За или против газова уредба.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За или против газова уредба.
Всеки си има мнение и си прави сметката! Газ се слага Ако имаш пари за газова бутилка, и ако имаш пари да слагаш газ. Познавам хора който имат газова уредба в колата си и пак гасят двигателя когато видят надолнище (Долник) На такива и на вода да им направят колите, пак ще си карат така! Затова няма какво да спориме! За момента е най-евтино да се кара на ГАЗ! Пък вие си лалайте каквото искате! Но в крайна сметка спестяваш за едно, даваш ги за друго, всичко е кръговрат! Колелото се върти! Така че каквото ви е изгодно това правете, аз съм "За" Газ-та неможе всички да караме на бензин! 

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Единственото предимство на газта е едно - цената. Всичко друго е шменти-капели. Не съм съгласен с мнения, че газта повреждала двигателя. Бензина не поврежда ли също ?
Въпрос на поддръжка е всичко. Имахме лада, която 5 години я карахме само на газ и по двигателя нищо не е пипано, просто беше станала като швейцарско сирене, иначе двигателя беше идеален.
Въпрос на поддръжка е всичко. Имахме лада, която 5 години я карахме само на газ и по двигателя нищо не е пипано, просто беше станала като швейцарско сирене, иначе двигателя беше идеален.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
IceHeart написа: Познавам хора който имат газова уредба в колата си и пак гасят двигателя когато видят надолнище (Долник)
И как точно ще ти работи сервото на спирачките и волана ,като изгасиш двигателя?
П.П. Освен ако не караш лада или москвич.Между другото се пише "които" ,а не "коЙто".
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
dokros написа:IceHeart написа: Познавам хора който имат газова уредба в колата си и пак гасят двигателя когато видят надолнище (Долник)
И как точно ще ти работи сервото на спирачките и волана ,като изгасиш двигателя?
П.П. Освен ако не караш лада или москвич.Между другото се пише "които" ,а не "коЙто".
Само да вметна, че пред "КАТО" не се пише запетая!!
Иначе съм за газта.
barezifranko написа:Единственото предимство на газта е едно - цената. Всичко друго е шменти-капели.
Колега, ако бензина е 1,50 малко хора ще карат на газ, но... реалност. Едва ли някой е сложил газова уредба от любов към това гориво.
ПС: Тогава и аз бих се замислил дали да карам на газ, въпреки че ще ми е приятно 4-5лв за 100км с климата пуснат.
- hashashin_BAC
- Автомобил:
- Двигател:
То колега ако бензина стане 1,50 газта ще е 0,60ст, но при такава цена и аз бих карал на бензин, но уви ние сме последното звено в обществото "консуматорите" 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Монопола с бензина е страшен.Не мога да си обясня как в някой страни може да струва половин или един долар литъра, а в нашата китна,мутренска и частна държава, в която хората едвам свързват краищата да е от 2.20++
Това е страхотна конспирация и много ме дразни.Още повече ме дразни че нафтата е по-скъпа от бензина, защото всички големи превозни фирми ( с камиони,бусове и т.н.),карат на нафта и държавата иска да лапа.Но ако продължава така ще лапа само едно нещо ... Да не дава господ да се повтаря Гръцката сага и у нас, защото тук би било много по-зле.Абе кво да ви кажа
Кой както иска да кара.Аз примерно мога да си взимам нафта на 1.40 или 1.60 ,обаче сипвам от колонката.Не искам да си съсипвам колата за едната евтиния и без друго гори малко 

hashashin_BAC написа:То колега ако бензина стане 1,50 газта ще е 0,60ст, но при такава цена и аз бих карал на бензин, но уви ние сме последното звено в обществото "консуматорите"
Ако бензина стане 1 лев аз никога няма да си пмисля за газ Щот 100км ще са ми 6 лева на абд няма смисъл да давам 500лева за монтаж на газова уредба. Това е бомба с закъснител колеги ако се блъснеш някъде ще експлоадира, но тва е късмет аз си слагам главата в торбата щом взимам газова уредба, но сега когато бензина е вече 2.20лева съм за газова уредба.

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Грешиш.
Може би е възможно при пълна догоре бутилка, спряла кола и около 40гр.
Може би е възможно при пълна догоре бутилка, спряла кола и около 40гр.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
ако е наред поплавъка на 80% ще спре да зарежда 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Velko написа:Монопола с бензина е страшен.Не мога да си обясня как в някой страни може да струва половин или един долар литъра, а в нашата китна,мутренска и частна държава, в която хората едвам свързват краищата да е от 2.20++
За съжаление цените не са никак високи, такива са в целия ЕС, просто заплатите са жалки. С нормална заплата 100-300лв на месец за гориво биха били незначителни. Газта е просто компромисно решение да си караш колата за малко пари, всеки си преценява дали му трябва.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Предишния голф го взех с газова и нови гърнета с него съм минал 140 000 и като взех преди три месеца втория си голф, първата ми работа беше да му прехвърля старата газова и едно от гърнетата(което си беше в идеално състояние) изобщо не разбирам какви проблеми може да направи газовата, предишния вдигаше 170 на газ, а този който карам в момента 185 и двата са 1.6. Бензин изобщо не сипвам паля на газ и при -15 градуса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При тези цени на бензина и аз съм за газ. Миналата година бях убеден, че никога няма да си сложа газова уредба, но времената се менят 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85 написа:hashashin_BAC написа:То колега ако бензина стане 1,50 газта ще е 0,60ст, но при такава цена и аз бих карал на бензин, но уви ние сме последното звено в обществото "консуматорите"
Ако бензина стане 1 лев аз никога няма да си пмисля за газ Щот 100км ще са ми 6 лева на абд няма смисъл да давам 500лева за монтаж на газова уредба. Това е бомба с закъснител колеги ако се блъснеш някъде ще експлоадира, но тва е късмет аз си слагам главата в торбата щом взимам газова уредба, но сега когато бензина е вече 2.20лева съм за газова уредба.Лошото е , че лятно време не е хубаво да се пъни бутилка до края,защото е жега а газта се разширява и вие си отговорете какво може да стане, достатъчно сте умни за да ви обяснявам. Така че замислете се над думите ми ако иската да няма аварии. Може днес да заредя два пъти по 15 лева но да остана жив. Зимата не е толкова опасно ако греша поправете ме.
![]()
![]()
При сегашните изисквания евросондата на бутилката е задължителна - ако тя е изправна НЯМА как да гръмне бутилката.
И по-лесно се пали бензинов резервоар, отколкото бутилка с газ...
nikson85 написа:hashashin_BAC написа:То колега ако бензина стане 1,50 газта ще е 0,60ст, но при такава цена и аз бих карал на бензин, но уви ние сме последното звено в обществото "консуматорите"
Ако бензина стане 1 лев аз никога няма да си пмисля за газ Щот 100км ще са ми 6 лева на абд няма смисъл да давам 500лева за монтаж на газова уредба. Това е бомба с закъснител колеги ако се блъснеш някъде ще експлоадира, но тва е късмет аз си слагам главата в торбата щом взимам газова уредба, но сега когато бензина е вече 2.20лева съм за газова уредба.Лошото е , че лятно време не е хубаво да се пъни бутилка до края,защото е жега а газта се разширява и вие си отговорете какво може да стане, достатъчно сте умни за да ви обяснявам. Така че замислете се над думите ми ако иската да няма аварии. Може днес да заредя два пъти по 15 лева но да остана жив. Зимата не е толкова опасно ако греша поправете ме.
![]()
![]()
Не знам как успя да събереш толкова глупости само в дин пост. Предполагам си ги чул на някоя маса от някоя жена ?
Просто като не разбирате недейте да давате мнение, щото само пишете глупости.
Върни се в “Автогазови уредби”