Минахте ли вече на бензин...

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Re: Минахте ли вече на бензин...

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пон 20 дек 2010 21:49

Ехеее колега аз 10 000 минавам за една година има да си пиша.... Аз за една година сигурно шест пъти я карам на реглаж защото съм недоволен от разхода така че пак нищо няма да направя но стига вече с мойте проблеми нека колегите и те пишат ние обърнахме темата от "Минахте ли вече на бензин..." на "Непрекъснатите проблеми с разхода на golfajiata golf 2" Видяло се е че ще перкам така и това си е примирих се поне харчи ама върви mhihi Благодаря ви за всички мнения! :bowdown

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 20 дек 2010 22:13

Чакай сега, не се ядосвай.
Значи има писано по темата с разхода, но ще ти дам сбито.
Как да мериш разходът на газ? Сипваш до горе газ от любимата бензиностанция в коята предполагаш не лъжат, нулираш брояча и си караш. Свършва газта и си записваш километрите. Отиваш и зареждаш пак от нея и същата колонка догоре и така поне два, три пъти. Чак тогава евентуално може да разбереш горе долу какво се случва.
Аз мисля, че за този мотор, късите разтояния и разходът който казваш, че е на бензин, около 10-12л. е приемливо на газ. Според мен бъркаш с меренето. И недей да караш на бензин докато свърши, защото ще си купиш нова бензинова помпа.
А това с реглажа и т,н по сервизи за мен си е чиста загуба на пари и време. Държили хубави обороти на празен ход? Държи. При ускорение усещали се глъхнене? Не. Фитър въздушен сменен ли е на 5хил.км? Да. Свещи и, кабели и т.н добре ли са? Да. Значи центровката ти е екстра. :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 20 дек 2010 22:27

Гергин написа:А това с реглажа и т,н по сервизи за мен си е чиста загуба на пари и време. Държили хубави обороти на празен ход? Държи. При ускорение усещали се глъхнене? Не. Фитър въздушен сменен ли е на 5хил.км? Да. Свещи и, кабели и т.н добре ли са? Да. Значи центровката ти е екстра. :drunk

Гергине, недей така. Моята държеше празен ход, вървеше доста добре, с нов филтър. Бях я докарал до 16/100 лятото, след реглаж, разходът падна с около 4 литра на 100 км... Така че дай малко по-сериозно. Според мен колегата да отиде на газанализатор ама при някой, който знае как да чете инфо от показанията на уреда mhihi

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пон 20 дек 2010 22:30

Brisk Silver Racing Spark Plug L10S.jpg
Така е колега всичко останало освен разхода е супер пали работи супер оборотите са стабилни но проблема е че финансите не достигат и зареждам по десет по десет лева и така не я пълня и зареждам от различни бензиностанции най вече ЕКО.Много ли е проблемно ако се пали всеки път на газ отскоро повечко я карам иначе баща ми я караше и човека не му се занимава да прехвърля и пали само на газ зиме лете само газ... :oops: Всеки прехвърля ама човека не му се занимава сигурно и от там че студена на газ увеличава разхода. ПП сега се сетих да ви питам има един друг момент кадето бащата беше я карал на газаджия в павлово много добри разбират момчетата и му бяха казали да сложи свещи с един електрод отдолу а не кадето са за колата с три купихме някъкви чешки BRISK и колата вървеше доста по добре бяха му казали че тези с един електрод дават по силна искра а за газта трябва силен ток после един умник пак газаджия реши че разстоянието отдолу е повечко и ги причука какво им стана почнаха да прекъсват и до там махнах ги и сега съм с три електрода и е по тромава дали да сложа пак с един електрод?Направиха ми впечатление че електрода на тези единичните е необичайно тънък не като другите свещи да знаете нещо по въпроса? :beer

Последна промяна от golfajiata golf 2 на Пон 20 дек 2010 22:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 20 дек 2010 22:37

Не си описал за градско или извън става дума. Както и да е. Опитай на извънградско да засечеш разход на газ, той е показателен за центровката на газовата. Ако там разходът е приемлив, карай и се не бой :beer

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пон 20 дек 2010 22:50

Колата колега се кара предимно градско баща ми ходи на работа с нея... схемата е такава-сутрин пали на газ отива до работата 2км гаси после пали отива за кафе 1-2км връща се в работата остава я вечер пак пали на газ прибира се зимам я аз за малко из софия за задръстванята mhihi и това и е ежедневието на голфа а събота и неделя до провинцията на горе е към Самоков през бистрица само байр а после на връщане е спускане.Така че извън градско не се кара по магистрали и т.н.

Гергин

Мнениеот Гергин » Пон 20 дек 2010 23:27

stefan4o написа:
Гергин написа:А това с реглажа и т,н по сервизи за мен си е чиста загуба на пари и време. Държили хубави обороти на празен ход? Държи. При ускорение усещали се глъхнене? Не. Фитър въздушен сменен ли е на 5хил.км? Да. Свещи и, кабели и т.н добре ли са? Да. Значи центровката ти е екстра. :drunk

Гергине, недей така. Моята държеше празен ход, вървеше доста добре, с нов филтър. Бях я докарал до 16/100 лятото, след реглаж, разходът падна с около 4 литра на 100 км... Така че дай малко по-сериозно. Според мен колегата да отиде на газанализатор ама при някой, който знае как да чете инфо от показанията на уреда mhihi

По сериозен от това не знам как да съм. И няма какво толко да се чете на тоя уред. Въпросът е какъв уред се чете, а не кой го чете. Ти разглеждал ли си такъв? Щото аз ги продавах!!
Ще се радвам ако Машината се включи тук, но явно е доста зает.

Иначе аз също карам с Бриск, по каталог за моята. Без такива разни модификации. Щото има за газ има за незнам си какво. Струват около 4лв. бойката. Което само по себе си обезмисля направата на ментета, основен проблем в автосервизния бранш.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 21 дек 2010 13:31

Колата колега се кара предимно градско баща ми ходи на работа с нея... схемата е такава-сутрин пали на газ отива до работата 2км гаси после пали отива за кафе 1-2км връща се в работата остава я вечер пак пали на газ прибира се зимам я аз за малко из софия за задръстванята

При такъв начин на каране не търси икономия и нисък разход на газ, ако искаш питай Машината и той да ти каже същото. Аз карам моята по същия начин, когато съм на работа, само че моето разстояние е 3.5км. Да ти кажа при такова каране сигурно гори поне 13/100.
Удебелих ти това, което ти вдига доста разхода.
По сериозен от това не знам как да съм. И няма какво толко да се чете на тоя уред. Въпросът е какъв уред се чете, а не кой го чете. Ти разглеждал ли си такъв? Щото аз ги продавах!!
Ще се радвам ако Машината се включи тук, но явно е доста зает.

Е какъв да е уредът, имаш няколко показателя, които трябва да са ти в норма. Тоя, който съм виждал аз и настройвахме колата с него е на някакъв на Бош. Да ти кажа всичките газаджии, които ми пипаха колата и я правеха "на усет" могат да си хапнат преспокойно пасти, щото само и единствено с газанализатора колата си върви нормално. Разбира се показанията й не са перфектни, ламбдата ми не е в границите на 14.5-16 имам отнякъде леко дърпане на въздух, който ми обеднява сместа, но засега я карам на това положение защото съм доволен от динамика/разход. Моите уважения към Иво-Машината, не знам той какви методи ползва и как точно работи, хората са доволни от него, но аз лично предпочитам като правя нещо по колата си да имам съответната измервателна апаратура - газанализатор и стробоскоп, вместо да си правя свободни съчинения тип "ей, така много добре изглежда, че работи", щото както вече писах с такива опити и грешки успях да докарам 16/100 лятото, е верно вървеше си колата мнооого добре, но това се е дължало явно на прекалено многото количество газ и много богатата смес (само за справка да ти кажа, че въглеводородите ми бяха с показател 700 единици при нормални за коли без катализатор до 300, след настройката ги заковахме на под 200 доколкото помня). Неслучайно казах, че човек трябва да може да работи с уреда, защото един, няма да му казвам името, който го спрягат ужким за разбирач ми твърдеше, че при карбураторите било нормално, даже били добре тези 700 единици, докъм 1000 било добре, според него :horror:

Гергин

Мнениеот Гергин » Вто 21 дек 2010 14:34

И аз съм за стробоскоп :beer

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 21 дек 2010 18:41

5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 21 дек 2010 19:34

днес покарах на бензин
направи ми впечатление че колата загря по-бързо от колкото ако карам на газ :gruebel
иначе после като загря покарах и на газчица - от 1.35 л mhihi

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Вто 21 дек 2010 20:21

Нормално е на бензин да загрее по-бързо!Малко или много изпарителя си дърпа малко топлина :!:

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Вто 21 дек 2010 21:53

Колеги относно разхода днес купих нов въздушен филтър а тези дни ще купя нови свещи за газ Bosch Iridium-LPG/CNG много ми ги нахвали един приятел били добри откъм ряз при тръгване и динамика и били специално за автомобили с газ ще гледам да купя оригинални дано не попадна на ментета mhihi и след седмица ще пиша резултати за разход
iridium.jpg
. :beer ПП. Ето ги и свещите Първата е за газ а мойте в момента са като последната.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 21 дек 2010 22:30

golfajiata golf 2 написа:Колеги относно разхода днес купих нов въздушен филтър а тези дни ще купя нови свещи за газ Bosch Iridium-LPG/CNG много ми ги нахвали един приятел били добри откъм ряз при тръгване и динамика и били специално за автомобили с газ ще гледам да купя оригинални дано не попадна на ментета mhihi и след седмица ще пиша резултати за разход:beer ПП. Ето ги и свещите Първата е за газ а мойте в момента са като последната.

Какви пари са тези чудеса?

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Вто 21 дек 2010 23:51

Свещите за газ са няколко марки ето кои познавам аз BRISK-Чешки около 4-5 лева е парчето BERU също мисля че са чешки и цената им е пак там някъде много харесах от различни мнения и коментари а и също и от майстори марката NGK мисля че са американски бях се засилил да копувам такива направени за газ но цената им е около 16-17 лева бройката 4х17=68 лева за свещи mhihi отхвърлих този вариант а Bosch a точно незнам цена но дано да е приемлива хвърлил съм мерак на тях но ако цената е солена ще се примиря и с чешките мисля че и те не са чак толкова лоши все пак ще са за газ направени а не като мойте за бензин колкото и да е по-добре мисля ще е,като имам резултати ще пиша в форума,дано да са добри : само VW

Върни се в “Автогазови уредби”