Gigabyte написа:Vag Com-а мисля

Иначе мисля ,че другите компоненти са ми правилно избрани... 0,5мм ход на буталото и 2,2мм дюзи и остава играта с налягането... което при 1.0 е супер вървеж ,но разхода идва малко нанагорно(15-16 градско) ,дали ако си направя точките 30-40км на бензин и толкова на газ ще има промяна във вървежа и разхода при това налягане или трябва да подбера някакво друго и пак да събирам

подходът ти не е правилен, най добре почни всичко от начало, задай dP=1,15.....1,25, и подбери дюзите така че да получиш газово време на ПХ около 5...5,5мс. след автокалибровката. След това вече събери картите, и ако не ти харесва разхода обеднявай, но не под нивото получено при автонастройката.
Иначе колегата по-горе може би дава съвет настройките да се правят като се следи дългосрочната корекция на бензиновото ECU, т. нар. "Long tream" и краткосрочната моментна корекция "Short tream". Това може би е най правилният подход, но си иска доста каране. Ето тук хората които наистина си разбират от работата са се опитали да обяснят с няколко думи за какво става въпрос:
http://www.kolegi.info/viewtopic.php?f=21&t=5537Напоследък и аз нещо вземам да не вярвам на газовият софт. Следя си нещата с OP-COM-a, само че при мен не е в проценти, а стъпки. Т.е. дългосрочната корекция е разделена от 0 до 255 стъпки, като идеалната смес е 128 стъпки, нагоре беднее, а под тази стойност богатее.