Висок разход на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Re: Висок разход на газ

Мнениеот joro_dexter » Сря 14 дек 2011 13:53

agent_kowalski написа:Напиши къде си бил щом си доволен,за да знаят колегите от Пловдив.

Пълния отговор, за наличието и на VAG-COM, и на човек е тук:
viewtopic.php?f=13&t=124276 :да:

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пет 06 яну 2012 19:37

:banana Вече с гордост мога да кажа , че съм доволен от разхода , който постигнах. След центровката и газ-анализатора , днес засякох колата (пълно-пълно) и разхода който ми показа е - 13.27л./100км градско. Мисля , че е в рамките на нормалнота , като се има впредвид, че последните 2 дена бяха доста студени , а аз паля на бензин и на 3 -тата секунда прехвърлям на газ. Нечакам никакво загряване на място и прочие. :drinking: сега мисля да я засека и пълно-празно. да видим с 30 л бутилка колко ще измина. :bishop

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 яну 2012 19:46

Най-добре се засича на газ като изпразниш бутилката и заредиш някакви литри (не 5, ами да кажем поне едно 15-20л.). Щото допълването при АГУ не е толкова точно като допълването при бензин/дизел, поради естеството на самият пропан-бутанов резервоар. :beer

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пет 06 яну 2012 19:54

:да: съгласен съм . точно затова сега ще я засека - пълно -празно. а след това ще и сложа 20лв и пак ще видим какво ще покажже. ;) :beer

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 15 фев 2012 11:30

joker написа:8-9 до 10 гр за този ДВГ е идеална центровка за да не чука на бензин и да върви дибре на газ.Центровката се прави задължително след вкарването с VAG-com на компютъра в сервизен режим......Не e Лада да бърникаш делкото на око!

честно казано не виждам кой знае каква разлика ако е вкаранв сервизен режим или не...хеле пък за 20годишна бангия къде ч ламбда не работи като хората я някой датчил поизлиза от графиките си....да не говорим пък за настойки на ухо и крак...
Според мен излищно дори и за настройка със стробоскоп

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Сря 15 фев 2012 12:43

аз за момента съм доволен . в най големия студ при минус 20 градуса , си паля на газ от четвърт оборот и разхода ми е точно 13/100км само градско. :banana

Върни се в “Автогазови уредби”