Монтирани автогазови уредби на VW в снимки и коментари.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 15 юни 2007 19:28

Еми,предадох се.При тези цени на горивата реших да си сложа от хубавото нитро - LPG.
На бат' ви Андро газовият инжекцион:

Изображение

Изображение

Уредбата е полска,компонентите без компа и софтуера са италиански (уж :wink: ),бутилката естествено е турска.
Не можах да направя тестове още,само се качих до Марково,върви си колата.Аз не намирам осезаема разлика бензин/газ пони до 4800 оборота.Нагоре по баира към Марково развих 140км/ч,на 5-та ,но само за момент и веднага намалих,просто опасно е и няма смисъл и ако ме хванат книжката ми изстива.Аз си карам бавничко и спокойно по принцип.

Уредбата минава на газ на 35 градуса температура на антифриза или след 5 сек след палене,ако температурата е над 35 градуса.

Забелязох,че колата загрява малко повечко,все пак е на газ,нормално е.Температурата на маслото ми е с 4-6 градуса по-висока от тази на бензин.На антифриза температурата си му е 90.

Лошото е,че газаджията не ми е сменил 2 от свещите,защото били стегнати и не искал да рискува.Трябва да оправя и това и ще ходя на ремапване или там каквото му се прави на този компир.

ЕДИТ: Смених свещите без никакъв проблем само трябваше да сваля колектора :( ,защото нямах специален ключ.Просто искаха по-яко напъване и ВД-40 и развиване/завиване по малко.

Повече инфо и евентуално снимки тия дни.Още не е узаконена,ще стане в понеделник,защото им били свършили паспортите.

Цена: 1400 лв,с евросонда/клапан.

EDIT: Впечатления 2-ри ден:Газовата уредба е супер.В момента гори около 11 градско,но й предстоят 2 регулирания (ремап).Количката е една идея по-слаба от на бензин.Мога да поръчам да върви и по-добре от на бензин,ама разхода... :?

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Вто 19 юни 2007 8:21

двигател 1.8 ABS , изпарител BRC AT90E , бутилка 30 литрова

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 19 юни 2007 18:50

andro_ написа:Еми,предадох се.При тези цени на горивата реших да си сложа от хубавото нитро - LPG.
На бат' ви Андро газовият инжекцион:

http://img79.imageshack.us/img79/7630/dsc00688smallmf6.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/1827/dsc00687smalleu0.jpg

Хъх... пак дълги маркучета до дюзките... лагава ралта...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 19 юни 2007 21:27

The_Machine написа:...

Абсолютно си прав.При първоначално даване на газ от свободен ход лагът се усеща.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 26 юни 2007 22:41

[img][img]http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/31/7643_405.JPG[/img][/img]
[img][img]http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/31/7645_508.JPG[/img][/img]
[img][img]http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/31/7646_572.JPG[/img][/img]
[/img]Изображение[img]
ГИГ IV сат малко кофти снимки, ама нокията толкоз може
[/img]

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 27 юни 2007 10:11

Ето и при мен монтажа как е бил направен преди 4 години от предния собственик на автомобила:

Изображение

Бутилката (която, би трябвало да е на мястото на резервната гума)

Изображение

Автоматичния ключ ГАЗ-БЕНЗИН с работещ индикатор за наличното количество на газ в бутилката

Изображение

И един собственоръчно изработен набързо от мен Ламбда монитор& Емулатор на ламбда сондата :?

Изображение

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

VW T4 Transporter 2,5L - газов инжекцион Фобос

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 02 юли 2007 17:37

Колата е VW Т4 Транспортер 2,5L - 2500 см3. - 5 цилиндъра.

Газовия инжекцион е Фобос LPG. Подробности :arrow: тук. Издирих го в нета. Много съм доволен. Уредбата иначе е с италиански части - дюзи, изпарител, клапани, рейка, а газовия компютър е разработка на фирмата Фобос Авто - Плевен. Има три режима на работа - нормален, икономичен и "турбо". Позволява различни комбинации и настройки чрез софтуера. Винаги пали на бензин, и след като достигне 35 градуса температура на водата в изпарителя преминава автоматично на газ. Ако е топъл двигателя, пак си пали на бензин, и работи 30 секунди, след което преминава на газ. Самото преминаване на газ не става отведнъж, като спира бензина, пуска газта, а цилиндър по цилиндър - през 1-2 секунди. И става много плавно и незабележимо, без придръпвания. На нормален режим колата върви с много малка разлика от бензин. Даже на моменти имам субективното усещане че на газ върви повече отколкото на бензин. В икономичен режим е малко спънат кон, но пък разхода пада при мен с около 1,5 - 2 литра.

Изрично държах да не се монтира бутилката вътре в купето и затова си направих сам монтажа на мястото на резервната гума ето така:

Изображение

Бутилката е втора употеба италианска 56 литра. По-голяма не можах да намеря. В центъра няма голяма дупка, а търба към 1 цол. Така се оползотворява почти целия обем на бутилката. На дъното на багажника сложих тази плоча и с един болт цетрално през тръбата и през шината която държи резервната гума отдолу. Бутилката е хваната като в сандвич.

Изображение

За външното зареждане също по моя идея, да не се дупчат калници или брони. Просто сложих една планка отстрани на теглича. Взех я от майстора който ми прави теглича. И просто я сложих от другата страна на куплунга за ремаркето.

Изображение

Така следват изпарител.

Изображение

Дюзи.

Изображение

Цялата уредба.

Изображение

А ключа за газ/бензин го монтирах тук.

Изображение

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Чет 19 юли 2007 8:46

ето как е при мен....
Изображение

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Чет 19 юли 2007 11:24

smg написа:ето как е при мен....

Колега драсни и няколко думи. Двигателя е 2Е (май) затова се интересувам. Гледам че има някакви "подобрения" с вентилацията на картера-защо? Каква е уредбата? Как е с разхода? Мощност? Къде е слагана?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 28 юли 2007 15:07

За да не пускам нова тема, да питам тук.......Друг прекарал ли си е газопровода като мен по пътя на бензиновите маркучи :?: Клапана е отзад на лявото бомбе(на двете шпилки).Та малко ме притеснява факта, че газовата тръба е на 5 пръста от периферията на изпускателния колектор.......Въпреки че виждам, че и други колеги са си наврели дори изпарителя там.....

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 28 юли 2007 17:05

Я дай едно фото....

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 28 юли 2007 20:24

NovobranecGT написа:За да не пускам нова тема, да питам тук.......Друг прекарал ли си е газопровода като мен по пътя на бензиновите маркучи :?: Клапана е отзад на лявото бомбе(на двете шпилки).Та малко ме притеснява факта, че газовата тръба е на 5 пръста от периферията на изпускателния колектор.......Въпреки че виждам, че и други колеги са си наврели дори изпарителя там.....

На повечето ФВ прекарвам там газопровода - на свободната последователност на щипките и после през гредата покрай бензиновите тръбопроводи.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 28 юли 2007 20:35

NovobranecGT написа:.....
Газопровода си е просто от там! Рядко нещо пасва толкова добре.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 28 юли 2007 22:16

L&R написа:
NovobranecGT написа:.....
Газопровода си е просто от там! Рядко нещо пасва толкова добре.

Дам, ама после от клапана към изпарителя минава по-външния ръб на същия рог и точно там е близостта с колекторите :D Както и да е, дано няма проблеми, като мога ще пусна и снимки, но нека първо намеря тороид, за да не слагам бойлера :oops:

Потребителски аватар
BaMBuKa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BaMBuKa » Нед 12 авг 2007 20:33

[img]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=162423
моята газова как е монтирана добре или зле колата ми пасат 2.0 4х4 синхро 96 година производство[/img]

Върни се в “Автогазови уредби”