Намаляване на разхода на газ - пълен провал.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Намаляване на разхода на газ - пълен провал.

Мнениеот nepreklonniq » Сря 21 мар 2012 19:48

[/quote]

Иначе за чашките и тем подобни си има реално смисъл,но зависи как ще е направена центровката :Mr Green Fun[/quote]

Колега, сподели за чашките и настройките - вече разбрах, че имаш опит...

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 05 апр 2012 14:56

Нали се чудите как ще върви на бензин с тази модификация. Е ще ви кажа при мен как е. При нормално каране няма ралика. При пълна газ на бензин върви добре до 3000-3500 и там забива, не може повече. Получава се така понеже системата е моно-джетроник, компютъра следи колко е натисната газта и блъска толкова гориво, само че не знае че ние сме хитри и сме му спрели въздуха и буквално се дави. Ако системата беше с дебиромер, нямаше да се получава така.
Пробвал съм я на магистрала на бензин, с газта до долу върви до 120 и забива, и почва да пуши черно отзад, ако върна леко газта вдига 140. пробвал съм без тази плочка на бензин - вдига 190. Може би при колегата с карбуратора няма да се получава така, но при моно джетроника няма шанс. Но все пак важното е колата да върви добре на газ, бензина е резервно гориво :mrgreen:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 05 апр 2012 15:19

genov1 написа:Нали се чудите как ще върви на бензин с тази модификация. Е ще ви кажа при мен как е. При нормално каране няма ралика. При пълна газ на бензин върви добре до 3000-3500 и там забива, не може повече. Получава се така понеже системата е моно-джетроник, компютъра следи колко е натисната газта и блъска толкова гориво, само че не знае че ние сме хитри и сме му спрели въздуха и буквално се дави. Ако системата беше с дебиромер, нямаше да се получава така.
Пробвал съм я на магистрала на бензин, с газта до долу върви до 120 и забива, и почва да пуши черно отзад, ако върна леко газта вдига 140. пробвал съм без тази плочка на бензин - вдига 190. Може би при колегата с карбуратора няма да се получава така, но при моно джетроника няма шанс. Но все пак важното е колата да върви добре на газ, бензина е резервно гориво :mrgreen:

Генов, не зная дали имаш предвид мен за карбуратора, но и при мен е същият ефект. Като смачкам газта малко се чуди дали да върви, забива муцуната, като боравя по-плавно с педала на газта нещата що-годе биват, но колата се движи така на бензин, все едно съм я скопил максимално, но на газ. Т.е. явно смесите стават доста неприятни (богата). Съдя за това по ауспуха ми - като покарам 1-2 дни и става черен-черен да не казвам като какво. Аз също ползвам бензина като резервно гориво и мисля, че за кола, която в 95% от времето й се кара на газ за бензина е важно само да може да пали и да работи що-годе на него, колкото да идеш да заредиш газчица mhihi
За останалото съм съгласен - празен ход се наглася супер лесно, няма тресене, игра на обороти и т.н., каквито съм виждал с другия ми дифузьор. mhihi

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Чет 05 апр 2012 15:33

Да, точно теб визирах, човека с карбуратора :mrgreen: . Незнам, при мен на бензин върви по същия начин ако не се юрка, даже ако си спокойна душа няма да го усетиш. Само при пълна газ почва да се дави. Но при мен няма такива облепвания на филтри и шишета от кока кола, аз съм със плочка, мисля че беше на 28 мм, което си е доста малък отвор, плюс това е обърната с конуса надолу и така още повече стеснява отвора понеже съвпада с дюзата. в някоя тема даже бях качил снимки точно как е

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 05 апр 2012 15:34

Идеален ти е отворът. Моят е 26мм, описаното от теб на бензин е почти като при мен. Така ли дойде колата отвън? Ако не ти е проблем да се видим някой ден да погледна плочката ти :wink:

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Чет 05 апр 2012 15:48

Да, така си дойде от жабария. Първо се чудих защо са сложили такава плочка, та да спъва колата на бензин, но после се усетих че не е случайно. Кой кавото ще да казва, за мен италянците са номер 1 в газовите уредби. Всички подредено, нагласено както си трябва. Тук в България отидеш да ти сложат една газова уредба и се почва със :banghead:

П.П да, може да се засечем някой ден, така и не съм виждал на живо никой от форума до сега, но ще се разберем на лични

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Пет 09 ное 2012 16:19

Малкия разход на газ не се постига като затвориш тройника, а като го отвориш! Обаче тънканата е да затвориш кранчето за обороти, на изпарителя. Просто ми намали разхода с най-малко 0,5 литра. Градско няма да казвам, че от град до град и отсечка в града си има разлика. Но извънградско преди с много багаж 8,2 литра. Сега само 7,5!

Върни се в “Автогазови уредби”