:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот pepo » Нед 20 мар 2011 23:44

joker написа:
KingoftheROAD написа:Докторе, почакай още малко да почнат ремонтите по дизела, и тогава да не забравиш да драснеш някой и друг ред тук да видим. Освен това и двете ти коли едно и също поколение, и модел са? да е разликата само в движока?

Сравнението на атмосферен дизел с атмосферен зебин, при една и съща кубатура просто няма смисъл. Зебинът върви по-добре дори и нагаз, особено ако пък е с ГИ. Дизела само прословута икономичност, и относително проста конструкция.Общо и за двата, колкото е по-голяма кубатурата над 2500см3 толкова по-малка става разликата в разхода.

При турбинираните мотори въпрос на наточване.

Хайде да развенчаем някои митове...
Мит първи:Ремонтът на дизела е по-скъп от бензина...Да ама важи за по-старите бензинови ДВГ...турбината,демпферния маховик и др. все скъпи елементи вече ги има в съвремнните ДВГ(при 1.8т например)...скъпата електроника за повдигане на КПД-то на бензинката е отделна бира :wink:
Мит втори:Бензинът върви по-добре от дизела...А дизеловото Ауди,което спечели наградата на Льо Ман...Съвременните ТДИ и комонрейл-дизела съперничат успешно като динамика на бензинката...
Мит трети:Дизелът е много шумен и много трака и пуши....може!!!Ама това важи за дизелите на Т-72 и Кировец....Съвремнните дизели са достатъчно обезшумени...е ако искаш чуеш нещо по-натурално ....ами то капака на колата е като женската фуста...повдигаш го и всичко лъсва натюр!!! :shock

Колега за първия мит не всяка нова бензинка е с турбина която да се развали по тая логика и твоита турбинка на дизелака може да се развали и доста ме съмнява че ремонта на бензиновата турбина ще е много по скъп от тази на дизелака така че тоя мит не е много подходящ,а и кво дизелака няма ли електроника за надуване на мощноста която да се прецака
За мит номер две:ми колега какви са тези примери със дизелово ауди което струва само някви си 100 200 хиляди (нямам си и на представа колко струва но ще е доста) Тука говорим за коли които са поне във сериино производство които се карат по родните пътища да не говорим,че темата е за или против газовата никаде не се намесва дизела,но дори да го намесваме го намесваме заради икономичност.Съмняваме това ауди да е подходящ пример за икономия
А за третия мит няма какво да кажа просто къвто и да е дисела винаги ще е по шумен от бензинов мотор,ако сложим едно до друго две чисто нови коли едната бензин другата дизел еми дисела ще се чува малко повече от бензина ако вобше бензина се чува де

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 21 мар 2011 12:10

velinsl написа:Дизеловия двигател може да е много по-приятен за каране, от бинзин на газ. Може би бензина е най-добре макар и скъпо.
Ако се съди по цените на горивата към днешната дата и НИЩО ДРУГО най-доброто( за мен, защото е най-евтино) е пропан-бутана.

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 21 мар 2011 13:15

Христо Стайков написа:На връщане от София заредих до горе газ на Шела веднага като слязох от Ботевградско шосе,занулих дневния километраж,до Казанлък изминах 184 км.на Лукойл напълних пак и ми събра точно 12л 930млл.което ще рече 7.027л.на сто извънградско.

Ще рече, ама няма да рече!

Налягането на колонките е различно и мога да се обзаложа с тебе за Голф 6 с всички екстри, че при дозареждането ти е вкарало ПОНЕ 2 литра по-малко! Това да не е бензин да дозареждаш? Една колонка ако е с налягане Х бара, а другата с Х-1 - на коя ще ти вкара повече газ?

По твоята логика: Пълня до горе, минавам 50 км и дозареждам 1.8 литра газ! 3.6 на 100 разход? Реален ли е?

Ако ще караш с дозареждане средния разход се смята така: Общо заредени литри, общо изминати километри. Като задължително засичаш след изпразване на бутилката.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 21 мар 2011 13:40

Barboukov написа:Налягането на колонките е различно

:да:
как я засичам аз
1.Изпразвам бутилката до край
2.Пълня до горе(примерно 40л.)
3.Карам до като угасна(минал съм 500км.)
4.Което ще рече, че колата X гори 8л на 100км.

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Пон 21 мар 2011 13:41

izzyone написа:
gollf_fff. написа:колега имаш 37% икономия както искаш така ги смятай ,но е така mhihi :beer
което ще рече на вместо да минеш 1000км за същите пари изминаваш 1370км както искаш така го смятай.
ти знаеш най добре как ти гори колата и всеки един си знае горенето така че аз ако сложа газ спестявам 5лв което пак е горе долу толкова кам 30% на 1.4 двигател.

Колега амя я сега ги сметни тия 5 лева за 10 000 км колко стават? Ами за 50 000?

верно колега ако е всичко както трябва и ако те изкара до 50 000км може да си вземеш идин двигател или да оправиш колата с спестените пари mhihi
май на метан е по-на оферта да караш аз вече се замислям :screwy защото спестяването за мен е не 5лв а 10лв ако си на метан. излиза ми че ако сложа за 15 лв метан и изминавам 250км :beer
я сметни за 50 000км 10лв колко прави mhihi

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Пон 21 мар 2011 13:43

да и аз правя така се прави най-добре газ е добра на Ромпетрол ЕКО ОМВ Петрол на тези места където и да отидеш все е добре :) ЛУКОЙЛ НЕ ! ШЕЛ НЕ ! Някакви такси газ и т.н. НЕ !

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 21 мар 2011 13:59

vanko_VW написа:
Barboukov написа:Налягането на колонките е различно

:да:
как я засичам аз
1.Изпразвам бутилката до край
2.Пълня до горе(примерно 40л.)
3.Карам до като угасна(минал съм 500км.)
4.Което ще рече, че колата X гори 8л на 100км.

И да не е до горе, от празно пълниш Х литра и караш до изгасване.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 21 мар 2011 14:38

И пак не е гарнция, че ще засечеш точния разход! Просто защото от празна до пълна бутилка на различни бензиностанции ми наливат сравнително различно количество, като границите на вариране са около 2 литра :) Истината е, че можеш да засечеш един приблизителен разход, но не и точен :beer

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 21 мар 2011 14:42

BG_POLICE написа:И пак не е гарнция, че ще засечеш точния разход! Просто защото от празна до пълна бутилка на различни бензиностанции ми наливат сравнително различно количество

защото е различно налягането
щом си заредил 20л и си минал 200км. значи колата ти гори 10литра на сто километра

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 21 мар 2011 20:40

BG_POLICE написа:И пак не е гарнция, че ще засечеш точния разход! Просто защото от празна до пълна бутилка на различни бензиностанции ми наливат сравнително различно количество, като границите на вариране са около 2 литра :) Истината е, че можеш да засечеш един приблизителен разход, но не и точен :beer

Ти осъзна ли какво написа?
mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 21 мар 2011 21:54

Без да искаме пак разлюляхме махалото....от спора дизел с/у бензин ,та до "как се засича разход".Ама то си казано отдавна...газ се засича "от празно до празно" а бензин/нафта 'от пълно да пълно".А неточността породена от маймунджулъците на търговците си е неизбежна....ама все пак описаните методики нямат алтернатива...Бордкомпа така си и остава най-неточното средство за определяне на средния разход...
А сакралната истина по темата си е простичка
quote="velinsl"]Дизеловия двигател може да е много по-приятен за каране, от бинзин на газ. Може би бензина е най-добре макар и скъпо.
Ако се съди по цените на горивата към днешната дата и НИЩО ДРУГО най-доброто( за мен, защото е най-евтино) е пропан-бутана.[/quote][/quote]
Който му гори много на газ да си прави сметката....особено и ако не върви :banghead: :Mr Green Fun !

Последна промяна от joker на Пон 21 мар 2011 22:45, променено общо 1 път.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 21 мар 2011 22:35

Barboukov написа:
BG_POLICE написа:И пак не е гарнция, че ще засечеш точния разход! Просто защото от празна до пълна бутилка на различни бензиностанции ми наливат сравнително различно количество, като границите на вариране са около 2 литра :) Истината е, че можеш да засечеш един приблизителен разход, но не и точен :beer

mhihi mhihi mhihi

Да колега напълно осъзнавам какво пиша, а ти разбираш ли го това е друга тема :mrgreen:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 21 мар 2011 23:14

BG_POLICE написа:
Barboukov написа:

mhihi mhihi mhihi

Да колега напълно осъзнавам какво пиша, а ти разбираш ли го това е друга тема :mrgreen:

Ами... Твоята кола с една газова точно определени километри ли минава?

Това удебеленото казва само едно нещо: че неможеш да засечеш точен разход, защото колата ти с едно зареждане до горе минава определени километри. А дали има 2 литра повече или по-малко, то километрите са едни и същи и разхода е приблизителен.

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 21 мар 2011 23:17

joker написа:Без да искаме пак разлюляхме махалото....от спора дизел с/у бензин ,та до "как се засича разход"!

Прочети отново заглавието на темата ако вобще си го чел някога и тогава се обеснявай кои кво махало е заклатил щот и ти май клатиш някво махало кадето вобще не му е мястото тука.Стига си го хвалил тоя дизел темата е за или против газова уредба!!!!!!!!!! scare не е много умесно да правиш забележка на някой които е кривнал леко от темата и е казал как се засича разход на газ при положение че ти си доста по далече от тая тема death

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 21 мар 2011 23:22

Barboukov написа:
BG_POLICE написа:
Barboukov написа:

mhihi mhihi mhihi

Ами... Твоята кола с една газова точно определени километри ли минава?

Това удебеленото казва само едно нещо: че неможеш да засечеш точен разход, защото колата ти с едно зареждане до горе минава определени километри. А дали има 2 литра повече или по-малко, то километрите са едни и същи и разхода е приблизителен.

mhihi mhihi mhihi

Аз това за приблизителния разход го написах преди няколко поста ама ти май първо коментираш а после четеш :)

Върни се в “Автогазови уредби”