голф 3 1.6ГТ АЕК голям разход на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: голф 3 1.6ГТ АЕК голям разход на газ

Мнениеот stefan4o » Чет 26 сеп 2013 20:34

Ти откъде знаеш, че тоя дето му гори литър надолу кара точно като теб и минава на абсолютно същите места и маршрути като теб с абсолютно еднакво натиснат педал на газта като теб?
Честно казано сигурно и аз бих постъпил като Сандо ако дойде такъв клиент. Такива хора никога няма да имат угодия. Да не говорим, че кой знае как е засякъл разхода на бензин - може да е по стрелка или по лампа, както е модерно в по-бедните страни като нашата :mhihi Твърде е възможно само той да си мисли, че му гори 8, а в действителност да е 10 :Mr Green Fun
Изобщо като цяло разлики от литър или половин литър за мен са смехотворни и са в рамките почти на статистическата грешка.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Чет 26 сеп 2013 20:43

Не го познавам колегата Сандо, той си знае как да си прави бизнеса, обаче примерно ако ми дойде клиент който нали говори за 4 литра разлика най-малкото ще го попитам.Ясно е че 8 е фантастика за тоя фиат, тия горат доста, но поне да го пита абе човек от кога имаш тая кола, ако каже ми от 2-3 седмици работата е ясна толкова и знае колко гори.Ако не да го пита как кара, ако кара сутрин в 6 часа сега не знам къде, след като написах мнението видях че колегата Сандо е от Пазарджик не от София, за което също се извинявам че не съм обърнал внимание.Ама пак важно е къде кара и в колко часа.Па в крайна сметка като не иска да му вземе парите не клиента да не ги взима.
А и друго колкото и по стрелка да засичаш примерно сипваш 50лв бензин това са примерно 20 литра.Човека си мисли че харчи 8 и ще измине 250км.После сипва пак 50лв и така, обаче колата ако харчи 11 ,а не 8 както си мисли за две заредания е 6 литра назад в сметките и така по някое време ще си огасне по средата на пътя и ще се усети че бърка много.
И по стрелка да засичаш ако караш колата от достатъчно дълго време няма да направиш грешка повече от 1 литър на 100 в сметките.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 26 сеп 2013 20:47

Ако ти покажа стрелката на моя уред къде е в момента ще познаеш ли колко литра бензин имам в резервоара?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 26 сеп 2013 20:50

[quote="renault_19" обаче примерно ако ми дойде клиент който нали говори за 4 литра разлика най-малкото ще го попитам.[/quote]
Като поработиш малко с клиенти-дебили, които четат и пишат глупости по форумите, ще се научиш да си пазиш нервите и да не се занимаваш с тях. Може на някой да не му харесва, но по-добре по-малко пари за деня, ама спестени нервни клетки.
А тоя, дето му гори колата много, да ходи в сервиз, а не да циври по форумите, като е бос по темата. И да му наливаш акъл, все тая...

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Чет 26 сеп 2013 20:53

Добре де разбра ме за какво говоря, както сам каза 1 литър не го броим за грешка.
Не може да си мислиш че ти гори 8,а то да гори 11 -12 достатъчно дълго време, защото накрая ще те остави на пътя.Ти като караш джетата от доста време не знаеш ли с доста добра точност по стрелката колко литра имаш.Спецялно на голф 2 и джета предполагам ,нито съм имал нито съм карал джета, но предполагам резервоара е същия едно деление на стрелката е между 13 и 14 литра.Като пак има особенности около 1/2 някак си по-бързо пада стрелката до 1/4 отколкото от 1/4 до резерва.Това ясно защото резервоара не е с правилна форма и така отчита.
muns61 и аз съм работил с клиенти, с тая разлика че не съм си бил сам шеф и ако не им слушам тъпотиите ,после в края на деня аз слушам тъпотии от тия над мен.Като си си сам шеф си преценяваш дали искаш да им ввемеш парите или не. А и защо трябва да се нервиш, питаш си човека какво защо преценяваш всички факти,които ти казва ,казваш му пич бъркаш или не бъркаш па накрая му казваш ще ти настроя газовата как мога и каквото стане такова.Нали някой ако разбира супер много няма да дойде да ти търси помощта, нали си специалист в това което работиш и предлагаш като услуга.Напълно нормално е да дойде някой който си няма идея за какво става въпрос и да си мисли че има проблем, а да се окаже че няма.Нали за това седиш в сервиза да помагаш на хората и да изкараш някой лев.Накрая хората са недоволни защото имаме два типа майстори единия като теб "не ми се занимава с идиоти", и другите "а тоя е идиот ще му взема 20лв нищо че няма какво да му се оправя по колата".

Последна промяна от renault_19 на Чет 26 сеп 2013 20:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 26 сеп 2013 20:56

renault_19 написа:Ти като караш джетата от доста време не знаеш ли с доста добра точност по стрелката колко литра имаш.Спецялно на голф 2 и джета предполагам ,нито съм имал нито съм карал джета, но предполагам резервоара е същия едно деление на стрелката е между 13 и 14 литра.

Нали си чел как засичам разхода си на газ и бензин? На стрелки не вярвам. Пълня догоре, карам 200км в града и доливам пак до гърловината. От това по-точно засичане няма и няма как да има. Откак сложих газта имам бензин, колкото да се придвижа до някоя газстанция да заредя - държа в резервоара между 5 и 15 литра винаги, според зависи кога ми кефне да заредя.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Чет 26 сеп 2013 21:00

Ти хубаво правиш, и това е най-точното. Все пак продължавам да твърдя че човек ако не е пълен идиот,ама пълен и кара колата достатъчно дълго време не може да греши с 3-4 литра.В крайна сметка след достатъчен брой зареждания ще се озовеш или с празен или с пълен резервоар.
Наскоро четох тука за един колега,който какво правил какво смятал и винаги зареждал по 5лв газ и накрая в един момент не могъл да зареди защото бутилката му била пълна до дупка,а той си мислел че е почти празна.Така че след достатъчен брой зареждания това ще стане.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 26 сеп 2013 21:04

muns61 написа:Като поработиш малко с клиенти-дебили, които четат и пишат глупости по форумите, ще се научиш да си пазиш нервите и да не се занимаваш с тях. Може на някой да не му харесва, но по-добре по-малко пари за деня, ама спестени нервни клетки.
А тоя, дето му гори колата много, да ходи в сервиз, а не да циври по форумите, като е бос по темата. И да му наливаш акъл, все тая...

Ето така стоят нещата. :th_up
Стефанчо и той ме разбира.
А относно професията ми малко или много съм научил хората още със слизането му от колата да ги познавам кой идва с проблем и кой за глупости.
А това не е бизнеса ми.Имам си шеф,работя при него.Просто това в монента ми изпадна като работа.Днес работя това,утре кой знае какво.Работил съм от шофьор на камион до работник в Мак Доналдс :wink
А относно тоя индивид с мареата дето му горяла 8,какво очаква да на правя аз в случая.Да го закача на компютъра и да му кача,готово пич сега градско ще ти гори и 8 газ :screwy Не падам от луната.Ако ще и в 4 през ноща да кара в Пазарджик пак няма да я свали на 8 бензин,кой го знае как я е засичал тая кола.Като видя,че не може да се спори с такъв човек предпочитам въобще да не му се захващам с глупостите. :biggrin

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Чет 26 сеп 2013 21:28

Ей, колеги - мерси за забавната тема, пък и интересни неща прочетох от хора, дето явно с това се занимават.

@renault_19 Колега, мерси за полезната връзка с дино графиките. То от тях излиза, че Пасата ми, дето е уж 100 коня - няма и 90 гадината... Ама пък хубаво вози! :Mr Green Fun

stefan4o написа:Ти откъде знаеш, че тоя дето му гори литър надолу кара точно като теб и минава на абсолютно същите места и маршрути като теб с абсолютно еднакво натиснат педал на газта като теб?

Ааааа, stefan4o, знае колегата, как да не знае - ей сега ще им свирне на онея на питуола да му принтнат графиките на дроселова клапа, инжекторини времена, напрежения, налягания и там каквото си поискаш, и ще се види, че всичко е еднакво! :mhihi

Бай Сандо - за оня с фиата... И аз съм на твоето мнение - нема нужда от разправии: "хубав ден!" и толкова! :th_up

Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Мнениеот martincho » Пет 27 сеп 2013 4:33

stefan4o написа:Ти откъде знаеш, че тоя дето му гори литър надолу кара точно като теб и минава на абсолютно същите места и маршрути като теб с абсолютно еднакво натиснат педал на газта като теб?
Честно казано сигурно и аз бих постъпил като Сандо ако дойде такъв клиент. Такива хора никога няма да имат угодия. Да не говорим, че кой знае как е засякъл разхода на бензин - може да е по стрелка или по лампа, както е модерно в по-бедните страни като нашата :mhihi Твърде е възможно само той да си мисли, че му гори 8, а в действителност да е 10 :Mr Green Fun
Изобщо като цяло разлики от литър или половин литър за мен са смехотворни и са в рамките почти на статистическата грешка.

ако беше прочел предишните ми мнения щеше да забележиш че съм написал че като я оставих моята да и слагат газ 2 дена карах неговата и аз засичах разхода :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 27 сеп 2013 7:33

Ходи при неговите майстори да ти настроят колата тогава.

Потребителски аватар
Hristo.Cekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristo.Cekov » Пет 27 сеп 2013 9:49

martincho написа:Здравейте колеги карам голф 3 1.6гт 101 коня АЕК сложих газов инжекцион и ми харчи 12 на 100 на газ сложих 4 полюсни свещи бош смених кабелите дистрибуторната капачка и палеца, защо може да е толко голям разхода, не зареждам на измислени газ станции само на омв си зареждам. На бензин разхода е 9-10 зависи от карането

Колега моят голф е същия,с обикновенна газова съм и харчи 12,такаче споко.Просто си похарчват градско.

Потребителски аватар
teosz
Автомобил: VW Golf IV Variant
Двигател: 1.9 TDI-ATD

Мнениеот teosz » Пет 27 сеп 2013 11:23

Добре виждам че почти всички само се оплакват и са недоволни от разхода, много се вижда на всички,обаче ако се кара на бензин крайната цифра е доста по-различна, така че колкото и да гори на газ си е по на сметка.И разхода все пак зависи от доста фактори които не е нужно да изброявам сега.Няма как ако на бензин гори 8, да се очаква и на газ да е толкова, мин-10 независимо каква ще е уредбата.Другото което е две коли с еднакви двигатели да кажем, обаче едната комби пак не може да се очаква един и същи разход.Така, че нещата са доста спорни.Аз от моя разход в момента съм си супер доволен и нищо не барам, карам си и това е. :th_up

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пет 27 сеп 2013 12:57

Всичко може да се нагласи с цената на нещо друго.
Сигурно може да се направи на газ да не може да вдигне повече от 60 и да харчи по-малко от на бензин...то и на бензин може сигурно да харчи по-малко само дето никой не си бъзика бензиновата горивна система.

Потребителски аватар
Aleksey
Автомобил:
Двигател: 1996 ABF

Мнениеот Aleksey » Пет 27 сеп 2013 13:12

Само на мен ли ми се виждат последните няколко страници безсмислени :gruebel

Върни се в “Автогазови уредби”