газов инжекцион или обикновен изпарител?
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: газов инжекцион или обикновен изпарител?
за ГИ махат всичко освен бутилката с тръбите ,по късно ще кача снимки от един изпарител който ми подариха,напълно обслужен е преди 6 месеца и е бил на Форд 1600 пълна инжекция 16 винтила.харчел е извънградско 7,8 и 11,12 в града
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Разходът съвсем не зависи само от изпарителя (или от изправността му). Той може на Форд да е харчил 11/100 градско, ама на твоята кола не значи, че пак ще даде толкоз 
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Абсолютно е така,нещо не ми се вярва да е под 15-16 градско разхода.Пък то зависи и от маршрута,форда може да е карал по околовръстното 
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
имате право,форда тежи 800 кг. а шарана 1600
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
wetrelaks написа:имате право,форда тежи 800 кг. а шарана 1600
Може, ама да е била първата Фиеста. Ескорт е съизмерим по тегло с Голф. А и приказките за разход са като рибарските лакърдии.
Купи си нов изпарител БРЦ.
- Iezekil
точно с теб не ми се спори,знам че си много в час,колега.Но тук ще те питам-с какво твоя БРЦ е по-добър от моя Волтран?Освен с цена...Нека човека си реши според джоба
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това е все едно да питаш с какво Сони е по-добро от Нео, освен по цената 

- Iezekil
оо,и друг уважаван от мен съфорумец.Е не е все едно,щото няма електроника,а и това са фирми с традиции.Понеже няма как да ми отговорите,аз ще се прежаля и другия път ще купя скъп изпарител с надеждата да почне да ми гори 6/100 за да си избия поне разликата в цената.
пп.Нека човека си реши сам всъщност,няма да го убеждавам,очаквам същото и от другите.
пп.Нека човека си реши сам всъщност,няма да го убеждавам,очаквам същото и от другите.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:точно с теб не ми се спори,знам че си много в час,колега.Но тук ще те питам-с какво твоя БРЦ е по-добър от моя Волтран?Освен с цена...Нека човека си реши според джоба
Минали са ми през ръцете доста БРЦ и Волтрани, няма голяма разлика. При Волтран има бройки, дето не могат да се настроят, докато не го отвориш и да му наместиш рамена и пружини.
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета , убедихте ме , ще си купя БРЦ при първа възможност ,после ще споделя разхода разбира се .
- Iezekil
Е,щом е тъй да разкажа нещо за лека нощ...
5-6 години карам с моя волтран с тръбички към първия клапан сложени наопъки.Сиреч,клапана въобще не спира газта,спирал я е единствено клапана на самия изпарител,не знам как.След 6 години почна да не държи добичето.Помислих че е втория клапан и купих цял изпарител за по евтино плюс първия клапан за всеки случай.Когато развих тръбите за да го сменя/клапана с филтъра/,видях грешката на газаджиите.Смених им местата на тръбите и заработи,но вече бях сменил и изпаритела.За толкова време е бил само за украса този клапан а цялата работа е вършел изпаритела с неговия си клапан,който още не знам за какво е..
5-6 години карам с моя волтран с тръбички към първия клапан сложени наопъки.Сиреч,клапана въобще не спира газта,спирал я е единствено клапана на самия изпарител,не знам как.След 6 години почна да не държи добичето.Помислих че е втория клапан и купих цял изпарител за по евтино плюс първия клапан за всеки случай.Когато развих тръбите за да го сменя/клапана с филтъра/,видях грешката на газаджиите.Смених им местата на тръбите и заработи,но вече бях сменил и изпаритела.За толкова време е бил само за украса този клапан а цялата работа е вършел изпаритела с неговия си клапан,който още не знам за какво е..
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="Iezekil"]
.. Да не забравим,че трябва да се монтира и евросонда/ако няма/.quote]
Няма смисъл да налива пари за стара уредба. Както писа по-горе бутилката му е на мястото на резервната гума - т.е. под автомобила .Не се завират отдолу да гледат за сонда. А и с тая сонда само проблеми ще има.
.. Да не забравим,че трябва да се монтира и евросонда/ако няма/.quote]
Няма смисъл да налива пари за стара уредба. Както писа по-горе бутилката му е на мястото на резервната гума - т.е. под автомобила .Не се завират отдолу да гледат за сонда. А и с тая сонда само проблеми ще има.
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще ходя на прехвалени газаджии и ще пиша до къде съм стигнал
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте,газаджиите ми казаха газов инжекцион.някакви 880 лева с евросонда и италианса уредба с БГ.компютър . честито !!!!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Какви са изпарителя и рейката? Компютъра какъв е?
Върни се в “Автогазови уредби”