2,3 vr5 работи перфект с обикновена агу

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 2,3 vr5 работи перфект с обикновена агу

Мнениеот ttony » Пон 31 окт 2011 8:48

Двигателят е сложен на Пасат, а не на Голф. Позволили са си по-скъп колектор.
Аз не виждам проблем след като колата работи, дава добър разход и няма странични (д)ефекти.
А приказките, защо си сложи газ, като искаш бегачка ги коментирам само вечер, на маса и с насмешка.
Със сигурност една такава уредба е по-надеждна от евтин ГИ.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 31 окт 2011 9:07

Надежност на уредбата е едно,надежност на двигателя е друго.Наистина по обикновената няма какво да ти прецака работата освен изпарителя и някъде теч на газ или засмукване на въздух по системата.Нали и ако някой клапан се прецакат и се пускат и двете горива едновременно.
Който си е направил тънка сметка за 300лв ,да кара със здраве и те така.

didobonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didobonev » Нед 06 яну 2013 14:07

40 000 na gaz bez dage da grumne s perfekt razhod .pozdravi na razbirachite

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 06 яну 2013 16:26

Колега, аз само чета и не смея да взимам отношение, щото веднага ще ме налетят със страшна сила защитниците на ГИ. Не си само ти. Аз карам Голф 4 1.6 8V с пласмасови колектори и обикновена газова уредба повече от пет години, над 100 000 км. До момента не съм правил нищо по нея. Ама абсолютно нищо. Време е да сменявам мембрани, но ще изчакам пролетта.
Дъщеря ми кара един Битълс 2.0 и на него се подготвям да му сложа обикновена газова. Подвеждах се навремето и аз по разни положителни отзиви тук за ГИ, доста попрочетох, но като гледам мои колеги, в работата, какви проблеми имат с ГИ, през колко време правят калиброване или подмяна на цели рейки, филтри ... постоянно правят настройки, диагностики .... Не, мерси. Може да не е най-съвременото, най-точното, и най-съвършеното, но за разлика в разхода от едно на сто просто не си заслужават разправиите и разходите.
Тези мнения с гръмналите колектори просто ги прескачам, защото ги пишат хора, които само са чули какво е казал шурея на един съсед, на техен колега. Щом е предвидено и направено по един или друг начин разтоварването на евентуално налягане в тръбите, просто проблеми няма.

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пет 11 яну 2013 0:55

Аз си мисля, че това е форум и всеки може да изрази своето мнение, впечатление от нещо и т.н.Колегата пуснал темата се е поинтересувал кое колко струва,как става и си е преценил сам какво да направи.Но отново както във всеки български форум, всеки трябва да го нареди, обиди, наругае и т.н. Аз също карам "бегачка" 150 коня както някои хора се изразяват в темата и си я карам с обикновена газова уредба от близо 3 години и всичко си е 6+.Защо да давам 1.5 евро за бензин, когато мога да дам 0.8 евро за газ?Въпрос на разбиране е всичко.Аз в последно време гледам всяка първа тема е - Проблем с ГИ?Въпрос на настройка, поддръжка и късмет.
И аз предпочитам ГИ, но за момента и обикновената ми върши работа :mrgreen: Към колегите които не разбират, защо си купуваме коли по 150 коня и слагаме газ ще им кажа-никога не знаеш утре, вдругиден или след 6 месеца какво ще стане и кое ще ти е по джоба :)

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Нед 13 яну 2013 21:38

didobonev написа:40 000 na gaz bez dage da grumne s perfekt razhod .pozdravi na razbirachite
На бензин пали ли ? Адаптации ?

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Нед 13 яну 2013 21:55

И аз съм с V5 обаче не я карам много и за това не съм мислил за газова уредба и не искам за сега хибрид както и да е но евала колега ,вече знам че ако искам да си сложа газ за 500 лв ще ми я допипат.И без излишни пипания на компа на колата

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 31 яну 2013 20:51

И аз са се включа с един 2 литров двигател, така да се каже над 100к км на газ, обикновена и без никакви проблеми, ама никакви... Сега и аз съм привърженик на инджексията ама при условие че съм видял че чрез качествен монтаж от много кадърни хора, нещата стават- що да си даваш зор .. :eek То парите за един са джобни за друг са месечен бюджет...

Върни се в “Автогазови уредби”