Внимавайте с Газовите уредби!!!
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Внимавайте с Газовите уредби!!!
резервоарът на дизелова или бензинова кола да не е по-малка бомба от газовата бутилка?
- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
Резервоара на дизеловата кола със сигурност е най-безопасният от всички. Това е най-малко летливото гориво с което се придвижваме.
stefarata написа:резервоарът на дизелова или бензинова кола да не е по-малка бомба от газовата бутилка?
даже по-голяма и по-опасна... лично мнение, който не го споделя да се направи, че не го е прочел.

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
В нафтата и запалена клечка от кибрит да хвърлиш няма да се запали. Бензина гърми яко! Един бивш колега разправяше как искал да си види в мотора в резервоара колко бензин имало, но не се виждало и запалил клечка от кибрит да види и пуф
а за газта, то няма как да хвърлиш клечка вътре, но ако изтича от някъде газ и палниш ще гориш като факла и ще и гръмне най-накрая!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Давате за примери случки с хора, които са меко казани малоумници
Айде спрете се. Знаем, че от нафтата по-хубаво няма 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Газта не е опасна. Опасна е човешката глупост. Ако нямаш читава бутилка и я препълваш в горещините и няма никаква защита от повишено налягане, значи просто си правим експерименти колко ни се живее. Факт е, че пропан-бутанът е по-екологично чисто и евтино гориво. От всички възможни горива, само мазутът е по-мръсен от нафтата. Ако си говорим за еко-норми, то трябва да има дори отстъпки от данъци при наличие на АГУ. АГУ-то прави смока по-малък. Като видите някой с BMW, но АГУ скрито му се смеете на газовата колонка. Да, ама представяте ли си димната завеса след него на дизел или бензин?
Да караш с газово, директно събрано от скрапа, без никакво тестване някога - това си е риск. Ще ме извинявате, но гръмналата кола в репортажа от телевизията, последната, е на някакви цигани. Според вас каква поддръжка на автомобила правят те? Аз гледам едни цигани с Голф3-ка. Молят ми се един път "Бате, нямаш ли някоя гума втора ръка, че мойта изтъркана толкова, че гръмна". И кво - давам му някакви 3-та употреба, които имам за 2лв да се радват. Защото аз не взимам нови и повечето време карам с втора ръка, но като видя че грайфера намаля, просто махам гумата. Така ми стоят гуми с по 3-4, дори до 5мм грайфер. Не искам да ги карам и толкова.
За това ли си палех едно време печката с нафта? Значи, гледал съм в репортажи случаи, където става тежка катастрофа, газова бутилка хвърчи десетки метри, приземява се и не гърми. Разбира се, трябва да се съблюдава за изтичане на газ при експлоатация, ако усетя че ми мирише на газ, веднага режа от кранчето и търся проблема.
Да караш с газово, директно събрано от скрапа, без никакво тестване някога - това си е риск. Ще ме извинявате, но гръмналата кола в репортажа от телевизията, последната, е на някакви цигани. Според вас каква поддръжка на автомобила правят те? Аз гледам едни цигани с Голф3-ка. Молят ми се един път "Бате, нямаш ли някоя гума втора ръка, че мойта изтъркана толкова, че гръмна". И кво - давам му някакви 3-та употреба, които имам за 2лв да се радват. Защото аз не взимам нови и повечето време карам с втора ръка, но като видя че грайфера намаля, просто махам гумата. Така ми стоят гуми с по 3-4, дори до 5мм грайфер. Не искам да ги карам и толкова.
betaserk написа:В нафтата и запалена клечка от кибрит да хвърлиш няма да се запали.!
За това ли си палех едно време печката с нафта? Значи, гледал съм в репортажи случаи, където става тежка катастрофа, газова бутилка хвърчи десетки метри, приземява се и не гърми. Разбира се, трябва да се съблюдава за изтичане на газ при експлоатация, ако усетя че ми мирише на газ, веднага режа от кранчето и търся проблема.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Мдаа, по нечия логика, тогава трябва да премахнем и пърлачките, с които пърлим прасето по Коледа. Щото както си работи, току-виж гръмнала газовата бутилка... 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
инжектопляктор написа:За това ли си палех едно време печката с нафта?
Като леко полееш разпалките с нафта е едно, опитай да хвърлиш в кофата с нафта клечка да видиш че няма да се запали. Дори и в печка ако е по-голямо количеството трудно се възпламенява защото и трябва температура.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:...
По-скоро й трябва налягане, ако съдим по дизеловите двигатели. А ако се запали колата, все ще се намери температура да се възпламени и нафтата. А и тя е черна точка за екологията.
- betaserk
- Контакти:
За еко нормите си напълно прав, и за смока! Според мен трябва да се премахнат всички такива замърсяващи природата вещества! Както казват на един документален филм, ако продължаваме така, какво бъдеще ще имат децата ни? Има енергия без пари и достъпна за всички, но за съжаление, вместо да се впрегнат сили за нея хората лежат на стари лаври и изполват това което има независимо, че е по скъпо! Слънцето например, предлага една чиста енергия която ще продължава така още 5 милярда години.

Започва да се изполва глобално, но с бавни темпове, силата на вятъра също, има електрически коли, но все още цената им е доста скъпа заради това, че няма голяма конкуренция и че няма масово производство, но дано в нашия живот го доживеем да го видим, надявам се! Та както казах, никое от трите не е за използване, нито дизел, нито бензин, нито газ, всички са опасни и замърсяват ,но за съжаления това има сега! Аз съм с дизел за сега, някой ден взимам електрическа и това е! Може да съм предубеден, но газ или бензин не искам, не ми харесва звука им, като имах бензинова кола все се заглеждах по дизелите и ми се струваше като песен това тракане
Вярно газта излиза по евтино, но такива доработени неща не харесвам, предпочитам да си е както е излязла от завода, да има с газови уредби право от завода, но не мерси! Да включвам копчета и да се чудя кога кое да пускам, мерси! Искам да се кача да запаля и газ!

Започва да се изполва глобално, но с бавни темпове, силата на вятъра също, има електрически коли, но все още цената им е доста скъпа заради това, че няма голяма конкуренция и че няма масово производство, но дано в нашия живот го доживеем да го видим, надявам се! Та както казах, никое от трите не е за използване, нито дизел, нито бензин, нито газ, всички са опасни и замърсяват ,но за съжаления това има сега! Аз съм с дизел за сега, някой ден взимам електрическа и това е! Може да съм предубеден, но газ или бензин не искам, не ми харесва звука им, като имах бензинова кола все се заглеждах по дизелите и ми се струваше като песен това тракане

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:Аз съм с дизел за сега, някой ден взимам електрическа и това е!
Електрическата кола..няма звук.

Та виж сега - газта е евтина, бензинът много върви. А дизелът нито е евтин, нито върви.

- betaserk
- Контакти:
Е ся, то по моята логика да си купя танк
Харесва ми дизела, харесвам и електрически, пък проблема със звука се оправя, пускаш на уредбата вътре да ти трака един дизел и тва я 

- betaserk
- Контакти:
Не съм карал колега, но се чудя кое и е минуса на тая кола, тя май няма минуси!
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Има, пробегът и че е 100 хии лее... И ако паднеш във вода, не знам дали си ходил на тарикатски (ел.) риболов...
- betaserk
- Контакти:
Tипичната българска логика, като нещо не можем да го имаме е боклук! Супер е колата и след години ще поевтинеят, бмв и мерцедес бързали да направят конкурентна електрическа кола защото бизнеса им в америка а вече и в европа е застрашен. Колата е супер измислена и супер направена, ако имах свободни 150 бона щях да търча да я взимам, е@ах си и колата 

Върни се в “Автогазови уредби”