газов инжекцион или обикновен изпарител?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Re: газов инжекцион или обикновен изпарител?

Мнениеот wetrelaks » Съб 25 фев 2012 11:49

muns61 написа:Какви са изпарителя и рейката? Компютъра какъв е?

казаха ми но ме заболя главата :banghead: и не запомних . с две години гаранция или 50 000 км. и така.ще го мисля ама едва ли ще гио измисля :evil:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 25 фев 2012 11:55

wetrelaks написа:здравейте,газаджиите ми казаха газов инжекцион.някакви 880 лева с евросонда и италианса уредба с БГ.компютър . честито !!!!

Пак не е много. Мисля, че за тия пари са ти предложили някое бюджетно решение. Аз бих ги дал, въпреки това. Но ти си преценяваш. Оставете плочките и щуцерите за карбураторите и монотата от миналия век :lol:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 25 фев 2012 12:10

wetrelaks написа:
muns61 написа:Какви са изпарителя и рейката? Компютъра какъв е?

казаха ми но ме заболя главата :banghead: и не запомних . с две години гаранция или 50 000 км. и така.ще го мисля ама едва ли ще гио измисля :evil:

Ми когато купи този параход, не те ли заболя главата?

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Съб 25 фев 2012 12:20

взех го 3800 а и паста б3 ми беше малък вече .пасата го продадох за 1500 лева с газова уредба за 4 дена . сега си блъскам главата в стената яко :banghead:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 25 фев 2012 12:25

Ами то затова се мисли малко, преди да скачаш във водата, че може и да потънеш :lol:
Вече е свършен факт. Имаш колата, слагай ГИ, ако ще и на лизинг и не го мисли особено много. С обикновената газова ще береш ядове предимно :wink:

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Съб 25 фев 2012 12:28

така и ще направя,нямам избор

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 25 фев 2012 12:36

хм,да се включи някой който е обикновена уредба на Инжекционен мотор,да сподели.Чужди пари лесно се харчат.Човека до сега е бил с обикновена уредба,може да смени само изпарител но вие искате да даде още 600 лв за какво?Даже и да гори 2 кила по малко на 100 км с цялата галимация,за тези пари ще купи 430 литра газ,което от разлика в горенето примерно ще избие за 21 000 км.Ако включим и бензина който ще гори зимата докато загрее колата,става доста тъпа тази манипулация.Да си я кара както е била,просто с нов изпарител.Няма пари човека,а и предполагам не е имал проблеми с въпросното газово като изключим проблемите от старите платна естествено.Това е моето виждане за малко пари.Ако ли не е доволен,винаги може да доплати разликата и да му изтърбушат колата на ново,обикновен изпарител лесно се продава защото е евтин,може и да го подари но поне ще е пробвал.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 25 фев 2012 12:39

Има една поговорка, мисля английска "Не съм толкова богат, че да купувам евтиното". Ако човек си направи сметката малко от малко може и да му блесне, че е по-добре веднъж да инвестираш известна сума пари, която сравнена с друга сума пари и друга инвестиция да изглежда по-голяма, но с времето "да се избие", както се казва. Неслучайно го слагам в кавички, защото колата не като кравата, да дава мляко :lol:
Казваш 21 000км - това са 2 години мой пробег, а аз карам предимно и само градско и карам малко. Ха си представи, че има хора тоя пробег го минават за половин година. :!:

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 25 фев 2012 12:48

стефанчо,прав си и много те уважавам без да те познавам,но да отбележа,че при колата не е така.Сам ще се сетиш в колко теми си участвал,в които хора дали по маса пари за оригинални части се оплакваха,и как имаше такива,които с по-малко лева бяха доволни.Визирам началото на темата,където всъщност автора не се е оплакъл от проблем с газовото,и ако беше с нашенски изпарител щеше да му смени платната мирно и тихо и даже тема нямаше да има.
и при мен са 2 години,до тогава колата може да я няма.И това е само в разлика евентуална в горенето,която може и да я няма на практика

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 25 фев 2012 12:52

Не твърдя, че като вземеш най-скъпото, че няма грам проблеми да имаш :!:
Или пък, че то е вечно и никога няма да се строши.
Затуй е редно човек да си сметне добре финансите, какъв пробег върти, какви са му доходите и т.н. фактори и да си прецени кое е най-доброто за неговия джоб. Щото тук ударите са основно по джоба :beer Т.е. ако аз например с тая кола пътувам много и съм перфекционист (подчертавам, не значи всичко оригинално и за много пари да се купува) бих сложил още в момента на покупката ГИ. Има доста писано какви са разликите между АГУ и ГИ във форума, какви са предимствата и недостатъците на двете и т.н. Разбира се така гледам аз от своята собствена камбанария, допускам да има и други читави варианти, но ако не са подплатени с цифри звучат като ловно-рибарските истории. Разликата от хубавото АГУ и евтиното ГИ е сигурно под 300 лева...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 25 фев 2012 13:01

Прав си основно,всеки знае себе си.Понеже ти каза за себе си,да кажа и аз за мене.Имам тая кола,купувам и изпарител за 50 лв,давам още толкова или по-малко да ми го сменят и пробвам.Инсталацията вече я имам,нали.Карам месец два и ако да кажем не съм доволен от разхода и динамиката,а и видя малко излишни пари-първо ще ги дам за уредба. Отивам при същия майстор,оценява ми изпаритела/гаранционен все още/ на 20 лв,и сменяме всичко.
Аз така като ми сложиха газовата беше с обикн.бутилка.Нямах пари тогава за торидална.След 2-3 месеца отидох пак там,казах искам скъпата,приспадай ми тази и т.н.Реално платих само новата бутилка като цена,останалото беше бартер за старата,но все пак нови тръбички и т.н.,а и съм доволен вече толкова години от решението си.Ощетен съм о тразлика в цената на двете уредби тогава,около 40 лв,но ме устройва

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 25 фев 2012 14:59

Добре де, 5 страници писане. Първите 2 бяха да се разбере каква била уредбата.
Искам русото гадже с големите цици, ама нямам пари да покрия масрафа...
Вземи си един нов изпарител, а някой мод да заключва темата. Пък автора да пусне нова - какъв изпарител да си купя...
maikomila

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 25 фев 2012 17:37

wetrelaks написа:... а и паста б3 ми беше малък вече...

Какво толкова товариш вътре?
Баси.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 25 фев 2012 18:45

velinsl винаги може още, въпросът е само на степен колега :да: :beer :mrgreen: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Съб 25 фев 2012 18:51

velinsl написа:
wetrelaks написа:... а и паста б3 ми беше малък вече...

Какво толкова товариш вътре?
Баси.

деца , жена . аз съм 2 метра висок . за дълъг път ми изглежда добра

Върни се в “Автогазови уредби”