А и друго-понеже написа "досега е бил тамън изпарителя сега бил голям"
Цялата уредба е свалена от едно ауди80 купе,но не съм сигурен с какъв двугател..предполагам 2.0
Досега никой не ми е казал че е тамън за моята кола...както бях написал един приятел ми монтира газовата а той със сигурност не е такъв разбирач за да знае че например изпарителя ще е голам за моя двигател :)
Така че...има ли такъв вариант или не
пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ
Изпарителите мисля, че бяха до 90 кВт и над. Ако е от Ауди,то дали е над 150 кс? Изпарителят ти е Ловато ли? Ако е Ловато, този месингов болт трябва да е завит докрай. Както ти е писал Гергин, това е тъй наречения "байпас" и служи точно за да не ти се издъни изпарителят. Дори и завит докрай, изпарителят си пуска газ - не се затваря напълно.
Да,Ловато е изпарителя.За двигателя на аудито не съм сигурен....трябва да потърся човека да ми каже...Месинговия болт съм го завил докрай.
Колеги..знаете ли...досега никой не ми каза за въздушния филтър.Тоя който ми монтира уредбата махна тоя край който вземаше въздух от зад бронята и след това ми ограничи около половината площ.Другите които пипаха махнаха това ограничение и си го оставиха както беше на бензин.Според вас трябва ли да се ограничи и ако не-да си го оставя ли пак да си дърпа въздух така както е направено или да е няакъде странично зад фара за да не дърпа на повече въздух когато е на дълъг път с по голяма скорост
- Pet_rov
Там при мен не е пипано. Само съм махнал маркуча за топлия въздух от колекторите и смуче винаги студен.
Това с каква цел?И каква промяна ти е дало във вървеж и раход
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Така,хубаво е да се уточняваме,за да няма подвеждане.Когато автора е направил нещо нека бъде така любезен да обясни какво,как го е правил и какво е станало.И на мен не ми се пишат много и дълги постове ама няма как.
Първо относно месинговия винт..Сега порових и в нета и различно пише-че е байпасна газ,допълнителна газ и т.н.Даже наистина има тема за настройване,в коята пише,че спира газта.Не знам,на Волтрана като го завиех и колата угасваше.На БРЦ-то ми е завит до край.
Та моя изпарител е до 100кв,аз съм 66.Разлика в горенето с Волтрана/на който не пише киловати/на извънградско няма.За в града ако има е в полза на БРЦ.Казаха ми,че принципно е по-хубаво изпаритела да има запас,по-леко се настройвал.
Говорим вече 6 страници но да питам-изпаритела електрически ли е?
Това дето го написах за 3000об. е ориентировъчно и се прави първо на място,а после в движение.Като я настъпиш и спре на 3-4 000 оборота,значи ти трябва отпускане с 1/4 и край,забравяш да пипаш тройника.
За мененето на оборотите почни с почистване на дросела хубаво/ако не си го направил/.Огледай си хубаво въздуховода към моното за някоя цепнатина.После ако няма промяна почваш да търсиш сред стандартните заподозрени по моното.И не забрявай,че о тгазта се трупат грешки,които не знам как сте туширали при работата на бензин,за това си изключвай клемите на акуто след всеки експиримент.
Ограничаване на въздуха съм виждал само при карбураторни коли и вакуумни изпарители.При моното не се налага.
Първо относно месинговия винт..Сега порових и в нета и различно пише-че е байпасна газ,допълнителна газ и т.н.Даже наистина има тема за настройване,в коята пише,че спира газта.Не знам,на Волтрана като го завиех и колата угасваше.На БРЦ-то ми е завит до край.
Та моя изпарител е до 100кв,аз съм 66.Разлика в горенето с Волтрана/на който не пише киловати/на извънградско няма.За в града ако има е в полза на БРЦ.Казаха ми,че принципно е по-хубаво изпаритела да има запас,по-леко се настройвал.
Говорим вече 6 страници но да питам-изпаритела електрически ли е?
Това дето го написах за 3000об. е ориентировъчно и се прави първо на място,а после в движение.Като я настъпиш и спре на 3-4 000 оборота,значи ти трябва отпускане с 1/4 и край,забравяш да пипаш тройника.
За мененето на оборотите почни с почистване на дросела хубаво/ако не си го направил/.Огледай си хубаво въздуховода към моното за някоя цепнатина.После ако няма промяна почваш да търсиш сред стандартните заподозрени по моното.И не забрявай,че о тгазта се трупат грешки,които не знам как сте туширали при работата на бензин,за това си изключвай клемите на акуто след всеки експиримент.
Ограничаване на въздуха съм виждал само при карбураторни коли и вакуумни изпарители.При моното не се налага.
- Pet_rov
Казвали са ми, че е добре въздухът да бъде студен. Винаги съм я карал така. Обикновено ми дава разход 8.5/100 извън града, като климатикът и влияе незначително. В града ми дава разход 12-13/100, но зависи къде съм зареждал. Последно заредих на ОМV и юнаците там в 27 л бутилка успяха да ми "натъпчат" 27 литра газ при положение, че сондата ми работи...
Извън града не я гоня, карам си нормално 90-100 на магистрала 120. Иначе съм от Шумен, а напоследък става доста тегаво за шофиране, особено в час-пик
Извън града не я гоня, карам си нормално 90-100 на магистрала 120. Иначе съм от Шумен, а напоследък става доста тегаво за шофиране, особено в час-пик

- Iezekil
Да,доста тегаво стана и под 14 не съм я свалял преди,сега не знам.Това за студения въздух си го решава компа,има си клапан в моното и той командва кога от къде да смуче.
- Pet_rov
Така е, има вакуумен клапан във кутията на въздушния филтър. Аз съм махнал само тръбата, другото си стои.
Благодаря за дългия отговор.Изпарителя ми е електрически.
И помеже не с разбирам кой знае колко ще попитам дросела кое точно е,защото не съм сигурен че знам точно кое да почистя.
Относно грешките и туширането им....също не съм много наясно....по какво може да разбера че има грешка...аз всъщност имам ли компютър...И от както е монтирана уредбата не съм разкачвал акумулатора още
И помеже не с разбирам кой знае колко ще попитам дросела кое точно е,защото не съм сигурен че знам точно кое да почистя.
Относно грешките и туширането им....също не съм много наясно....по какво може да разбера че има грешка...аз всъщност имам ли компютър...И от както е монтирана уредбата не съм разкачвал акумулатора още
Iezekil написа:Да,доста тегаво стана и под 14 не съм я свалял преди,сега не знам.Това за студения въздух си го решава компа,има си клапан в моното и той командва кога от къде да смуче.
т.е. при откачен маркуч от колектора и в двата случая ще смуче студен въздух?
- Iezekil
Грешки се хващат,като спре да върви на бензин и почне да си играе с оборотите.
Дросел-дроселова клапа,в моното ламаринката,дето като натиснеш педала се отваря.Ето снимка по-доло.
При откачен маркуч ще смуче въздух от коша,който едва ли е студен.Не се занимавай с тези маркучи.
Дросел-дроселова клапа,в моното ламаринката,дето като натиснеш педала се отваря.Ето снимка по-доло.
При откачен маркуч ще смуче въздух от коша,който едва ли е студен.Не се занимавай с тези маркучи.
- Прикачени файлове
-
- default.jpeg (10.93 KиБ) Видяна 1010 пъти
А бях задал още един въпрос но остана много назад в темата-ламбда сондата ми е разкачена-дава ли отражение при работа на газ
- Pet_rov
Точно така. А на теб всъщност какъв ти е извънградският разход?
Върни се в “Автогазови уредби”