Плюсове и минуси за газта - Кое е по разумно ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Плюсове и минуси за газта - Кое е по разумно ?

Мнениеот bayspiro » Пет 16 авг 2013 20:59

Докато вие тука спорите за кокошката и яйцето, 'ората по нас почнаха да слагат газ и на салярката icon_idea
Въпроса е до кога шЪ ни търпят да минаваме метър :death

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пет 16 авг 2013 21:36

еми това е проблема , ще вдигат цената и , ще измислят и други препятствия за да ни откажат , иначе няма мафията къде да си пласира бензина :a045

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 16 авг 2013 22:33

Чухте ли по новините ,за кола гръмнала с газово?Не ,че на мен ми пука и пак бих сложил.Имало е някакъв проблем,като гледам само как минават прегледите на газовото.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 17 авг 2013 1:39

метановата и газовата уредба са сигурно колкото и бензиновата на колата ти.Това ,че е имало теч и нехайно експлоатиране е друг въпрос...защото и бензина може да се запали :)

Иначе газта на фона на преди от 1.45лв/л си е супер все още.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Съб 17 авг 2013 7:15

@mupk0
вече е 1.30 от днес, а в началото на месеца беше 1.18
...
иначе като цяло се палят и гърмят стари и неподържани коли, чийто проблеми не са само газовата,при пожар ще гръмне защото никой не си е сложил на 10 годишната уредба евро сонда как ще даде 60лв...

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Съб 17 авг 2013 18:25

Е стана Август и по стар български обичай хората тръгват на почивка. Е, защо да не спечелим двойно, та и тройно този месец. Цената на газта през този период винаги е растяла. Ще й мине след 2-3 семици.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 17 авг 2013 18:46

renault_19 написа:@mupk0
вече е 1.30 от днес, а в началото на месеца беше 1.18
...
иначе като цяло се палят и гърмят стари и неподържани коли, чийто проблеми не са само газовата,при пожар ще гръмне защото никой не си е сложил на 10 годишната уредба евро сонда как ще даде 60лв...

Говоря за миналата година,когато беше 1.45,че дори 1.49 на места.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Нед 18 авг 2013 8:45

Дано и мине след 2-3 седмици макар че не вярвам.Миналата година беше пак така до някое време юли-август по голямите вериги беше паднала до 1.13, на разни по-малки зареждах и на 1.07.После началото на септември тръгнах на море на 1.30 и се върнах на 1.30 и нещо ,до края на септември беше ударила 1.40 и почна да пада чак април някъде.
Въпроса е да не ни издумкат повече от миналата година, щом имаме работа и сме оцеляли зимата пак ще оцелеем.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 20 авг 2013 15:14

със сигорност цената и ще се повиши! с колко не знам но сега започва търсенето и за отопление на кафета , заведения за пушачи ит,н. а и мафията няма да ни остави да караме на ефтино гориво.на мен не ми пука защото зимата и без това си карам на бензин, щото на къси растояния не може да загрее достатъчно да мина на газ. и по добре да не вдигат бензина, че лошо :rolleyes

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 20 авг 2013 15:22

във Вто Авг 20, 2013 4:14 pm automan написа:... сега започва търсенето и за отопление на кафета , заведения за пушачи ит,н. ...
Слънчасал си нещо ... или в Пз вали сняг и вече отопляват заведенията ... :screwy

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 20 авг 2013 16:41

:mhihi

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 20 авг 2013 18:23

да в Пз. найстина е много горещо! но на вас ще ви стане още по горещо октомври . тогава ще си говорим пак.вие сериозно ли мислите че мафиотите ще ни оставят на мира?в момента газта е най евтиното гориво, и това е като трън в очите мафията. сигорен съм че те ще измислят всякакви препятствия да нямаме интерес да караме на газ !!!!!
който разбрал- разбрал !! :mrgreen

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 20 авг 2013 19:47

И така е и не е така. Истината е че ако нямат далавера от нас няма да ни оставят да караме на газ. Бензиностанциите печелят на литър.Надценката им е около 20-30ст на литър.Тоест едва ли не от газта са най-напред защото консумираме най-много литри.Лукойл и тяхния сателит Петрол са най-голямите вериги.След това рафинерията не може да не произведе и газ при преработката на петрола.Трябва да го прави нещо.Само за отопление и дюнери не можем да го изхабим.По-добре да ни го продадат отколкото нищо.Отделно пак се плаща акциз на литри или тонове.Просто цената на самото гориво е ниска.Акциз си има,печалба от търговците си има.
Отделно примерно на мен бюджета ако ми е 100лв на месец за гориво,ако карам на бензин ще купя 38литра бензин или 76литра газ.Бензиностанцията ще е много по-напред от газта.За акцизите не знам,но все си мисля че на 76литра газ не е по-малко като пари от на 38литра бензин.Тоест всички имат сметка да караме.Ако няма газ аз не мога да дам повече пари за гориво отколкото имам заплата така че това е положението.Имат си сметка от това просто така държат цените че хем да караме,хем да смучат на максимум.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 20 авг 2013 20:40

Колега ,сигурен ли си ,че газта е най употребяваното гориво ?Помисли пак .

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 20 авг 2013 20:50

automan написа:да в Пз. найстина е много горещо! но на вас ще ви стане още по горещо октомври . тогава ще си говорим пак.вие сериозно ли мислите че мафиотите ще ни оставят на мира?в момента газта е най евтиното гориво, и това е като трън в очите мафията. сигорен съм че те ще измислят всякакви препятствия да нямаме интерес да караме на газ !!!!!
който разбрал- разбрал !! :mrgreen
Ти наистина си слънчасал. :screwy Илюминати ще добавиш ли към заговора против карането на газ?

Върни се в “Автогазови уредби”