газта
така че ако търсите баланс със запушване няма да стане.
Gasoline: 14.7
Propane: 15.5
Като тегля чертата ще кажа правете каквото искате според мен за някой хора най добре ще е да си изкараш тръбата на газта през задния прозорец и да ползваш налягането от нея за задвижване.
Нормално работеща клапа само на газ(проста) 1.6 мотор 2/3 разход НАДОЛО по редовни обороти 1300 а като загрее 850/900
Не се занимавайте с глупости да изолирате водата и подгрева. НИЩО хубаво няма да стане.
Да не казвам че някой карат на газ още преди да влезе в България (как си карал 22години на газ като тук има газстанции от близо 15 години).

Защото от кола до кола има разлика.
Пишете се майстори а в същото време никой не казва нищо хубаво за "майсторите"
При нормална работа на клапата не се променя дебита на въздуха а само температурата. Системата си поддържа около 45градуса. Нито повече нито по малко а когато е изолиран топлия въздух на
-10гр. външна температура какво става.
Аз като може би последен правил ремонт по системата мога да кажа(а не да предполагам и давам акъл защото така съм прочел) че е в плюс при каране на газ поне студените дни.
А по темата със запушването ето колко кг. въздух са необходими за оптимално изгаряне на бензина и газта
така че ако търсите баланс със запушване няма да стане.
Gasoline: 14.7
Propane: 15.5
Като тегля чертата ще кажа правете каквото искате според мен за някой хора най добре ще е да си изкараш тръбата на газта през задния прозорец и да ползваш налягането от нея за задвижване.
Нормално работеща клапа само на газ(проста) 1.6 мотор 2/3 разход НАДОЛО по редовни обороти 1300 а като загрее 850/900
Не се занимавайте с глупости да изолирате водата и подгрева. НИЩО хубаво няма да стане.
Да не казвам че някой карат на газ още преди да влезе в България (как си карал 22години на газ като тук има газстанции от близо 15 години).![]()
ЧНГ,явно си се родил доста късно

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти знаеш за газстанции от 15 г, толкоз ти се простира паметта. Първата кола на газ в нашето семейство бе Москвич 412, 1974 г. Караше се с битова бутилка.
Някой запитвал ли се е, защо са тези подгреви на дросел, смукател и прочие и защо някои коли нямат такова нещо?
Всеки има право на мнение, съпроводено с аргументация.
Стойностите, които даваш, са за килограм, не за литър.
А настройки се правеха и преди газанализаторите, и даже успешно!
Някой запитвал ли се е, защо са тези подгреви на дросел, смукател и прочие и защо някои коли нямат такова нещо?
Всеки има право на мнение, съпроводено с аргументация.
Стойностите, които даваш, са за килограм, не за литър.
А настройки се правеха и преди газанализаторите, и даже успешно!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
В интерес на истината газстанции имаше и през камунистическото време, но бяха много малко, и предимно в големите градове. Тогава колите с газова уредба бяха като жълтите врани
, но пък бяха освободени от данък. Виждал съм една-две лади, и една комшийска дачия на газъ, преди 89-та. Тогава метан беше екзотична дума...

-
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен всичко си ми е както си е оригинално.Динамика и разход съм доволен,а и ми се налага понякога да карам и на бензин,понезе постоянно си засичам газта празно-празно.
Не бъркайте входящия възух(топъл/студен) и подгрева.Ако целта е само да не замръзне дросела и двигателя да загрее по-бързо,при климата тук,няма проблем.
Пресен пример,пластмасов колектор(изолира двигателя от дросела) без подгрев и "блокирана" клапа към студено,300км перфектен разход и вървене(при тръгване t -13C).
+ за студения въздух.
Пресен пример,пластмасов колектор(изолира двигателя от дросела) без подгрев и "блокирана" клапа към студено,300км перфектен разход и вървене(при тръгване t -13C).
+ за студения въздух.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Zerga3GT написа:
Нравствено поучителния тон си го усвоил, остава да почнеш да пишеш и нещо умно и ще си number 1
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD написа:В интерес на истината газстанции имаше и през камунистическото време, но бяха много малко, и предимно в големите градове. Тогава колите с газова уредба бяха като жълтите врани![]()
, но пък бяха освободени от данък. Виждал съм една-две лади, и една комшийска дачия на газъ, преди 89-та. Тогава метан беше екзотична дума...
Освободени, таратанци!
На газовите уредби имаше един абсурден данък, май над 300 лв - никога не съм го плащал!
Заради него се сваляше уредбата, като ще ходиш на преглед...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а как се отразява изолирането на тази клапа върху работата на бензин?
да приемем че при работа на газ е по-добре да е изолирана (не разбирам може би е така)
аз си мисля че когато мотора е загрял тя така или иначе затваря или греша за принципа й на действие?
да приемем че при работа на газ е по-добре да е изолирана (не разбирам може би е така)
аз си мисля че когато мотора е загрял тя така или иначе затваря или греша за принципа й на действие?
Върни се в “Автогазови уредби”