Плюсове и минуси за газта - Кое е по разумно ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Re: Плюсове и минуси за газта - Кое е по разумно ?

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пон 12 авг 2013 13:16

StrEagle написа:Или пък другата крайност - Panamera, Cayenne, BMW 750.. с газови уредби.. :mhihi

Какво лошо има в това?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 12 авг 2013 13:18

Като си купуваш подобна кола се предполага че разхода не те притеснява

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пон 12 авг 2013 13:42

И това е вярно, че при толкова пари за кола разхода не трябва да те притеснява, но какво лошо има ?Ако може да се направи колата на газ и да се кара без проблем и човека си я подържа какво лошо?
И аз познавам разни индивиди каращи 25 годишни талиги с моно или карб на бензин и не ги притеснява разхода, но не си купуват и по-нови коли.
Да караш примерно стар голф 2 или пасат на бензин е същата идиотия като да караш ново бмв седмица на газ ама ги има такива хора.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 12 авг 2013 13:47

renault_19 написа:Да караш примерно стар голф 2 или пасат на бензин е същата идиотия като да караш ново бмв седмица на газ ама ги има такива хора.

Това по темата + - за газта ли е, защото на обща тематика да караш рено също е мазохизъм, придържайте се към заглавието :death

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пон 12 авг 2013 14:24

Газта си ОК, последното ми засеичане, беше 12 / 100 газ - магистрала, 2-ма човека с не много багаж, скорост между 140 и 170 и климатик през цялото време. Сливен-София 2 ч. и 45 мин., около 280 км. Ако дизел при тези условия даде под 6, бих приел, че нафтата е по-добре :mhihi

ПС: Колата е Голф 4 1.6 АКЛ

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пон 12 авг 2013 14:27

Значи аз имам и голф и рено и бус транзит и лада нива, но това е друга тема.
Да беше по темата към колегата който се чудеше как можеш да караш какво беше порше кайен или някаква седмица на газ и аз казах че същото е да караш 25 годишен кошник на бензин.

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Пон 12 авг 2013 17:32

siso_k написа:Газта си ОК, последното ми засеичане, беше 12 / 100 газ - магистрала, 2-ма човека с не много багаж, скорост между 140 и 170 и климатик през цялото време. Сливен-София 2 ч. и 45 мин., около 280 км. Ако дизел при тези условия даде под 6, бих приел, че нафтата е по-добре :mhihi

Не,че се заяждам ама при 140-170км/ч тия 280км трябваше да ги минеш за 2 часа :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 12 авг 2013 17:48

На всеки сметката му е различна. И аз познавам хора, дето си карат кошниците на бензин, няма лошо. Просто карат по-малко и това е. А тия, дето сме на газ, дето се казва и до тоалетната с кола ходим. :mhihi

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пон 12 авг 2013 18:46

Lonely-Wolf написа:
siso_k написа:Газта си ОК, последното ми засеичане, беше 12 / 100 газ - магистрала, 2-ма човека с не много багаж, скорост между 140 и 170 и климатик през цялото време. Сливен-София 2 ч. и 45 мин., около 280 км. Ако дизел при тези условия даде под 6, бих приел, че нафтата е по-добре :mhihi

Не,че се заяждам ама при 140-170км/ч тия 280км трябваше да ги минеш за 2 часа :mhihi

Спирах да зареждам веднъж и да пикам веднъж, така че съм се позабавил малко :smile Един два пъти попадах и в трафик - една руса п***а с БМВ си беше помислила че може да кара.

Иначе по темата - ако съдя по моята колата, за мен минуси няма. Колата върви като на бензин. Ако карам по спокоино - до към 100-120 пада на около 8-9/100. Двигателя не мисля че му става нещо - ако се сменят редовно консумативите проблем няма. Затова аз още като си взех колата ѝ сложих газ и засега съм много доволен.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 12 авг 2013 18:59

По темата е писано ,писано.........!!Твърдо ЗА газова уредба .При тези цени на газта въобще няма да се замисля ако карам бензинов мотор.А това ,че газта съкращавала живота на мотора са пълни глупости .Голфа е на 220 000 от които 120 има на газ .Перфектен !!Единствено ,проблеми с бобини .За тези километри -3 броя .

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 12 авг 2013 19:12

За мен единствения минус беше бутилката в багажника.От както сложих на резервната гума и видя чистичкия и празен багажник,този минус изчезна.Пълначката също е побрана цялата под капачето за зареждане на бензин и по нищо не личи че колата има газ.Без дупчене на брони,миризма в купето и т.н.
Даже и ми показва нивото на копчето,което пък съм вградил в едно от празните капачета над пепелника :mrgreen

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 13 авг 2013 17:28

Слагаш малка бутилка и няма проблем .Сега има газостанции на всеки километър .Пълначката беше на бронята отзад и въобще не стоеше лошо .Даже не се и виждаше ,черна капачка като бронята .

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Вто 13 авг 2013 23:45

kris11 написа:
Black-diamant написа:Издържат като се влачат на пета с 80-90 по новите магистрали и после се бият в гърдите че карат само на бензин и няма да сложат никога ГНЯЗ.

Ади сега . Не ти е настроена уредбата като трябва. Рибата на мгистралата върви с 130-140 на 5 та спокойно с климат на минимум температура. Бензиво автомобил е -за да му се сложи ГИ, ама не на всички е сполучливо/някои плачат от клапани, някои от мн.скъпи уредби, някои от настройки...../

Колега, не си ме разбрал какво искам да кажа. Колегата над мен питаше как хората издържат финансово да карат САМО НА БЕНЗИН, без да са сложили ГЪЗ? И аз отговарям, че тези, които НЯМАТ все още гьоз, а карат само на бензин, нарочно се влачат с 90-100 по новите магистрали /където се предполага че за да им се насладят трябва да карат със 130-150/, само и само за да им изхарчи по-малко бензин /защото на пета с 90-100 е най-икономично/. Други бензинджии пък явно са придобили и някакъв мазохистичен елемент и обичат да се варят без климатик в жегите - така щото той също качвал разхода.

Напоследък наистина засичам много такива коли, а и наблюдавам познати. Обикновено гняз не слагат хората, които карат малко или които робуват на някакви снобарски принципи и за да не ги нарушат, се влачат на бензин по магистралите, за да харчи малко и да не им бърка толкова в джоба.

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Сря 14 авг 2013 16:30

Самият аз не вярвах, че ще сложа ГАЗ някога на колата. Мои приятели ме убеждаваха, че ще се "родя" ако сложа ГАЗ и то какво стана.. Оказаха се адски прави. Колата от началото на годината до сега има вече 18 000км. от които всичките са на ГАЗ. Вече съм върл фен на газта и едва ли някога ще карам нещо различно от газ. Колата е настроена перфектно и няма никакви проблеми на газ и климатика не се спира изобщо. Бутилката ми е на мястото на резервната гума, зареждачката в резервоара и по нищо не се издава, че колата не работи на бензин :th_up За мен има само плюсове и нито един минус :th_up

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 14 авг 2013 19:39

@Black-diamant
Извинявам се, не съм схванал правилно.

Върни се в “Автогазови уредби”