velinsl написа:pe6kata написа:абе карането на метан едва ли ще впечатли някой. От бензина по-хубаво няма.
има само един приятен момемнт с метана и той е като зареждаш. Само това

Че кой кара ма пропан-бутан или метан от удоволствие?
Ако има такива нека пише. И аз предпочитам бензин, ама...
При икономия 5лв за 100км грубо за 40 000 се спестява за друг автомобил, приличен за повечето хора.
От пропан-бутан и метан Туарег не се купува.
Самото каране на пропан-бутан и метан не носи удоволствияе, а просто спомага набирането на бюджет за други удоволствия.
Аз ще пиша тук,че съм ЗНАЧИТЕЛНО повече доволен от работата на метан на моя Опел.Първо казвам,че метанова ми е от обикновенна по-обикновенна само дето имам ТАП.Първото и най-важното е колкото и странно да звучи като почнаха студовете на метан пали за 4 сек въртене на стартера,а на бензин трябва да върти поне 10-15 пъти.Това със студеното палене не е само при мен.Второто,но много важно за мен беше,че като имаше проблем със маслените сегменти(масов проблем при 1.6 Екотек) при каране на бензин за около 20 км така зацапваше свещите особенно на 4-ти цилиндър,че кошника направо гаснеше

.Когато се палеше директно на метан след свалени и почистени свещи този проблем не се проявяваше.За около 200-300км прясно налято масло ставаше по-черно от на дизел.Само на метан маслото си стои бистро.Безбройните проблеми със стъпковото моторче и вечно високите или прекалено ниските обороти се реши от раз със съвсем лека настройка на редуктор изпарителя.И моя мотор е сгъстен,но по независими от мен причини-главата няма вече и микрон да и се отнеме от шлайфане

.При това положение и 98 бензин да сложа работи докато е студена.Загрее ли,а Опелите си греят доста почва да работи с детонации и чувствам как се мъчи мотора.На метан с тая компресия просто спи града.С новия евтин турски редуктор-изпарител със всяко зареждане все по-малко гори от предния път.Явно вече мембраните съвсем улегнаха така да се каже.Скоро засякох разход от около 4 кг извънградско,на което аз самия не исках да повярвам за толкова тежка кола със толкова къса скоростна кутия.Аз лично на 5-та скорост със 130км/ч съм на 5000 об/м

.Не ми се мислеше колко метан щеше да гори,ако мотора беше 8 вентилов и скоростната кутия имаше поне 7 предавки

.Знам,че може би съм частен случай,но никаква сила не може да ме накара да си джиткам на бензин освен,ако не ми свърши метана и трябва да се добера донякъде.