Нее..имах предвид майстор или не :)
То ако е наистина толкова слаба компресията,незнам дали си заслужава и гумички само да сменям.А относно др масло и разните му добавки ме убеждават че с такава компресия нямало да има никакъв ефект от тях.Иначе ме посъветваха преди време за руското масло Lux Oil с молибден.Един колега ми гарантира че с такова масло колата му спряла да го пипа,а преди това досипвал като мен.
висок разход на пасат б3 89г 1.8ми
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Re: висок разход на пасат б3 89г 1.8ми
Счетоводител съм
По темата - няма да ти помогнат добавки
не се набутвай допълнително 

По темата - няма да ти помогнат добавки

Колеги,имам още един малко по-глупав въпрос относно компресията
При измерването и може ли да се отчете по-малка стойност ако маслото е под минимума и ако акумулатора е по-слаб и не върти с всичка сила?

При измерването и може ли да се отчете по-малка стойност ако маслото е под минимума и ако акумулатора е по-слаб и не върти с всичка сила?
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Ниска компресия, голям разход на масло, няма кой.знае какво за мислене! Виж обаче и друго - пробвай, при запален двигател, дали ще духа от щеката за маслото, като я извадиш?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
аз от гумички на клапани имах разход от 1литър на 4000км което е повече от 2 литра за 10000км...така че не невъзможно разхода на масло да е от гумички на клапани...
Извадих щеката на работещ двигател.Не усещам абсолютно никакво духане.След това отвих капачката отгоре.От нея се усеща и то силничко.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Гумички се сменяват най-напред задължително.
Може да отвориш мотора да видиш какво е дережето и дали няма да минеш със смяна на сегменти,ако ти се инвестира в мотора.За същата инвестиция/понеже ще се смени и още нещо най-вероятно + шлайф на глава/можеш да вземеш друг мотор.За 1,8 цените са около 200-250 лв макс.Пак за такава инвестиция можеш да продадеш тази и да купиш друга...Или си карай докато върви,но пак смени гумички де.
Може да отвориш мотора да видиш какво е дережето и дали няма да минеш със смяна на сегменти,ако ти се инвестира в мотора.За същата инвестиция/понеже ще се смени и още нещо най-вероятно + шлайф на глава/можеш да вземеш друг мотор.За 1,8 цените са около 200-250 лв макс.Пак за такава инвестиция можеш да продадеш тази и да купиш друга...Или си карай докато върви,но пак смени гумички де.
Ами мисля по въпроса и с нов двигател.Чакам още един майстор да я погледне и да даде мнения и тогава ще мисля.Освен разхода на масло нямам никакви оплаквания от колата и двигателя,та явно трябва да обмисля повече какво да правя.
Днес ходих при доказан майстор.Измери ми напълно еднаква компресия 9 и на четирите цилиндри.Та засега ще сменя само гумички на клапаните тия дни.Сложих нови свещи.Забелязах че върху палеца на делкото това черното(иазолация или какво е) е напукано.А върху капачката четирите електрода са доста изядени, като единя даже имаше доста нагар.Ще гледам и това да сменя и ще видя ще се отрази ли на разхода.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
При това положение задължително смени капачка и палец. Съпротивлението на палеца по спомен не трябва да надхвърля 1 килоом - мисля, че диапазонът е 600,700 - 1000 ома. Лек нагар по капачката е нормално да има. Ако е изядена, сменяй я.
днес ще сложа нови капачка и палец,а до седмица-две ще сменя гумичките и ще пиша има ли промяна:)
при смяна на свещи,палец и капачка на делко дали се изменя малко центровката и да е необходимо пак да се направи,като се има предвид че при старата капачка разсоятнията са били по-големи,а свещите са доста по-различни(сега средния електрод е доста по-оголен от към покритие ,което е и по-тънко)
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
Сменял съм веднъж, но не съм пипал делкото.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако не пипаш делкото центровката не се променя. Не би трябвало за смяна на палец и капачка да го сваляш. Понякога е нужно човек да посмени това-онова, а не да чака свещите му да станат с разстояния от по 12-13мм и капачката му да почернее от нагар 
И друг път недей ходи при майстори с лекувани манометри да не плащаш за ремонти, дето изобщо не са се случили на колата ти.

И друг път недей ходи при майстори с лекувани манометри да не плащаш за ремонти, дето изобщо не са се случили на колата ти.

Върни се в “Автогазови уредби”